Reklama

Reklama

Euforie

(seriál)
  • USA Euphoria
Trailer
USA, (2019–2025), 25 h 15 min (Minutáž: 50–65 min)

Tvůrci:

Sam Levinson

Hrají:

Zendaya, Hunter Schafer, Austin Abrams, Sydney Sweeney, Jacob Elordi, Alexa Demie, Algee Smith, Barbie Ferreira, Lukas Gage, Maude Apatow, Angus Cloud (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(26)

Obsahy(1)

Euforie, dramatický seriál o dospívání, vypráví příběh skupiny středoškoláků, kteří se snaží vyznat v lásce a přátelství ve světě drog, sexu, traumat a sociálních sítí. V čele hereckého obsazení stojí herečka a zpěvačka Zendaya. (HBO Europe)

Recenze uživatele kubilov k tomuto seriálu (3)

Euforie (2019) 

Do značné míry temný příbuzný Sex Education. Euphoria je neuvěřitelně intenzivní, přesto citlivá a uvěřitelná. Extrémně cool zpracování velice nepříjemných témat, což je mimořádně důležité. Kompozičně je Euphoria velmi inteligentně odvyprávěná, nebazíruje na chronologičnosti, dává prostor a z blízka představuje různé postavy, které už podvědomě známe z vedlejších dějových linií. Zendaya herecky kraluje, to je neskutečný koncert. Sydney Sweeney a její melancholicky tragická postava jí ale velmi zdatně sekunduje. Velmi složité a emocionálně vyčerpávající sledovat, podobně jako mnoho substancí obsažených v seriálu jde však o velmi návykovou záležitost. Labrinthův soundtrack je top. --- 1. série končí velice povedeným osmým dílem, na který navazují ještě dva bonusy, bez kterých by vlastně byla tato série někde mezi 4 a 5*, jenže právě tyto dva vyklidněné díly dávají vztahu Rue a Juelz dostatečnou hloubku a obě postavy to zplastičtilo. --- I z toho pak těží druhá série, která je mimořádným úkazem, kdy je pokračování ještě lepší než původní dílo. Už první díl rozjíždí neuvěřitelnou podívanou, pátý díl je totální peklo - jeden z nejvíce intenzivních kusů kvalitní filmařiny a Rue běží o život. Muzikál v sedmém díle je pak pure savagery. A poslední díl je skoro ideální zakončení. Drink Before the War scéna rovněž top. ()

Série 1 (2019) (S01) 

První série končí velice povedeným osmým dílem, na který navazují ještě dva bonusy, bez kterých by vlastně byla tato série někde mezi 4 a 5*, jenže právě tyto dva vyklidněné díly dávají vztahu Rue a Juelz dostatečnou hloubku a obě postavy to zplastičtilo. ()

Série 2 (2022) (S02) 

Druhá série těží z prohloubení dvou hlavních postav v bonusech první série. Druhá série je také mimořádným úkazem, kdy je pokračování ještě lepší než původní dílo. Už první díl rozjíždí neuvěřitelnou podívanou, pátý díl je totální peklo - jeden z nejvíce intenzivních kusů kvalitní filmařiny a Rue běží o život. Muzikál v sedmém díle je pak pure savagery. A poslední díl je skoro ideální zakončení. Drink Before the War scéna rovněž top. ()

Související novinky

Třetí řada Euforie má problémy

Třetí řada Euforie má problémy

26.03.2024

Loni v listopadu se na představení příštích projektů ze stáje HBO její představitelé holedbali tím, že třetí série úspěšné Euforie je v odklepnuta, v přípravách a na obrazovky chtivých náctiletých… (více)

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

28.09.2023

Stávka scenáristů oficiálně skončila, v následujících dnech a týdnech se musí ještě vyřešit stávka herců, pomalu ale jistě to už vypadá, že se Hollywood ještě před koncem roku vrátí naplno do práce.… (více)

Kde se bude odehrávat třetí řada Bílého lotosu?

Kde se bude odehrávat třetí řada Bílého lotosu?

28.03.2023

Kabelovka HBO se nedávno rozloučila s první sérii seriálového hitu The Last of Us, už nyní ale diváky přivítala závěrečná sezóna oceňovaného dramatu Boj o moc, ještě v letošním roce nás pak čeká… (více)

Reklama

Reklama