Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jednoho dne je vlakem sražena starší žena (Miriam Kantorková), u níž se najdou bankovky z poštovní loupeže, která se stala před několika lety. Vyšetřování zavede Zemana na šachtu, kde se po letech setkává s Blankou Mutlovou. Při pronásledování jednoho z pachatelů v chodbách hlubinného dolu je Zeman po výbuchu plynu a následném závalu těžce zraněn... Zdroj: Kniha Daniela Růžičky: Major Zeman – propaganda nebo krimi? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (27)

Snorlax 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jen si tak říkám, že je škoda, že u nás nevzniknul nějaký katastrofický film, aby k němu velký hudební mág Liška mohl udělat muziku. Temná zákoutí na i pod povrchem dolu na Kladně zní industriální hudbou tak enervující, že by při nich mohli před divákem defilovat po rozkvetlé louce koloušci a stejně by to bylo napínavé. Opět se jedná o poctivou kriminálku bez příchuti ideologie, ale náhražkou s nádechem akčnosti. K tomu se objevuje i romatická linie příběhu, takže na své si přijdou i něžnější povahy. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Ten mládenec má, mírně řečeno, spodní hranici IQ. Takoví jsou nejhorší. Jejich primitivismus je bez zábran. Může vést až k rafinovanosti." Musím uznat, že výslech dementa Drábka byl naprosto vynikající a výběr kriminálníků Ledvinky, Rusňáka a Gargely snad ani nemohl být lepší. Ovšem inkognito dvou detektivů v provozu továrny balancovalo na hranici debility. Nicméně kpt. Zeman ze Švermových závodů a por. Stejskal z První brněnské strojírny se tím prošaškovali bez ztráty hodnosti. Také mne zaujalo Zemanovo cudné dvoření Blance, zakončené odvážnou erotickou scénou - pusou na čelo. A abych nezapomněl, tak tím nejhorším byla tentokrát hudba, protože ta "symfonie" v kališti mi prostě trhala uši. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po siedmych rokoch sa kapitán Ján Zeman stretáva pri vyšetrovaní prípadu so svojou prvou láskou Blankou Motlovou. Tá sa po dramatických udalostiach v Plánici a tragickej smrti svojho manžela vrátila ku dievčenskému priezvisku Svobodová. Pracuje ako správkyňa ubytovne v Kladne. Zeman tam prišiel objasniť pokus o sebevraždu promiskuitnej Ruženy Formanovej, u ktorej sa našli bankovky pochádzajúce z lúpežného prepadnutia. Prípad samozrejme úspešne vyrieši, prežije zával v bani a začne aktívne randiť so súdružkou Svobodovou. ** ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jestli sis přišel vypůjčit holící strojek kterej pravidelně zapomínáš doma, tak pojedeš po těhlech schodech dolů jako namydlenej blesk! Souhlasím, že se jedná o druhý nejlepší díl v rámci druhé řady. Politika nikde a Zeman musí vyřešit zajímavý a čistě kriminalistický případ. Atmosféra dolů a kališť zajímavá. Vedlejší postavy opět kvalitně obsazené plus závěrečné napínavé finále a Zemanova mini romance. Hvězdu dolů jen za tu tentokrát poněkud šílenou experimentální elektronickou hudbu a to jinak Lišku můžu.90% ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

Těžce vydařených 70%, především za hudbu a scény v dolech, na které si pamatuji ještě z prvního porevolučního uvedení. "A very special episode", jedná z těch delších. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Honzík sice ještě pořád truchlí nad ztrátou milované ženy, ale přece jenom by ještě někdy rád „smočil“ a tak mu náhoda v podobě objevení ukradených peněz a jejich znovuobjevení přihraje do cesty služební cestu do Kladna a náruč rovněž smutnící soudružky Blanky. Ne, nebudu to nějak zlehčovat, jak Brabec, tak Jaroslava Obermaierová jsou mi v tomto seriálu sympatičtí a tak se světu div se objevil na scéně další jakžtakž slušný průměrný díl, který ani moc nenudil. Zásluhu na tom ale měly hlavně vedlejší postavy a to jak samotné trio bývalých spoluvězňů, tak i ten blbeček co si chtěl koupit motorku… ()

špaček421 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhý zásah do černého! Překvapivě. Snad až na větu o hornících, na které je spoleh, což samo o sobě nemusí nic znamenat, jsem ani tady nenašel žádnou ideologii. Zeman a Stejskal pátrají po lupičích nové řady peněz (inspirace Fikerovou Sérií C-L?) na šachtě i v Poldovce na Kladně. Znovu se tu objevuje Jaroslava Obermaierová v roli Blanky - oba jsou na sebe se Zemanem zjevně dost nadržení, takže je jasné, že se schyluje k další svatbě. Romanticko-komediální linka ale nijak neruší, gauneři v podání Otto Lackoviče a především Bořivoje Navrátila jsou výborní, do toho si Jaroslav Moučka střihne dalšího troubu z lidu a nezapomínal bych ani na výslech debilního Drábka v podání Petra Svojtky. Tenhle díl se mi vlastně dost líbil a hyzdí ho snad jenom experimentální syntetická hudba, která ještě se dá snést při scénách v továrně, ale při romantických scénách fakt vůbec nesedí. ()

NinonL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tentokrát nás děj zavede do Kladna a jeho dolů, odkud se objevily peníze z dávné vloupačky. Kapitán Zeman se tam vydává vyšetřovat a na místní hornické ubytovně objeví její vedoucí, starou známou Blanku Mutlovou. Vrátila se ke svému dívčímu příjmení, a je znovu Svobodová. Zemanovým úkolem je vypátrat, kdo vlastní peníze z před lety vykradené pošty a kdo je distribuuje. Také se pokouší strávit s Blankou aspoň jeden večer. Jenže vždy je povolán zpět do služby a Blance zbude jen navařené jídlo a otevřené víno. ()

Ironfood 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Případ moc nezaujal, ale aspoň je tu pár dobrých hlášek (tuplovaný esenbácký kafe, primitivismus bez zábran vedoucí k rafinovanosti) Zeman párkrát předvede naprostou absenci nějakých dedukčních schopností, což ovšem není v tomto seriálu nic ojedinělého... ()

Disease 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Ty nesmíš chcípnout! Já tě potřebuju!" Další z výborných případů. Výběr kriminálníků je parádní a industriální sountrack geniální. A samozřejmě Blanka znovu na scéně. Honza by to u ní dotáhl určitě dál, nebýt kazišuka Stejskala. ()

Kakho-oto 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ještě o něco horší díl než předchozí epizoda Dáma s erbem. Stopáž dílu je příliš dlouhá a hudba pro tento díl se Liškovi moc nepovedla. Nebavily mě příliš dlouhé výslechy několika recidivistů, naopak dialogy mezi Zemanem a Blankou i rodící se vztah mezi nimi se mi líbily. Nebýt Ledvinkovy zmínky o jeho bratrovi - pachatel loupeže, toho času v cizinecké legii, jednalo by se o naprosto nepolitický díl. Nicméně zločinci této epizody patří k dělnické třídě, byť se jedná většinou o recidivisty. ()

subic 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rok 1960 a jeden z dílů, co si pamatuju už od dětství ještě z osmdesátek. Děj se odehrává mezi horníky na Kladně, což je nedaleko mého rodiště. Prachy jsou ve skladu barev v takový pixle... a jaký prachy? Ty z té poštovní loupeže? Navíc díl je to osudový i pro Honzu Zemana, protože tu potká svou málem první, za to na tuty budoucí druhou manželku Blanku. ()

Reklama

Reklama