Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Nejsledovanější americká rodina na svém počátku. V městečku Springfield žije rodina Simpsonových - uličník Bart, chytrá Líza, líný Homer, malá Maggie a starostlivá Marge. Tato rodina prožívá život plný zážitků. V první sérii se dozvíte, jak probíhají Vánoce u Simpsonových, jak se má Bart ve Francii, jestli je Bart opravdu malý génius nebo třeba jak se pomstít Nelsonovi, a zdali je Šáša opravdu vinen. (Varan)

(více)

Recenze (22)

matolos1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. Séria je začiatkom najpopulárnejšieho sitcomu všetkých čias. Vidieť, že tvorcovia až tak moc ešte neriskovali čo sa týka silnej irónie alebo uštipačného humoru v nasledujúcich sériach ale je to svižné, scénami je to perfektne vtipné, postavy sú tu zatiaľ ešte moc otvorené, čo je takticky vyhovujúce. V podstate nemám žiadne výhrady, žiadne prázdne alebo slabé momenty sa tu nevyskytovali. Tá americká prehnanosť je tu občas dosť cítiteľná, lenže si myslím, že mladí diváci na to absolútne neberú ohľad. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Samotný začátek nesmrtelného nežlutého fenoménu je ohromnou nostalgií a i když mnozí ovlivnění dnešní animací tu počáteční nemusejí, já protáhlé jednoduché obličeje naší praštěné rodinky prostě žeru. Nejlepší díly - Bárt generálem aneb Kdopak by se Nelsona bál, Smutná Líza a Kyselé hrozny Sladké Francie. Celkově - 10/10! ()

Reklama

hansel97 

všechny recenze uživatele

I po tolika letech je evidentní, proč se právě z tohoto seriálu stal takový hit. Pozdější epizody jsou už sice vybroušenější a ostřejší, co se týče humoru i postav, ale jako hrubý nárčt Springfiledu to stačí, aby se diváci do žluté rodinky zamilovali. (nejlepší epizoda - The Crepes of Wrath) ()

Wyrdas 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nu, průměr všech hodnocení z první sezóny nám dává silné čtyři hvězdy. Každý díl jsem okomentoval ohledně poučení, které z něj vychází a seriózně přemýšlel nad tím, proč už jsem to někde viděl. Občas jsem si musel připomenout, že to až další série přehrávají ty samé skeče a zde je vše ještě liliově čisté. Mnoho hlášek z první série se stalo legendárními a nikdy je nezapomenu. Už jen za to všechna čest a sláva, která jak již víme, pomalinku ale jistě bude jen blednout. Zatím super. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jediné, čo sa dá prvej sérii vyčítať, je ešte nedobrúsená animácia. Už v prvej sezóne sa objavuje viacero kultových a geniálnych epizód, asi nebudem sám, kto považuje za vrchol Volanie prírody. Ale iba máloktorá výraznejšie zaostáva za vysokým nadpriemerom. Nuž čo dodať, v roku 1989 započal svoju púť po obrazovkách asi najvýznamnejší seriálový fenomén všetkých čias. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (257)

  • V této epizodě má Barney Gumble blonďaté vlasy, zatímco v pozdějších epizodách má vlasy hnědé. (henrycruel)
  • V jedné scéně Bart odkazuje na krátkometrážní animovaný film Vánoce (1965). (henrycruel)
  • V této epizodě se poprvé objevili Bartovi spolužáci Milhouse Van Houten a Martin Prince, Martinovi rodiče, učitelka Edna Krabappelová a Dr. James Loren Pryor. (Duoscop)

Reklama

Reklama