Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Sibiřský husky Togo je hlavním hrdinou příběhu z roku 1925 o záchraně aljašského města Nome od epidemie záškrtu. Pro sérum běželo štafetu 19 týmů průměrně 50 km, ale musher Leonhard Seppala (Willem Dafoe) s Togem, který táhnul spřežení, 425 km. V roce 2011 jmenoval Time Magazine Toga nejstatečnějším zvířetem všech dob. (Earl)

Videa (1)

Trailer

Recenze (126)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Takto kazdy ma miesto na tejto planete, osobne vsak psickar nie som /hlavne kvoli psej koprofagii/. Psi boli fajn, na zasnezenu nadheru mama ale National Geographic a dobrodruzna vyprava o tom dodani sera z A do B bola az prilis digitalna. Asi ako u rymejku Bodu Zlomu, tam bolo tiez kopa scen ciste CGI : 60 % ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Mo různých ukázkách jsem čekal fakt bombu, no ale příběh je sice zajímavý a provedení místy až drastické že si říkáte to snad není ani možné, ale co tomu chybělo pořádné drama co se vám vryje pod srdce, hudba která vám vytváří slzy a tenhle příběh by hned vypadal mnohem líp. Na pár maličkosti byli pasáže trošku nezajímavé a když se snažily do filmu tenhle příběh vmačkat co nejvíc dvakrát se nepovedlo, pěkný film u kterého i zamrazí a zahřeje ale má nedostatky. Příroda je dechberoucí. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Rozprávka podľa skutočnosti, ktorú treba miestami vnímať s absolútnym nadhľadom. Dramatizácia určitých okamihov ďaleko prekračuje moje vnímanie tolerancie, no tak či onak, aj ja prispejem “štvrtou do batohu”, lebo ako celok, tento snímok pôsobí veľmi pekným, dobrým dojmom, ktorému sa dá odpustiť kadečo - bez toho, aby človek poukazoval na jeho nedostatky. ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

Velice laskavý a úsměvný film o darebném huskym Togovi...Čím více ho páníček nechtěl, o to více mu dokazoval, že na to má...No a přesně jsem věděla, že to nakonec obrečím, což se taky stalo...Jinak je to milé pohlazení po duši, což je, v těchto schizofrenních časech cholery, velice potřebné...Za mě naprosto spokojených 85% ()

Razzor_82 

všechny recenze uživatele

"Když si lehneš na zem, zemřeš." Disneyovsky opulentní pohádka. Z napínavé cesty napříč Aljaškou se stal jen takový průměrný dobrodružný snímek. Dafoe se tam herecky ani moc nehodí a chybí tomu silnější pouto mezi člověkem a psem. Bez výrazné příběhové hloubky a napětí. Hezká příroda a dojemný konec.  6/10 ()

Galerie (17)

Zajímavosti (11)

  • Ve filmu je Togo jako štěně nemocný, tak se i stalo ve skutečném příběhu. Stejně tak filmová scéna, kdy Togo proskočí oknem a běží několik kilometrů domů. (ARI50)
  • V zimě 1924 až 1925 ohrožovala epidemie záškrtu město Nome. (ARI50)
  • Z dôvodu veľkého počtu psov nešlo zaznamenať jednu anomáliu: skutočnému Togovi chýbala špička pravého ucha, o ktorú prišiel ešte ako šteňa. (classic)

Reklama

Reklama