Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Rodině Novákových vládne pevnou rukou pedantický otec, který ji zatížil povinností včasných příchodů a vybavil řadou všemožných zákazů a příkazů. Zatímco manželka, redaktorka hádankářského časopisu, poslušně dodržuje režim, dcera Míša začíná přerůstat otci přes hlavu. Je tu ještě energická babička, deptající paní Novákovou zmatkem, který do rodinného života vnáší svými návštěvami. Není divu, že poté, co otec odjede do lázní, nastane pro všechny doma ráj. Zákazy mohou být porušeny, příkazy nevykonány a věci neuklizeny. Jenže jen do chvíle, kdy zvědavá manželka otevře dopis pro manžela a zjistí, že vzorný pedant má nemanželské dítě. Ráj se okamžitě mění v chaos. Přítelkyně paní Novákové radí oplatit nevěru nevěrou, babička začne podnikat rázná opatření směřující k jedinému možnému řešení, a to rozvodu. Navíc nic netušící pan Novák se z pravidelných telefonátů domnívá, že dítě, o kterém je neustále řeč, čeká Míša. Všemu nasadí korunu nejprve babička, která zahlédne Míšu s jejím chlapcem Tomášem, a poté Tomáš, který pojme vynucené seznámení s rodinou Novákových svérázným způsobem. A to ještě není všem překvapením konec. (TV Nova)

(více)

Recenze (156)

sehe 

všechny recenze uživatele

To sem še pobavila.Skvelé hlody.Čakala som v titulkoch na rok vzniku,lebo všetky tie 613,Volgy,Warburgy,603ky a iné skvelé autá ma vrátili späť do čias socializmu. ()

Doski 

všechny recenze uživatele

Průměrná československá komedie ze socialismu. Na začátku neskutečně dobré dialogy Janžurová-Nárožný, tím to však končí. 55% ()

Brinkley 

všechny recenze uživatele

"Precizuj pregnantně", výklad pojmu a funkce sytiče, "Ženy stárnou strašně rychle"... a spousta dalších momentů mám na této komedii (byť socialistické) ráda. Humor stojí především na slovních potyčkách manželů Novákových a jednostranných přednáškách otce Nováka. Lázeňské pasáže lehce nudí, bez vážnějšího konce bych se obešla. ()

Nocturno culto 

všechny recenze uživatele

Tohle mě baví, hlavně tedy Petr Nárožný, ten má geniální hlášky, takřka co slovo to perla..Janžurová byla taky dobrá, sice trošku upozaděná ale svůj prostor využila, zrovna tak jako Bydžovská s Vladykou..Samostatnou kapitolou pak byli prarodiče v podání Zázvorkové s Řehořem, bezvadně se doplňovali.. ()

karlee 

všechny recenze uživatele

Úplná špička to není, ale nenudí, herecké výkony výborné, hlavně Nárožný. Za jeho školení v Trabantu přidávám hvězdu, škoda, že ve druhé půlce filmu už nemá tolik prostoru. ()

Stanix 

všechny recenze uživatele

Klasická televizní komedie z Peťou, Janžurkou, Zázvorem, mladou Bydžovskou a, v té době, hustým seladonem Vladykou. Těžká pohodička. ()

IvonaK 

všechny recenze uživatele

Asi se mi to líbilo o trochu víc než Všichni musí být v pyžamu. V tomto filmu jsou vtipné dialogy, ale děj nedává vůbec smysl. ()

topi80 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsme na to koukali na intru a chlámali jsme se skutečně měrou vrchovatou. Před dalším zhlédnutím jsem si říkal, že mě asi čeká vystřízlivění jako u komedií typu "Zítra to roztočíme". A ono ne. Petr Nárožný dává svého pedanta i bez pitvoření a koulení očima, Iva Janžurová dává zhrzenou manželku i bez řevu. A oba jsou vynikající. Spousta parádních dialogů. ()

SONY_ 

všechny recenze uživatele

„Formuluj přesně. To není křáp, ale auto Trabant.“ Petr Nárožný mě bavil skoro po celý film, Iva Janžurová už po chvilce ne a nejvíce mi lezla na nervy Stella Zázvorková jako tchyně. Mě vždy učili, že cizí zprávy nebo dopisy se prostě nečtou. /60%/ ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Budu formulovat přesně. Velmi dobrá komedie s několika opravdu vydařenými hláškami. Pan nárožný je skvělý. Bohužel mi zu vydí pár scén a to, jak z toho nakonec udělali tvůrci málem tragédii. Tím to dost pokazili. Mělo se to nést celé v tom veselejším duchu. Přechod mezi scénami je trošku rychlý, ale na legraci to nic neubere. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Ale jo, zasmál jsem se. Tady větší kvalitu způsobilo obsazení Ivy Janžurové, Petra Nárožného a Z. Bydžovské. Bez nich by byl film poloviční. Tím, že jsem ale věděl, že se jedná o původní divadelní hru, měl jsem v hlavě právě to, jak by se jednotlivé scény odehrávaly na divadle. Myslím, že na prknech, která znamenají svět, musí být příběh ještě zábavnější. Ale i tak se jedná o dobrou podívanou. A dobrý je za tři. ()

wayne99 

všechny recenze uživatele

I z jednoduché zápletky se dá udělat skvělá komedie, hlavní zásluhu na tom mají samozřejmě herci, jen škoda, že dnes už se takové pohodové filmy netočí. Petr Nárožný jako perfekcionista zde vlastně hraje sám sebe, v komediích vždy perfektní Iva Janžurová a ještě v plné síle energická Stella Zázvorková. Plno parádních hlášek, např.: "Z tý Tvý známosti nekoukalo vůbec nic dobrý". "Za to z těch Tvejch telefonátů jo..." ()

Reklama

Reklama