Reklama

Reklama

Zabijákova žena & bodyguard

  • USA Hitman's Wife's Bodyguard (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Michael Bryce (Ryan Reynolds), osobní strážce toho času bez licence, plánuje klidný odpočinek, jeho osobní terapeutka mu používání zbraní na nějaký čas dokonce zakázala. “Žádné bodyguardování!” nakáže mu psycholožka a pošle ho na prázdniny k moři, kde si mají jeho pocuchané nervy odpočinout. Jakmile ale nazuje papuče a otevře si knížku, předsevzetí a klid jsou fuč. Během vteřiny se ocitne uprostřed divoké přestřelky, které vévodí manželka jeho nedávného chráněnce, nájemného zabijáka Dariuse Kincaida (Samuel L. Jackson). A než se rozkouká, je proti své vůli znovu ve službě. Nejdříve je potřeba zachránit Kincaida ze spárů pomstychtivých mafiánů, hned nato dostane prapodivná trojice za úkol zachránit celou Evropu. Svůj maniakální plán totiž spřádá arcipadouch v podání Antonia Banderase. Zabiják, jeho žena a jeho bodyguard vyrážejí na zběsilou cestu evropskými letovisky, bez covid passu zato se slušným arzenálem zbraní. (Bontonfilm)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (256)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Mno tak musím říct, že ten rozdíl v hodnocení oproti prvnímu dílu se mi úplně nezdá. Jasně ani tohle není nic sofistikovanýho. Je to ještě bláznivější a rádoby velkolepější než jednička, ale některý pokusy o humor už dost selhávají i když chemie mezi ústřední dvojicí ještě v rámci možností funguje. Akce je bohužel slabší a ještě víc digitální než v prvním díle, takže se na první pohled zdá, že hodně kritizuji na to průměrný hodnocení, ale zase tak strašný jak tu někteří tvrdí to fakt nebylo. Každopádně nepopírám, že ten kvalitativní posun směrem dolů tu je, ale na ten nejslabší možnej průměr to ještě dá.50% ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Slovní humor chvílema až dost křečovitý, ale jinak to bylo příjemně nekorektní, s bezvadně odvázanou Salmou Hayek. Nerad používám klišé, že si to jako někdo „užil“, ale v jejím případě to fakt platí a ta si svůj part musela vychutnat neuvěřitelně. Asi se museli při jejích výstupech bavit i chlapci a děvčata za kamerou na place, včetně klapky, jinak to nevidím. A navíc v případě Salmy je zde jasný důkaz, že žena po padesátce může vypadat pěkně i bez použití odporných plastik (hollywoodské princezny že pozdravují). ()

Reklama

Eliott 

všechny recenze uživatele

Pokračování ani zdaleka nedosahuje kvalit jedničky. Zejména jsem nebyl spokojený s tím, jakého neschopného pitomce v tomto filmu udělali z postavy Ryana Reynoldse a zcela určitě jsem si tohoto herce užíval více jako zásadovou a silnou postavu, kterou představoval v díle The Hitman's Bodyguard. Bohužel zde nikterak nezářil ani můj oblíbený Samuel. Občas sice solidně zahláškoval, ale na začátku mi připadal velice nesympatický. Jediným stabilním bodem tu paradoxně tvořila herečka o které jsem měl největší pochybnosti (Selma Hayek). Na závěr nám ještě scénáristé připravili překvapení ve formě Morgana Freemana, který si i ve svém pokročilém věku střihl akční roli a docela v ní zaválel. Přes všechny zmíněné nedostatky se podařilo alespoň trochu zachránit konec filmu a můj dojem tím mírně napravit. Z tohoto důvodu také nakonec uděluji alespoň ty dvě hvězdy. Nicméně si stále myslím, že na příběhu nebylo nic zajímavého. Akce byla nanejvýš průměrná a komedie spočívala pouze v šikaně Reynoldse. Mimo to jsem se upřímně zasmál asi jen ve dvou nebo třech pasážích, ale to je sakra málo! 50% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Jestli mi nepomůžeš, nasadím si připínáka a budu ti prcat tvoje sny tak dlouho, dokud si nebudou přát, aby byly noční můry." Pro paní Kincaidovou mám od prvního dílu slabost, takže jsem uvítal její návrat. Na úrovni drsňačky se jí to povedlo skvěle, ale její romantička byla trapná. Taky Bryce s Kincaidem docela ztratili se svý tříáčkovosti, ale slušná komedie to pořád je. Jen při srovnání s jedničkou to schytalo několik přímejch zásahů brokovnicí, raketometem a kapesním nožíkem, takže od tý doby to trošku pokulhává. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Druhý díl má příběh víceméně šablonovitě stejný jako předchozí - opět tady máme hlavní skupinu doplněnou o Salmu Hayek, která se snaží splnit úkol s nepřáteli v zádech. Akorát s tím rozdílem, že dvojka už ztrácí původní kouzlo prvního dílu, a tak ji vnímáme už “jen” jako “to pokračování Zabijáka a bodyguarda”. Ikdyž nejde o žádný extra zajímavý film, který bych si dal někdy znova, i tak se jedná o celkem podařenou věc, co dokáže zabavit - akce je nadupaná, tempo rychlé, humorem se nešetří a jedna hláška střídá druhou (Reynolds s jeho typickým humorem ala Deadpool je skvělý), navíc potěší i Rko a ve vedlejších rolích známé tváře včetně Banderase nebo mého oblíbence Franka Grilla. Zábavný film na odpoledne, který sice zaujme, ale ničím vyloženě příliš nenadchne - no asi zkrátka to, co jsme čekali. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (14)

  • Ve filmu zazní celkem 136x slovo „fuck“ a několik nadávek ve španělštině, z nichž je nejznámější sousloví „puta madre“ (má podobný význam jako „fuck“). (noelcoward73)

Související novinky

Reynolds a spol. diváky do kin nepřitáhli

Reynolds a spol. diváky do kin nepřitáhli

21.06.2021

Do amerických kin tento víkend vtrhlo pokračování Zabijáka & bodyguarda s názvem Zabijákova žena & bodyguard v hlavních rolích s Ryanem Reynoldsem, Samuelem L. Jacksonem a Salmou Hayek – na… (více)

Reklama

Reklama