Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ptačí klec je vyhlášený gay klub na Palm Beach, který vlastní Armand Goldman. Ten žije v dlouholetém svazku s přítelem Albertem a společně vychovávají syna Vala z Armandova jediného styku s tanečnicí Kathryn. Jednoho dne Val otci oznámí, že by se chtěl ženit. Jeho vyvolenou je spolužačka Barbara. Jenže její otec není nikdo jiný než ultrakonzervativní republikánský senátor Kevin Keeley – ten právě oznámil založení „Koalice" mravního řádu". Jeho kolega a spoluzakladatel však vzápětí umírá v náručí nezletilé barové prostitutky, čehož se chytí média a Keeley prožívá peklo. Barbara v této situaci tím spíš nemá odvahu říci rodičům pravdu, že otec jejího milého je teplouš, vlastnící teploušský podnik – a navíc Žid. Dívka si tedy vymyslí přijatelnou historku, že Valův otec je atašé v Řecku a matka v domácnosti. Toho se ale chytne její matka a vymyslí akci: když si Barbara vezme „slušného" chlapce, média dají pokoj a otec se bude moci v klidu věnovat nadcházející předvolební kampani... Vala čeká náročný úkol: přesvědčit svého otce, aby sehrál roli „normálního" rodiče. Chybí ale ona „matka v domácnosti". I tento problém se vyřeší – zoufalý Armand vyhledá Kathryn a požádá ji, aby zahrála jeho ženu. Ale je tu ještě Albert, který se o chlapce také staral a teď by měl chybět na jeho svatbě? To ovšem zdaleka není poslední problém k řešení... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (214)

Akana 

všechny recenze uživatele

Možná se 70% držím až moc při zemi, ale to je zkrátka ten rozdíl mezi spokojeností a nadšením. Tahle komedie má pár nezapomenutelných momentů: Nathan Lane snažící se chovat "jako chlap", Gene Hackman coby nedobrovolný transvestita a další. Vlastně v ní nic vyloženě neskřípe, je zábavná, bez falešného sentimentu, s decentním kritickým ostřím. Jenom mě prostě pořádně nevzala za límec a nezatřásla. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Disk o tom, jak homosexuál žení syna, jsem koupil pár dní po smrti Robina Williamse, a pustil si ho až nyní. Plod dávného heterosexuálního hříchu se chce oženit – navíc s dcerou konzervativního politika, který ctí mravnost nade vše. Majitele zavedeného podniku, jehož partner v něm představuje největší homosexuální hvězdu, to však nerozhodí. Tedy alespoň na první pohled. První setkání rodičů je naplánované. Když už je všechno nachystané/nafilmované, stačí jedny dámské šaty, paruka a dopravní zácpa a večeře o jednom chodu se začíná hroutit. Nedávno zesnulý Mike Nichols v té době platil za ostříleného tvůrce, který to výtečně umí s herci i látkami na papíře. Škoda, že scénáristka Elaine May zvolila první polovinu hodně vlažnou. Tedy alespoň já se moc nebavil. Příběh mě nudil, zápletka je nadhozená rychle, nikam se moc neposouváme. Když v té druhé přijde čas na převleky, nápady, upozorňování na vztyčený malíček a nahrávání gagů ze strany Williamse nebo Lanea, divák rychle a rád zbystří. Herci si drží solidní standard, někteří mile překvapují, další jen potvrzují to, co o nich moc dobře víme. Show must go on! Čtyři ale nedám.. ()

Reklama

Brouk 

všechny recenze uživatele

Osobně považuji Ptačí klec za jednu nejpovedenějších remake (Klec bláznů) vůbec a i ji řadím do první desítky tzv. "lidských komedií"... Skláním se před Nicholsem, že dokázal vykřesat z R.W., N.L. a G.H. to nejlepší a zajistil jim jak hodnověrnost, tak lidskost. Ano, toto je Film s velkým F. Ale opravdu velkým F..... Bravo!!! ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Během přesunu za oceán se nějak z první poloviny vytratil vtip. Okouzlující je filozofické zamyšlení na téma dekadence a sčítání matek. Vyložená ztráta času to není, leč za originálem zaostává tento film značně výrazně. Pro milovníky Klece bláznů má smysl tento kousek vidět snad jen kvůli dámě v bílém. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Podprůměr, u kterého se leckdo rozplývá a já vůbec nechápu proč. Herecké sestava je určitě zajímavá a třeba u Robina Williamse mě překvapilo, že nijak zvlášť nešaškoval. Zbytek byl bohužel poměrně nevýrazný a nebo protivně šaškoval. V tom druhém případě mám na mysli postavy Hanka Azarii a Nathana Lanea, kteří hráli afektované teplouše se vším všudy a podobné postavy prostě a jednoduše nenávidím. Ani scénář nebyl nijak nápaditý a ten prostor, který měl pro gagy zůstal trestuhodně nevyužitý, čemuž nahrávala i přepálená stopáž. Zklamání je o to větší, že jsem se na tohle docela těšil. 35% ()

Galerie (117)

Zajímavosti (8)

  • Natáčelo se od 24. dubna do 24. července 1995 ve státech Kalifornie a Florida. (Varan)
  • Uklouznutí a následný pád Armanda (Robin Williams) v kuchyňské scéně s krevetami nebylo plánované. Williams opravdu spadl a poté společně s Hankem Azariou zadržovali smích. Scéna ve filmu zůstala. (PogoJoe)
  • Robin Williams byl původně obsazen do role zženštilého Alberta (Nathan Lane), ale sám požádal o změnu, protože si na tuto polohu tolik nevěřil a požádal o roli Armanda. Režisér Mike Nichols souhlasil a do role Alberta byl poté vybrán Nathan Lane. (PogoJoe)

Reklama

Reklama