Reklama

Reklama

VOD (1)

Stále ještě bydlí v ponurém domě na kopci, ke kterému patří nevelký motel. Od konce druhého dílu uplynul jen krátký čas a Norman se právě pustil do opravy a znovuotevření motelu. Zanedlouho přivítá prvního hosta, sympatickou dívku Maureen, bývalou jeptišku, která opustila řád, protože si kladla vinu za tragickou smrt jedné z jeptišek. Norman je šokován, protože dívka se až neskutečně podobá Marion, jeho nešťastné první oběti. Není však jediná, kdo se do motelu nastěhuje. Je tu také zlověstný Duane, kterého Norman zaměstná na noční služby, banda nepříliš slušných bývalých spolužáků, kteří se sjíždí na sraz třídy, a nakonec vlezlý reportér, který hledá tu správnou senzaci pro své senzacechtivé čtenáře a postupně odhaluje Normanovu minulost, a to v tom nejméně vhodném okamžiku - krátce po záhadném zmizení jednoho z hostů motelu. Je víc než jisté, než film skončí, mnozí z těch, kdo se ubytovali, budou mrtví. Ovšem zdaleka není tak jisté, že pachatelem je Norman. Nebo ano? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (104)

Psycho.R 

všechny recenze uživatele

Oproti dvojce se na filmu jasně podepsala kýčovitost 80. let, kterou sice miluju, ale do určitých filmových legend by zasahovat neměla. Jde tedy o jakési béčko, kterých vznikalo fůra a my je žrali. Ovšem tady jde o slavnýho Normana Batese, který je stále skvělou postavou, ale kde mu scénář nedá co hrát, nemůžeme nic vidět. Napětí z prvních dvou filmů se vytratilo, scéna z vany a pád ze schodů, jako by křečovitě kopírovali Alfredův první díl, kde to mělo sílu. Není tu o čem přemýšlet jako ve druhém díle, kdy nevíte, zda vraždí Norman. Je to zkrátka 90 minutová osmdesátka, která nemá co dát příběhu, o to víc zamrzí, že to režisér, pro kterého to musela být srdcovka, neboť je jím sám pan Perkins, dopustil. Jelikož čekám od čtyřky daleko větší průser, než jen parazitování, tak dávám průměr. ()

Gothic 

všechny recenze uživatele

Těží jako horník z prvního Psycha, na jeho černobíle skvostnou tvář jenom smutně dýchá. Pokusisli se oživit legendární scénu, avšak bez napětí skončila v džberu. Krev jenž teče ze sprchy, závěs co na zemi leží, film trpí vlastními ústrky, jak postřelený běžet běží. Anthony chtěl přispůsobit děj své tváři, ale spíš do světla než do tmy tohle Psycho září. Za světla jeho svit vidět není, oddejte se rači nočnímu snění. ()

Reklama

Tales 

všechny recenze uživatele

Perkins se asi úplně posral, pár zajímavejch nápadů v jednotlivekch scénách, ale celkově je to totální sračka snad po všech stránkách. Nevim jestli je to záměr, ale spíš to působí jako komedie. Jako ok, proč ne, prostě mi chvíli přijde, že si z toho Perkins dělá prdel, ale pak se to zas najednou začne tvářit hrozně vážně, tak já nevim proč to udělal zrovna takhle idiotsky. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Třetí díl je už těžké vaření z vody. Trojice nesympatických vedlejších postav, pár vykradených scén z prvního dílu, Norman je blázen od začátku do konce, rádobypointa je o ničem stejně jako poslední záběr. Navíc Perkins zde nehraje nic moc a jako režisér je silně podprůměrný - napínavé scény jsou nudné, vraždy vypadají jak z laciného slasheru. A už vůbec se nejedná o horor, ale obyčejný béčkový thriler, který v konkurenci téhož roku je tak o deset let pozadu. SPOILER: Nejvíce mě nasrala dementní a odbytá smrt bývalé jeptišky, které člověk ještě jakžtakž fandil. Veliké zklamání. ()

JohnnyD odpad!

všechny recenze uživatele

Najhorší diel Psycha. Nudný a občas aj nechutný. Perkinsova réžia je nenápaditá a hudba doslova odporná. Navyše film je plný klišé (zhodou okolností do motelu príde žena, ktorá sa náramne podobá na Marion a má aj rovnaké iniciálny). No a vrchol je, že Perkins chcel silou mocou urobiť slasher, s čiernym humorom (policajt a kocka ľadu), ktorý tu pôsobí rušivo. Veď sa stačí pozrieť na ten dementný plagát... ()

Galerie (71)

Zajímavosti (9)

  • V původním scénáři měl být Duane Duke vrahem napodobujícím Normana Batese. (Chatterer)
  • Natáčelo se od 28. června do 10. září 1985 v Kalifornii (USA). (Varan)
  • Režijní debut Anthonyho Perkinse. (Chatterer)

Reklama

Reklama