Reklama

Reklama

V kriminálním dramatu se představuje Bradley Cooper jako mladý ambiciózní umělec s nadáním zmanipulovat lidi díky vhodně zvolených slov, který se spojí s psychiatričkou (Cate Blanchett), která je však mnohem nebezpečnější než on sám. (Falcon)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (264)

Vitason 

všechny recenze uživatele

S del Torem to mám vždy hit or miss, ale tentokrát to bylo, jako kdyby sympatický Mexičan kopnul fotbalovou penaltu na rugbyovou branku, protože Ulička přízraků působí jako půhodinová povídka natažená do dvou a půl hodinové nudy, která jen marní skvělý herecký potenciál. Navíc je to celé strašně profesorsky natočené, bez špetky snahy něco zajímavě rozzáběrovat a to zrovna u del Tora mrzí dvakrát. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Nie som del Torov fanúšik, všetky jeho filmy mi prídu priemerné, snáď len s výnimkou Faunovho labyrintu, ktorý bol mierne nadpriemerný. Nightmare Alley by som dal zhruba na úroveň Labyrintu. Vizuál je podmanivý, ale asi sa del Toro až príliš sústredil na krúženie kamerou a o to menej sa venoval príbehu. Keď to porovnám s pôvodným filmom z roku 1947, tam to bolo naopak a práve preto sa mi originál páčil viac ako tento remake. Škoda premrhanej príležitosti, hlavne s takýmto skvelým obsadením, lebo príbeh mal čo ponúknuť. Aj atmosféra 40-tych rokov sa dala zvládnuť lepšie, práve na ňu som sa tešil, lebo retro filmy mám veľmi rád. Jediným dôvodom, prečo idem na 4 hviezdy sú práve herci, hlavne Bradley a Willem, Cate ma tu trochu sklamala. S iným režisérom to mohla byť fakt pecka, taký Nolan, Fincher alebo aj Spielberg, takto u mňa len 70%. ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Epochální zážitek. Je velmi příjemné, že se i v tom mračnu letošních oscarových nominací najde takový ideální film. Skvělá látka je čerpána z románu Williama Lindsaye Greshama Nightmare Alley (1946), kterou jako novinku prověřila už první adaptace v roce 1947. Stylově se jedná o lahůdku s klasickou filmovou interpunkcí, výprava si dala záležet na absolutním art decu a navíc se tu snoubí dekadence cirkusového prostředí a zkaženého velkoměsta. Co chtít víc? Snad jen ty herecké koncerty, které jsou samozřejmostí: Cooper, Blanchett, Dafoe, Mara, Collette... O dekádu dříve byla podobnou lahůdkou Water for Elephants. A v televizi snad 4. série AHS nebo nedokončený seriál HBO Carnivale. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Bohužel pro mě je film rozdělen na dvě nesourodé části, ta první, v cirkuse, i když je v ní postupně budována atmosféra snímku a představovány charaktery, mě bavila mnohem méně, než část ve městě, kdy teprve začala ta správná temnota, intriky a lži a mohl se naplno projevit del Torův talent pro ponuré příběhy. 70%. ()

Rimsy 

všechny recenze uživatele

Opulentní retro vizuál, v jádru silný příběh i skvělí herci. Na nové Uličce přízraků je mnoho dobrého, výsledek je však překvapivě uondaný, zabíhavý a rozmělňující poselství napříč dvěma a půl hodinami krásných, ale nikam nevedoucích výjevů. Více zde. ()

Galerie (82)

Zajímavosti (14)

  • Bradley Cooper se na přání Guillerma del Tora naučil pro roli Stantona Carlisla boxovat. Režisér chtěl tímto skrze řeč těla hlavní postavy vyjádřit její násilnou minulost. (NiWi)
  • Film se odehrává v letech 1939-1941. (NinadeL)

Související novinky

Godzilla -1.0 dostane i černobílou verzi

Godzilla -1.0 dostane i černobílou verzi

21.12.2023

Nová inkarnace nejslavnějšího monstra japonské kinematografie od studia Toho Company je nečekaným (skromným) blockbusterovým hitem letošního roku. Snímek Godzilla Minus One s odhadovaným rozpočtem… (více)

Del Torův Frankenstein nabírá obsazení

Del Torův Frankenstein nabírá obsazení

19.03.2023

Legendární mexický režisér a scenárista Guillermo del Toro (Hellboy, Faunův labyrint) si v Hollywoodu už nějakou dobu může díky svému Oscaru za nejlepší film v podobě Tváře vody dělat co chce. Tedy… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Nominace na Oscara zveřejněny!

Nominace na Oscara zveřejněny!

08.02.2022

Jedna z nejvýraznějších hollywoodských ceremonií roku, tedy předávání prestižních Oscarů, se pomalu ale jistě blíží a dnes ve 14:18 místního času začal přímý přenos vyhlašování kompletních nominací… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno