Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Vedenie elektrárne stále popiera výbuch v Černobyle. Ruská vláda sa snaží zistiť, aká je situácia a následne začína s riešením problémov a evakuáciou oblasti. Vedkyňa z Bieloruska prichádza zo zistením, že problém by mohol byť omnoho horší. (Aktuality.sk)

Videa (1)

Trailer

Recenze (167)

DexMASTER094 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Všichni se roky předhánějí, jak snímkem psychycky terorizovat diváka. Všechny horrory a thrillery se mohou jít bodnout ve srovnání s tímhle hůrzu nahánějícím dílem. Scéna s panáky otočenými dny vzhůru, nebo se samotným koncem, kdy víte, že smrt je všude kolem vás a vy ji dokonce i slyšíte díky dozimetru. Pro mě opravdu mrazivý zážitek, který jsem zažil naposledy při prvním sledování filmu Vetřelec (tehdá mi bylo 6 let). ()

EasternJoe

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodnocení dám, až po všech dílech, ale hned nyní říkám, že po prvních dvou dílech, má počáteční silná skepse ("západní" seriál o černobylské katastrofě = romantika, hrdinství, patos, klišé) úplně odpadla. Rozjezd a další průběh vypadají zatím dobře. Škoda, že nebude více dílů, ale je pravda, že takové téma se asi natahovat nedá, to by bylo spíš ke škodě. ()

Reklama

ZeroCZ1233 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Můj dozimetr praská nadšením. Již při prvním díle šlo vidět, že se jedná o něco unikátního, tady se jen a jen potvrzuje. Ze šoku z katastrofy, v jejímž duchu se převážně pohybovala epizoda minulá, se tato epizoda přesouvá do roviny "Soudruzi, co s tím?" Tudíž celou epizodu sledujeme studiem osvícené lidi, kteří se snaží zvrátit situaci na stabilní a udržitelnou stranu a zároveň přesvědčují politicky pyšně naducané kravaťáky, kteří si nejsou schopni připustit vážnost probíhající situace. O to větší je to pro ně rána, když zjistí, že to je vlastně pravda a stejně silnou ránu utrží i divák, který i přes svou informovanost zůstane s prostředkem k verbální komunikaci do kořán. A to vše je způsobeno kvalitou tohoto unikátu, který všemi možnými prostředky, co kinematografie skýtá a nabízí, dokáže skvělovýborně navodit právě ten pocit. Skvělovýborné. ()

the_weaver 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neschopnosť vedúcich aparátčikov najlepšie vynikne v priamej konfrontácii s odborníkmi a tej im v tomto dieli bolo naložené požehnane. Najviac však desili katastrofické scenáre z úst vedcov, ktorým sa mi ani dnes nechce veriť; tým skôr, že od ich naplnenia ľudstvo delila len odvaha troch ľudí a pár dní. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Můj hodnotící dozimetr ukazuje nejvyšší možnou hodnotu. Těšil jsem se na druhý díl jak malý a nezklamal - hltal jsem každou chvilku a nechtěl, aby to celé skončilo a já zase musel jen čekat. Překapilo mě, kudy se příběh ubral, jak nahlédl více na byrokratickou stránku a zároveň perfektně vyobrazil konečné jednání, které bohužel přišlo příliš pozdě. ()

Galerie (99)

Zajímavosti (13)

  • V epizodě je zmíněno, že tři pracovníci, kteří se vydají do tunelů pod elektrárnou, nejpozději do týdne zemřou. Ve skutečnosti však všichni tři přežili. Alexej Ananenko (Baltasar Breki Samper) a Valeri Bezpalov (Philip Barantini) byli v době premiéry seriálu stále naživu. Boris Baranov (Oscar Dyekjær Giese) zemřel v roce 2005 na infarkt. (NiWi)
  • K pádu vrtulníku ve skutečnosti došlo až po několika měsících, přesně 2. října 1986. (Duoscop)
  • Vrtuľníky, ktoré zhadzujú bór a piesok na otvorený reaktor, sú Mil Mi-8. V skutočnosti sa na úlohách okolo elektrárne podieľalo päť typov, a to Mi-2, Mi-6, Mi-8, Mi-24R a Mi-26. (chesterko)

Reklama

Reklama