Reklama

Reklama

Teta

(seriál)
  • Rakousko Frankensteins Tante (více)

Epizody(7)

Obsahy(1)

Sedmidílný slovenský seriál nás přivádí na zámek, kde žijí velmi podivní obyvatelé - strašidla. (Česká televize)

Recenze (116)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si osvěžil paměť a vzpomínky z dětství a znovu se podíval na Jakubiskův rodinný seriál. Opět jsem tak měl možnost sledovat sedm příběhů o všech těch strašidlech, malém Maxovi a obyvatelích městečka. Roman Skamene i Bolek Polívka coby „mlaďoši“, sličná italská playmate Barbara De Rossi i „bombový“ kovář – ti všichni a mnoho dalších mi tak opět zpříjemnili chvíle po tolika letech. Ti co by měli zájem tak všechny díly jsou na youtube ()

mandlova 

všechny recenze uživatele

Kdo tvrdí, že český dabing je kvalitní a nejlepší na světě má jistě pravdu, ale dabovat slovenské filmy a seriály?? Prosím ne, obzvlášť tomuto dílku to ublížilo. Tetu jsem jako dítě zbožňovala, oblíbila jsem si Jakubiska díky jeho Perinbabě a můžu říct, že kdyby ho teď dávali v televizi, podívám se na něj víc než ráda. Za podivné postavičky, krásnou poetiku, kvalitní hudbu (která je pro Jakubiska vždy důležitá) a mé dětství plný počet! ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Mně to přišlo jak nepovedená variace na Addamsovu rodinu. Kdo ví, kde tvůrci čerpali inspiraci, ale nebavil jsem se u toho. Filmový přístup byl fajn, ale jak mě nechytnou postavy ani příběh, je se seriálem zle. Nezdařilý plagiát a mišmaš. Klady: režie Juraja Jakubiska, strašidelné lokace. Zápory: chybí originalita, postavy jsou okopírované odjinud, nepřekonatelně stupidní děj, nepovedené masky, podivná dramaturgie, žánrově obtížně zařaditelné, chabý pokus o komediální horor, příšerná titulní písnička, debilita na pátou, vysoké hodnocení to má zda jen z nostalgie, po letech se na to opravdu nedalo dívat. 20% ()

Kesiak 

všechny recenze uživatele

Prvý krát som to videl ešte v detstve. Teraz to na mňa urobilo rovnako silný dojem. Krásny seriál. Atmosféra je priam rýdzo "jakubiskovská" - čiže fantazijno-mysticko-psychedelická a to na mňa vždy pôsobilo ohromným dojmom. Zároveň je v tom srdce a úprimnosť. Každá postava žije a má svoj príbeh. Nesmiem zabudnúť na skvelú hudbu. ()

BlackTom 

všechny recenze uživatele

Jakubisko presne podľa môjho gusta. Každý herec, aj v tej najbezvýznamejšej úlohe pasuje do svojej role, drobné vtipy sa vydarili, hoci človeku netrhajú bránicu a záver série je tak krásny, že človeka pomaly rozplače. Obzvlášť sa mi páčili Jacques Herlin ako verný, no trochu natvrdlý sluha Igor a alkoholom ovládnutý vodník Alojz v podaní Eddieho Constantina. A aj keď sa nájdu slabé miesta (predabovaný Polívka), Teta ma očarila a získala si svoje miesto v mojom srdci. Juraj by sa mal vrátiť ku koreňom a nerobiť viac hanbu slovenskému filmu. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (11)

  • V kuloároch sa šuškalo, že švédska herečka Viveca Lindfors (Grófka Hana von Frankenstein) neznášala režiséra Jakubiska za cigaru, ktorú jej vnútil ako filmovej postave. (Raccoon.city)
  • Postava Bielej pani (Mercedes Sampietro) bola inšpirovaná masovou vrahyňou, grófkou Alžbetou Báthoryovou. Podľa legendy bola odsúdená chodiť vo svojom zámku v noci navždy ako Biela pani. (Raccoon.city)
  • Počas natáčania v Rakúsku mali československí herci také malé diéty, že väčšinu, čo skonzumovali a vypili, zaplatili zahraniční kolegovia. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama