Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Danny Smiřický, hlavní hrdina povídek a románů Josefa Škvoreckého (Zbabělci, Prima sezóna), který má autobiografické rysy svého autora, prožívá základní vojenskou službu v letech 1953–54, za časů neblaze proslulého komunistického ministra obrany Alexeje Čepičky. Ve vojenském prostoru Kobylec probíhá výcvik tankistů. Danny v hodnosti rotného přitom s nevšední vynalézavostí bojuje s tupostí bolševických lampasáků. Myšlenky na civil, jídlo, ženy a alkohol mu pomáhají, stejně jako jeho spolubojovníkům, přežít absurdní dobu „služby vlasti"… Filmový přepis Škvoreckého díla natočil režisér Vít Olmer spolu se scenáristou Radkem Johnem. Vojenská komedie vstoupila do dějin české kinematografie jako první soukromě natočený celovečerní film od znárodňovacího dekretu v roce 1945. Čeští filmaři se tak vydali na novou cestu svobodného podnikání. V případě Tankového praporu se to určitě vyplatilo – film viděly v kinech dva miliony diváků. V roce 1991 tak snímek obsadil první příčku v návštěvnosti kin. (Česká televize)

(více)

Diskuze

TaToJaTu

TaToJaTu (hodnocení, recenze)

vie niekto kde na Slovensku bolo tolko T-34? Ci to vsetko poziciavali z pamatnikov?

Svata

Svata (hodnocení, recenze)

Mě by zajímal  jak se jmenoval herec, ten generál s páskou přes oko

Příspěvek byl smazán administrátorem.

DejvCZ

DejvCZ (hodnocení, recenze)

Máte někdo tu Remastrovanou blu-ray verzi? Je opravdu bez obrazových chyb nebo je to jen reklamní trik?

dawsoo

dawsoo (hodnocení, recenze)

Olmer+John = Záruka totální typické postsametové sračky spíchnuté horkou jehlou.... úpadek kinematografie 90. let,jako důsledek toho kulturního marasmu chvilku potom začla vysílat TV NÓVA a vkus mas v téhle republice za těch 10 let dostal řádně za uši... pamatuju si jako mladík že sjem se pozastavil nad tím že v takové větší trafice 75% veškerých tiskovin tvoří laciné pornočasáky... Nemám rád tu dobu a vše co v ní vznikalo  stejně jako další skvosty té doby dávám bez váhání odpad. Tupá amatérská debilní afektovaná sračka.... začátek oseru jménem Donutil a zbytek těch starších herců nevím zda to měl zapotřebí. Na vojně jsem byl a tu dobu taky pamatuju.Pokud se to někomu líbí nic nenamítám,každej máme svůj vkus.... vždyť takovej novotnej byl jistého času také komik č.1 že... :))))

tatka

tatka (hodnocení, recenze)

Škvoreckého humor na filmové plátno previesť nie je také jednoduché. Zostanem radšej pri knihách, aby som nebola zbytočne sklamaná.

Redix

Redix (hodnocení, recenze)

Kolik soudruhů je připraveno na FO?" "No..." "No?" "No...asi dva" "CÓŽE??????!!!!" :D

zotab

zotab (hodnocení, recenze)

Při humoru Tankového praporu mne vždy trochu mrazí, protože tak nějak to tenkrát doopravdy bylo. Vím to, protože jsem u toho byl.

Fajt

Fajt (hodnocení, recenze)

Pěkný film, jen ta oslovení "soudruhu" jsou používána až nepřirozeně často. Tak se přece na vojně nehovořilo. Jsem nestranný divák, ale nadmíra používání tohoto výrazu, působí spíše trapně než komicky.

Ladeo

Ladeo (hodnocení, recenze)

Knižní předloha je skvělá. Doporučuji.Ale tento film se prostě nepovedl. Ano, jsou tam hlášky, které pobaví a někteří herci se opravdu snaží, ale celkově to je málo propracované. V.Olmer tohle nezvládl. Snad to časem někdo natočí mnohem lépe.

epoh

epoh (hodnocení, recenze)

V porovnání s tematicky shodnými Černými barony je tenhle biják filmařsky mnohem vyzrálejší. Je to film pro kina. Zatímco Baroni, navíc zatěžkaný tím debilně pateticky vážným skonem Troníka, jsou jen lepším televizním filmem.

Související novinky

Na Anděla Páně 2 už přišel milion diváků

Na Anděla Páně 2 už přišel milion diváků

12.01.2017

Na prvního Anděla Páně vyrazilo do kin 188 138 diváků, takže Jiří Strach rozhodně nečekal, že jeho pokračování rychle zaútočí na milion. Právě tahle cifra ale padla v šestém týdnu promítání, čímž se… (více)

Reklama

Reklama