Reklama

Reklama

Je tomu už dávno, co hvězdný motocyklový kaskadér Johnny Blaze (Nicolas Cage) uzavřel smlouvu s ďáblem, aby tak dokázal ochránit lidi, ke kterým má nejblíže - svého otce a dětskou lásku Roxanne (Eva Mendes). Nyní si však ďábel přišel vybrat svůj dluh. Přes den Johnny zůstává špičkovým kaskadérem, ale po setmění se mění v Ghost Ridera, jehož údělem je lovit rebelující démony. I přesto, že je nucen bezvýhradně plnit ďáblovy rozkazy, rozhodne se se svým osudem bojovat a využít své prokletí a nově nabyté síly k tomu, aby ochraňoval nevinné. (HBO GO)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (868)

genetique 

všechny recenze uživatele

Na 'Ridera' som sa tešil porovnateľne ako na 'Transformers', no po zmietnutí kritikou, svetovým aj tuzemským hodnotením som sa rohodol nevyhodiť za kvalitné kino pol môjho týždenného vreckového a teraz toho ľutujem. Ľútosť síce obchádza také aspekty akými sú herecká vyspelosť, scenáristická logickosť a zhmotnenosť postáv, no to mi v tomto zábavnom kúsku, ktorý predviedol Cage a spol. viac-menej neprekážalo. Sklamaný som bol viac z nijak zvlášť prevedených súbojov a ukrutne trápnou, no musím povedať doslova debilnou lebkou, ktorá je to prvé, čo si na 'ohnivákovi' divák všimne. Každopádne som bol ale prekvapivo spokojný a budem rovnako ak sa pokračovanie rozbehne. Cage na to kažodpádne ešte má a na svoj vek vyzerá bohovo akčne. 80%. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Režisér Daredevila se vrátil a sklidil stejný úspěch jako onehdy s latexovým čertem. Ach, ta ironie. Ghost Rider je trapný. Neskutečně. Do odpadových pekel jsem ho neposlal jen proto, že si to film tak úplně nezaslouží. Hlavní vinu očividně nese Mark Steven Johnson, který by nebyl schopný zajímavě natočit snad ani scénář Forresta Gumpa, kdyby se mu nedejbože dostal do rukou. Pakliže se jeho nudnému režisérskému stylu všechno a všichni ostatní přizpůsobí (a vzejdou z toho mdlý Nicolas Cage, který přitom byl ideální castingovou volbou, tupě vypadající a jednající, ačkoliv krásná Eva Mendes, směšný Peter Fonda a debilní záporáčci), nemůže vzniknout nic dobrého. Jen rádoby drsňácká podívaná, která dokáže potěšit snad jen skalní milovníky motorek a kožených bund a řetězů, mezi něž ovšem nepatřím.__P.S. Neskutečně mě rozesmíval Sam Elliott, jenž si podle všeho zopakoval postavu z Big Lebowského (ať už o tom věděl nebo ne). ()

Reklama

choze odpad!

