Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(14)

Obsahy(1)

Zapadlé policejní komisařství kdesi v Anglii nemá zrovna mnoho práce a tak si své problémy (občas) vyrábí nechtěně samo. A není to zrovna těžké, když poněkud opožděnému a svéráznému policejnímu sboru velí podivínský inspektor Fowler (Rowan Atkison). Neustálé žabomyší války uvnitř komisařství tak dospívají k vskutku nečekaným a zábavným rozuzlením. Výstavní kousek osobitého anglického humoru si bere na mušku především policejní a kriminální seriály a uštědřuje jim pořádný sarkastický "pohlavek". (Tirion)

(více)

Recenze uživatele fabecc1222 k tomuto seriálu (15)

Tenká modrá linie (1995) 

Naladěný geniálními seriály Černá zmije a Mr. Bean jsem se s chutí vrhnul na další Atkinsonův pocit, a tento seriál ve mě bohužel zanechal značné rozpaky. Seriál často balancuje na hraně trapnosti a příliš dětinského humoru, a některé postavy (Dreyfus, Haig) jsou dost často velmi otravné. V některých dílech občas vysvitne nějaká jiskřička, že by to třeba mohlo jít, ale není jich bohužel příliš. Oproti ostatním počinům s Atkinsonem je tak tento seriál ve výsledku spíše zklamáním. ()

Dárek pro královnu (1995) (S01E01) 

Začátek je podobný, jako první série Černé zmije, je to spíše takové hledání správné cesty. Humor je tak sice různorodý, ale zatím se člověk u těch hlášek moc nepobaví. To nejlepší už ve svém komentáři zmínil Tommassi3. ()

Požár a teror (1995) (S01E02) 

Druhý díl už je na tom o něco lépe, než první. A to díky hostujícímu Owenu Tealeovi, a scénám se sousedskou hlídkou. Ke genialitě nejlepších dílů Černé zmije nebo Mr. Beana to má ještě ale daleko. ()

Volavka (1995) (S01E03) 

No vida, tímto směrem by se to klidně mohlo ubírat dále. Akorát mě zatím příliš nebaví postava Davida Haiga. Ale "trojúhelník" Fowlerovi a Habibová byl opravdu povedený. ()

Majáles (1995) (S01E04) 

Kvalitou to spadlo zase na úroveň prvního dílu. Námět je od začátku dosti jednoduchý, a vesměs je hned jasné, jak vše dopadne. ()

Noční můra (1995) (S01E05) 

Zatím to opravdu nevypadá na nějaké dlouhodobé zlepšení. Postavy jsou vážně dost ploché, a nenabízejí moc prostoru k nějakému rozvinutí komických situací. Tohle byl asi zatím nejhorší díl, vesměs žádný zapamatovatelný moment. ()

Dnešní mládež (1995) (S01E06) 

Stephen Fry dobrý, ale pak už nic... ()

Duch Vánoc (1995) (S01E07) 

To nejlepší si první série nechala na svůj závěr. Konečně také padnou nějaké hlášky, a i celý námět děje je vtipný sám o sobě. Povedená výměna dárků tak rozjede zatím nejlepší slovní výměny seriálu. ()

Soud zasedá (1996) (S02E01) 

Osvěžení v podobě nové postavy v podání Marka Addyho se vcelku povedlo, a právě jeho postava tu má pár dobrých hlášek. Jinak je to stejné, jako první série. Haig a Dreyfus otravní a zoufale nevtipní. Mina ANwar sice pěkná, ale je to jen taková ozdoba na průměrně chutnajícím dortu. ()

Ism ism ism (1996) (S02E02) 

Zatím nejhorší díl. Vysvětlování ismů dost wtf a zoufale nevtipné (stejně tak český překlad, správně by snad měl být název "Ismus, ismus, ismus"?!) ()

Bezprostřední dokument (1996) (S02E03) 

Zatím nejlepší epizoda seriálu. Hodně pobavili módní kreace ze začátku, za účelem předvedení se před TV štábem, a celkové konfrontace s ním. Od plného hodnocení to ale pořád shazuje až příliš teatrální a dětinská postava, kterou hraje James Dreyfus. ()

Alternativní kultura (1996) (S02E04) 

Trochu to vytáhla debata o akupunktuře, ale jinak je to klasický průměr seriálu, tedy nic moc. ()

Tak do nich, Modrá četo (1996) (S02E05) 

Škoda, že se třeba neobjevila nějaká hvězda Chelsea, to by byla paráda :) Takhle jen další z řady průměrných dílů ()

Vztek na silnicích (1996) (S02E06) 

Zatím mě vůbec neberou ty úvodní scény, které nahradili klasické intro, ty se teda podle mě příliš nepovedli... Dobrá byla scéna na stromě, a obecně scény s falešným hipíkem, ale jinak zas nic extra. ()

Netvor se zelenýma očima (1996) (S02E07) 

Tak je tu konec seriálu, ale vlastně to ani jako konec nevypadá... Závěrečná scéna sice evokuje nějaké to "důležité" rozhodnutí na závěr, ale ke spokojenosti je stále daleko. ()

Reklama

Reklama