Reklama

Reklama

Gitarista Dewey Fin (Jack Black). Srdcom rocker, bezmedzne uctieva myšlienky rockovej hudby a života okolo nej. So svojou záľubou skákať do publika a k 20-minútovým gitarovým sólam je rozhodnutý doviesť svoju kapelu k víťazstvu v Súboji kapiel. Namiesto toho ho však spoluhráči z kapely vyhodia. Zdrvený a bez peňazí sa Dewey poflakuje po byte. Potom, čo zdvihne telefón, ktorý je určený pre jeho spolubývajúceho Neda (Mike White), impulzívne prijíma prácu ako suplujúci učiteľ na prestížnej základnej škole. Tam sa stretáva s upätou riaditeľkou Mullinsovou (Joan Cusack), ktorá bedlivo kontroluje svoje vystupovanie a to isté vyžaduje od všetkých učiteľov. Zatiaľčo Dewey nemá ani tušenia ako vyučovať, vie ako vo svojich žiakoch vzbudiť dôveru. Keď si náhodou vypočuje hodinu hudobnej výchovy, rozhodne sa svojich žiakov, týchto mladých hudobných géniov, preformovať z klasického školského orchestra do hlučnej rockovej kapely, čím navždy zmení ich životy. So svojou novou kapelou sa Dewey vydá bojovať do vysneného Súboja kapiel. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (647)

Shit 

všechny recenze uživatele

Jako první sem od Blacka viděl Tenacious D a pak až Školu rocku, ale i tak to byla pekelná jízda. A i když tenacious nasadilo vysokou laťku, tak škola rocku jí dokázala přinejmenším vyrovnat. Fakt neskutečná zábava a do toho naprosto bezkonkurenčně zábavnýho příběhu ještě Black rockuje jak to umí jen on a ty jeho taneční kreace sou neskutečně hustá záležitost. Dokonce se film vyvaroval i trapnýho konce, takže nemam prakricky nic co bych filmu vytknul, ani žádný hluchý místa to snad nemělo. No prostě totální masakr. ()

golfista 

všechny recenze uživatele

K téhle muzice mám opradu vřelý vztah, ale .......... už jenom nápad, že se třída učí týdny rock a v celé tiché škole nikdo nic neslyší, je dost na hlavu :) A klasický příběh loosera s americkým "zmoudřením" rodičů nakonci jakbysmet. Jack Black to ale svým výkonem zachraňuje na celé čáře, takže je to nakonec koukatelný i pro starší diváky (i když kolem mě byly v kině samý děti :) ()

Reklama

MikeCool 

všechny recenze uživatele

TOP 10: "Kdo mi řekne o čem je Rock ?", Hlavně držet při sobě". Moje srdeční záležitost aneb Blackův ro(c)kový nářez. Dá se říci, že díky Škole ro(c)ku se stal Jack Black mým nejoblíbenějším hercem. Co se týče filmu samotného, nemám slov. Jak už jsem psal, je to pořádný ro(c)kový nářez se vším všudy. Mladí talentovaní "herci", jakožto žáci prestižní základní školy, kteří to se svými zvukovými hračičkami dokáží pořádně rozjet, byli na svůj věk úžasní. Citově zabarvený humor byl hlavní atraktivitou této hudební komedie. Když došlo k závěru filmu na scénu, kde kapela Deweyho Fina (Jacka Blacka), představila svůj dynamický a emotivní song Shool of Rock (Zachs song), naběhla mi husí kůže po celém těle, z úžasné emotivně prožité písně, kterou jsem hltal do posledního gesta. Líbilo se mi také, že to neskočilo takovým klasickým americkým happy-endem. Od první chvíle chvíle kdy se řekly slova "Souboj kapel", hned každému divákovi došlo, že o vítězi je předem rozhodnuto, ale pravda byla jiná. Škola rocku jako kapela souboj kapel nevyhrála, ale poté pronesl mladý bubeník větu "Hlavně klídek, v rocku nejde jenom o jedničky, Sex Pistols nikdy nic nevyhráli !. Dav si poté přál ještě přídavek od poražené kapely. Jejich přání bylo vyslyšeno a uskutečněno písničkou It's a Long Way to the Top v originále AC/DC. ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

LET THERE BE ROCK...Jan Amos Komenský v roce 2003 metal v holandské půdě radostí kozelce, protože konečně někdo po staletích pochopil, co chtěl říct svou zásadou Škola hrou. Kdo je ten génius? Jmenuje se Dewey Finn a je to prvotřídní rock- cvok. Tenhle povalečský loser podvůdkem chytne místo v prestižní škole pro cílevědomé dětičky, budoucí prezidenty Microsoftu, NASA a Zeměkoule. Zbytkem mozkových buněk pozná, že tahle nadaná robátka lze zneužít ve svatém jménu kytarových riffů a ACDC, a tajný projekt jménem "Rocková křížová výprava" může začít. Rock got no reason, rock got no rhyme...School of Rock anytime, i pro hluchoněmého Herodese. Největší koncetrace roztomilých třeštidel na metr čtvereční, vypalovačky z hrdla jedenáctiletých rockerů a medvídkovský Jack Black, který se pro tuhle roli /klišé, klišé, klišé/ narodil. 9/10 ()

Nin 

všechny recenze uživatele

V téhle dnes už klasické komedii si Jack Black svou roli maximálně užívá a není těžký si ji užívat s ním. Při jeho skotačení s děckama se divákovi může naskytnout i pohled do kouzla učitelské profese a hlavně je ve filmu zatraceně stylová rocková hudba. Na druhou stranu mě napodruhé překvapilo, že film není zase tak vtipný. Prostě v něm není zase tak moc dobrých vtipů. Příběh je hodně zručně napsaný a daří se tam efektivně zakomponovat spoustu postav (dospělých i dětských), ale bohužel jich je tolik, že nejen že nevyniknou, ale jsou také dost ploché. Celkově je ale School of Rock moc fajn feel-good film. (7/10) ()

Galerie (145)

Zajímavosti (27)

  • V čase 6:56 drží Dewey (Jack Black) v pravé ruce kytaru nahoře za hlavou, ale v dalším záběru ji má dole. (Iveet)
  • V Španielsku daboval Jacka Blacka (Dewey Finn) spevák a herec Dani Martín. Martín nemal žiadne skúsenosti s dabingom, ale vybrali ho, pretože v čase filmu bola jeho rocková skupina „El Canto de Loco“ veľkým hitom v Španielsku. Tento dabing je považovaný za jeden z najhorších dabingov, aké sa kedy v Španielsku vyrobili, a to práve kvôli Martinovi. (Weezy22)

Související novinky

Rocková panda se vrací

Rocková panda se vrací

15.07.2008

Jack Black momentálně ruluje v kinech jako bojovná černobílá chlupatá koule (samozřejmě jen ve verzích bez dabingu) a brzy se po boku Bena Stillera a Roberta Downeye Jr. vrhne doprostřed akční… (více)

Wrestler Jack Black

Wrestler Jack Black

22.11.2005

Herec Jack Black už sice za pár dní vstoupí na plátna kin jako filmař dobrodruh v očekávaném hitu King Kong, ale v současnosti již pracuje na další filmu, který jej vrací k jeho hereckým kořenům,… (více)

Reklama

Reklama