všechny recenze uživatele

Hardcore infantilní a klišoidní scénář, televizně nevzrušivá kamera, slabé triky, trapné přehrávání (Mendes byla naprosto strašná) a záporáci připomínající Tokio Hotel. Nedělal jsem si iluze, že by byl filmový GHOST RIDER byť jen vzdáleně tak temný jako komiksová předloha a poté, co se ho chopil stvůrce DAREDEVILA jsem si už nedělal iluze už vůbec o ničem, přesto mě Johnson dokázal nepříjemně překvapit. Kéž by Ghost Rider existoval a odvlekl Johnsona do pekla. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Johnson dělá všechno špatně. Neumí psát, neumí režírovat, neumí zkrátka vůbec nic. Jeho podání Ghost Ridera má být cool a strašně se o to pokouší, jenomže pod vedením nemehla se z toho všeho stala nudná a místy velice směšná romantická limonáda se stupidním příběhem, průměrnými triky a hereckými výkony na hranici dobrého vkusu. Je s podivem kolik smrtících (rozuměj přitroublých) hlášek dokáže Johnsonova mysl vyplodit. Jeho neschopnost sahá až do takové hloubky, že musí vykrádat jak klasiky, tak nadprůměrné filmy různých žánrů. V hudbě se připomene Silent Hill, ve stylizaci Constantine a v jednotlivých scénách najdeme odkazy (vykrádačky) z Leoneho westernů, Terminátora, Bladea a kdo to všechno ustojí, dočká se dokonce i pomrknutí z předchozího počinu, Daredevila. GR je prostě mišmaš, který je nevkusný, nudný, trapný a v podstatě nekoukatelný ani jako Guilty pleasure. Peklo našlo svého jezdce a lidstvo našlo svého ďábla, Mark Steven Johnson zdraví a chystá jistě další "cool" adaptaci. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Že sa na panďulákov s horiacimi hlavami nechodí kôli príbehu je mi jasné, že budú mať nejakú tú traumu, aportujúcu motorku a nebúde chýbať mentor šedivý vlas a nevinný kučeravý černoušek prežijem. Ale aby som čakal hodinu 20 na prvú "akú-takú" akciu je silná káva aj na človeka, ktorému sa páčil Daredevil. Trapné, smiešne, bez nadsádzky ani o pol hviezdy lepšie ako tragický Covenant. Že komix, pche. 30% ()

Galerie (59)

Zajímavosti (29)

  • V záběrech, kdy se Johnny Blaze (Nicolas Cage) promění v Ghost Ridera, museli tvůrci triků odstranit hercovu hlavu a na ramena mu umístit hořící lebku. Jelikož ale pak nemohl použít oči ani ústa pro vyjádření emocí, rozhodl se režisér zobrazit jeho duševní stav pomocí zbarvení plamenů: když se rozvášní, plameny se rozpálí doběla, když zesmutní, plameny se naopak utlumí a zmodrají. (Pumiiix)
  • Podoba filmového Ghost Ridera bola vytvorená podľa skutočných CT snímok (počítačová tomografia) lebky Nicolasa Cagea. (Greenpeacak)
  • Film bol prvýkrát oznámený v roku 2000 na festivale v Cannes, no kvôli finančným ťažkostiam sa začal natáčať až v roku 2005. (Greenpeacak)

Související novinky

Nicholas Cage jako temný Spider-Man

Nicholas Cage jako temný Spider-Man

05.07.2018

Nicolas Cage (Skála, Tváří v tvář) už má s komiksovými filmy nemalé zkušenosti. Zahrál si Ghost Ridera, skvělou roli ztvárnil v Kick-Ass, a Tim Burton z něj kdysi málem udělal Supermana. A teď – teď… (více)

Komiksová kázeň Sama Mendese

Komiksová kázeň Sama Mendese

31.10.2008

Tak z tohohle se vyvine buď stoprocentní kachna, anebo jedna z nejzajímavějších komiksových adaptací vůbec. Studio Columbia Pictures totiž koupilo práva na drsného Preachera a momentálně prý ukecává… (více)

Fámy, drby, klepy

Fámy, drby, klepy

07.09.2008

Krotitelé duchů 3, Ritchieho Sherlock Holmes, Ghost Rider 2 a čtvrtý Shrek se setkali v dnešní novince, která je sice plná různých dohadů, ale bulváru a bizarnostem typu „Cher v roli Catwoman“ se… (více)

Kazatel je mrtvý

Kazatel je mrtvý

28.08.2008

Nelekejte se, tohle není další nekrolog. Neumřela žádná osobnost. Umřel projekt. Ultradrsná komiksová série Preacher (pár dílů vyšlo i v češtině) o odpadlickém knězi, který putuje Amerikou, válčí s… (více)

Reklama

Reklama