Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Sibiřský husky Togo je hlavním hrdinou příběhu z roku 1925 o záchraně aljašského města Nome od epidemie záškrtu. Pro sérum běželo štafetu 19 týmů průměrně 50 km, ale musher Leonhard Seppala (Willem Dafoe) s Togem, který táhnul spřežení, 425 km. V roce 2011 jmenoval Time Magazine Toga nejstatečnějším zvířetem všech dob. (Earl)

Videa (1)

Trailer

Recenze (126)

silentname 

všechny recenze uživatele

Disney si odo mňa v roku 2019 užili obrovskú dávku kritiky a bohužiaľ aj veľmi zaslúženej. A začínal som mať pocit, že sa úplne stratili a neprinesú ani jeden film, ktorý by ma nejako výrazne oslovil s výnimkou "Avengers: Endgame". Čo sa ostatného týka, tak mali tam veci, ktoré sa mi páčili, no neohromili a potom boli filmy, ktoré vyslovene sklamali. O to väčšie prekvapenie je pre mňa, že "Togo" hodnotím ako skutočne silný Disney film roku 2019, ktorý absolútne ušiel môjmu radaru a mrzí ma to. Pretože skutočne som mal pocit, že tu investovali zo svojej kreativity absolútne maximum. V prvom rade jtu Willem Dafoe. Opäť v zaujímavej role, ktorú som mu uveril všetkými desiatimi. Rozpráva to zaujímavý príbeh, ktorý som chcel vidieť do konca a okrem toho ten pes, ktorý hrá Toga je vynikajúci. Páčia sa mi aj časti v minulosti ako bojuje o svoje miesto, ako kreatívne dokáže utekať, a ako prejavuje svoje líderské schopnosti. Sú to vtipné momentky, ktoré ma skutočne pobavili. No potom keď prejdeme do tých dramatickejších časti, tak tie sú rovnako skvelé a intenzívne. Napriek tomu, že niektoré efekty nie sú úplne najlepšie. No to je skutočne maličkosť oproti kvalitám, ktoré film má. Skvelá atmosféra, výborné herecké výkony a všetko pôsobí maximálne úprimne. Okrem toho nepotrebujeme ani nijakým spôsobom počuť myšlienky Toga, aby sme vedeli čo sa v ňom odohráva a o čo mu ide. Stačia nám jeho reakcie, činy a pohľad do očí. A neviem ako to urobili. Každopádne v mojich očiach ide o skvelý film, ktorý odporúčam všetkým fanúšikom Disney aj psov. Čeknite si to. Hodnotenie: A ()

castor 

všechny recenze uživatele

Přátelský, pozorný, laskavý k lidem. A velice hbitý a zdatný pomocník. Jenže o huskym Togovi měl jeho musher od začátku jiné mínění a hlavně jiné plány. Nakonec z toho bylo přátelství na celý život zvýrazněné jedním velkým hrdinstvím. Psovod Willem (pan Spolehlivý) Dafoe, který řídí saně tažené desítkou psů a Togem v čele, totiž musí vyrazit na nebezpečnou misi vstříc dodávce séra. Léta páně 1925 totiž v malém aljašském městečku prohrávali boj se smrtící epidemií záškrtu. Brutální podmínky znemožnily dovoz léků jinou cestou, takže ledem a sněhem se prodíralo psí spřežení. Úkol 1/ zajistit sérum, úkol 2/ neumrznout k smrti. Dafoe je samozřejmě hlava tvrdohlavá, takže kvůli ušetření cenného času se rozhodne mimo jiné přejet nestabilní ledový příkrov. Asi všichni víme, jak to celé dopadne, aljašská příroda je krutá i nádherná zároveň, efekty jsou poměrně slušné a ač je příběh prostý, šlape mu to dobře. Potíž je v tom, že Ericson Core (který stojí za docela zrůdným remakem Bodu zlomu) točil dobrodružství pro Disneyho. Nikdy nejde na dřeň, nikdy to není dostatečně syrové a mrazivé. Takhle je to „jen“ dobrodružný film pro celou rodinu. I když i to se počítá. ()

Reklama

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Kdo miluje filmy se psí tématikou, tak ten si tady pošmákne. Togo nabízí dva příběhy v jednom - v prvním jde o záchranu malého aljašského města před epidemií a v druhém o vztah Leonharda (skvělý Dafoe) a jednoho speciálního tažného huskyho Toga. A obojí je založené na skutečném příběhu, kde sice nejde o záchranu planety, ale mnohé řekne o lidském odhodlání a našem vztahu k psím chlupáčům. Co na filmu obdivuju nejvíc, to je práce s psími "herci". I bez CGI dokáží vyjádřit myšlenky a emoce, tomu tleskám (navíc jak malý, tak velký Togo jsou nádherní psi). Akční sekvence jsou skvěle natočené, stejně tak rodinné momenty mezi Leonhardem a jeho úžasnou manželkou. Film se nás snaží trochu emocionálně ždímat, když se máme bát, jeslti Togo cestu fyzicky zvládne, ale naštěstí to nepřekročí do slzavého vydírání. (A přiznejme si, ačkoli Togův tým uběhl největší kus cesty, dodání séra pomohla řada dalších psů, z nichž část to určitě fyzicky odnesla.) Trochu škoda, že film šel rovnou na Disney+, v kinech by mu to slušelo taky. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Aj keď som psíčkar, tak pre mňa je toto len priemerný dobrodružný film v ktorom sa musí chlapík so záprahom psov vydať v krutej zime na nebezpečnú cestu kvôli séru pre miestne deti. A behom cesty si spomína na to jak od malička vychovával lídra svorky, ktorý ho zo začiatku privádzal k šialenstvu, ale nakoniec si ho obľúbil najviac. Dobrodružná cesta je príliš CGI a plná šialených nereálnych kúskov, takže išla úplne mimo mňa a žiadne napätie som necítil. Vzťah Dafooea so psom ma tentoraz tiež nejak nedojal. Skôr ma oveľa viac bavil vzťah Dafoea, ktorý tu je za tvrďáka, ktorý prísne cvičí psov, s jeho dobrosrdečnou ženou, ktorá má Dafoea omotaného okolo prstu a zakaždým dôjde na jej slová. Tá manželská línia fungovala oveľa lepšie ako tá zvieracia. Takže celkovo to je priemer na jedno pozretie. 5/10. ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

[3,5*]     "There's a dog on our bed."     Srdcervúci skutočný príbeh o jednom nádhernom a ušľachtilom zvierati, odohrávajúci sa v nespútanej divočine Aljašky. Diváka uchvátia malebné (niekedy až príliš) obrazy krajiny, či dychberúce dobrodružstvo (niekedy až prehnané, hlavne to na ľade a nad útesom). Pozerá sa na to veľmi dobre, aj keď niekedy to vyzerá až príliš digitálne. S hodnotením som balansoval medzi 3 a 4 hviezdičkami, ale ten emotívny záver ma napokon definitívne dostal. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (11)

  • Z dôvodu veľkého počtu psov nešlo zaznamenať jednu anomáliu: skutočnému Togovi chýbala špička pravého ucha, o ktorú prišiel ešte ako šteňa. (classic)
  • Filmovalo sa na viacerých miestach v kanadskej provincii Alberta. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno