Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Vedenie elektrárne stále popiera výbuch v Černobyle. Ruská vláda sa snaží zistiť, aká je situácia a následne začína s riešením problémov a evakuáciou oblasti. Vedkyňa z Bieloruska prichádza zo zistením, že problém by mohol byť omnoho horší. (Aktuality.sk)

Videa (1)

Trailer

Recenze (167)

MiaMahoney 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

A soudružské kurevstvo pokračuje! Není co vytknout! Atmosféra hutnější než uran; herecké výkony přesvědčivější, než soudruzi od KGB při výslechu; vizuál depresivnější, než libovolná schůze komunistické strany a děj napínavější, než sledování ukazatele na dozimetru! Rozhodně má Černobyl nakročeno být jedním z top seriálů, co kdy byly natočené. ... “Do I smell metal?” - “Yeeeeaaaaah!!!” 🤘🎸 a namísto “Vnimaniye, vnimaniye!” by se z tlampačů v Pripjati ozvali Gamma Ray... ()

krysik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přidává to na síle... Paráda. Cítím filmové vyprávění, výborná výprava, kamera, herecké výkony, reálie... fakt paráda. Kdysi jsem četl Motlibu za Černobyl a při mnohých scénách v seriálu se mi vybavuje právě kniha. Je stále silněji vidět, jak zpočátku strana nedokázala přiznat možnost svého selhání a banalizovala celý problém. Za mě plný počet hvězd a těším se na další díl. A opět pokládám otázku, kdy se tohoto sakra chopí schopný filmař a natočí celovečerák ? ()

Reklama

ZeroCZ1233 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Můj dozimetr praská nadšením. Již při prvním díle šlo vidět, že se jedná o něco unikátního, tady se jen a jen potvrzuje. Ze šoku z katastrofy, v jejímž duchu se převážně pohybovala epizoda minulá, se tato epizoda přesouvá do roviny "Soudruzi, co s tím?" Tudíž celou epizodu sledujeme studiem osvícené lidi, kteří se snaží zvrátit situaci na stabilní a udržitelnou stranu a zároveň přesvědčují politicky pyšně naducané kravaťáky, kteří si nejsou schopni připustit vážnost probíhající situace. O to větší je to pro ně rána, když zjistí, že to je vlastně pravda a stejně silnou ránu utrží i divák, který i přes svou informovanost zůstane s prostředkem k verbální komunikaci do kořán. A to vše je způsobeno kvalitou tohoto unikátu, který všemi možnými prostředky, co kinematografie skýtá a nabízí, dokáže skvělovýborně navodit právě ten pocit. Skvělovýborné. ()

zsn odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ty vole, to je pí*ovina! Laciné a nudné s ubohými hereckými výkony rovnými hercům z těch kanadských romancí, kde chůva chce být matka a sekretářka milenka. Otřesné a kdo toto bere jako hutnou atmosféru, ten nemůže být milovník válečných snímků ani seriálů s onou "hutnou" atmosférou, jak se tady dušujete. I pátek 13 je víc deprimující a vztahující do děje, než tady toto. Nehodnoťte historickou událost, ale tuto práci. Je to střet zájmu, protože krom dobových brýlí, ulovených na ebay, a dalších povedených rekvizit, nestojí tento snímek absolutně za zmínku. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jééé, Míša Gorbačovů. Ten překvapil. Ale jinak to ztratilo sílu prvního dílu, i když to celkově tak hrozně nudné nebylo. Vydržel jsem až do konce, ale už jsem měl občas tendenci posunovat. Došlo zde totiž k tomu, co nemám rád, totiž ke zbytečnému kecání. Naštěstí se většinou mluvilo k věci a k jádru pudla, takže jsem to vydržel. Budu koukat i na třetí díl, ale ne moc nadšeně. Jo a z původních zamýšlených čtyřiceti za tento díl zvedám na šedesát za ten konec. ()

Galerie (99)

Zajímavosti (13)

  • V epizodě je zmíněno, že tři pracovníci, kteří se vydají do tunelů pod elektrárnou, nejpozději do týdne zemřou. Ve skutečnosti však všichni tři přežili. Alexej Ananenko (Baltasar Breki Samper) a Valeri Bezpalov (Philip Barantini) byli v době premiéry seriálu stále naživu. Boris Baranov (Oscar Dyekjær Giese) zemřel v roce 2005 na infarkt. (NiWi)
  • Vrtuľníky, ktoré zhadzujú bór a piesok na otvorený reaktor, sú Mil Mi-8. V skutočnosti sa na úlohách okolo elektrárne podieľalo päť typov, a to Mi-2, Mi-6, Mi-8, Mi-24R a Mi-26. (chesterko)
  • Použité televizní zpravodajství americké NBC a sovětské státní televize jsou autentické, stejně tak hlášení o evakuaci v pripjaťském místním rozhlasu. (Skalda1989)

Reklama

Reklama