Reklama

Reklama

Anna mezi obojživelníky

(seriál)
USA, (2019–2022), 21 h 38 min (Minutáž: 22–44 min)

Tvůrci:

Matt Braly

Hudba:

T.J. Hill

Hrají:

Bill Farmer, Amanda Leighton, Brenda Song, James Patrick Stuart, Stephen Root, Troy Baker, Dee Bradley Baker, Liam O'Brien, Eden Riegel, Amir Talai (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(58)

Obsahy(1)

Dívka Anna se kouzlem dostane do magické země Amphibie, venkovské bažiny plné žabích lidí. S pomocí mladého žabáka jménem Sprig a jeho rodiny se Anna v nejrůznějších dobrodružstvích proměňuje v hrdinku a objevuje první skutečné přátelství svého života. (Česká televize)

Recenze (7)

honajz2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle je fakt jedno z mála hard fantasy, které si mě naprosto získalo. Cesta k tomu byla trnitá, první série je vyloženě pro děcka snad úplně vším a holt jsem si ji musel přeskákat, abych mohl dát šanci sérii druhé, která podle všeho má být lepší. A tam už se to zvedlo úplně neskutečným způsobem a získalo si mě to tolik, že jsem až nevěřil tomu, že mě to začalo tak bavit. Druhá série nakonec byla nejlepší, navíc s nejlepším zakončením série všech dob, ale i ta třetí je dost slušná a celý seriál dokonale završí. Takže se tomu určitě vyplatí dát šanci, jen je potřeba prokousat se první sérií... Btw, nejlepší postava je jednoznačně Polly, po celou dobu :D Podrobnější hodnocení u jednotlivých epizod. 4* ()

Scanerior 

všechny recenze uživatele

Amphibia je jedna z dalších "Hirschovek", která si mě opravdu získala. Vedle Sovího domu a Městečka záhad jsem se na tento seriál těšil nejméně a jak jeho postavy, tak samotná zápletka mi nepřišli tak zajímavé jako právě u předchozích dvou zmíněných seriálů. Hned první sérii jsem čekal slabší, nicméně nakonec mě vcelku mile překvapila a navázala již naprosto úžasnou druhou sezónou, ve třetí řadě jsem měl pak dosti vysoká očekávání, která byla po několika epizodách opět sražena, avšak závěr byl opět skvostný a seriál si mě během svého děje tak získal, že mi bylo opravdu líto, když jsem sledoval konec. I přes mé počáteční obavy nakonec svět fungoval až překvapivě skvěle a stejně tak postavy, zvláště pak když se sešli ať už ve dvojici či ve trojici hlavní dívčí postavy, tak to většinou ohromně "nakoplo" příběh. Kromě hlavního příběhu se tu jelo i dosti vedlejších epizod, které byly občas lepší občas horší, každopádně se mi strašně líbilo, že i k postavám z těchto vedlejších epizod a jejich otevřeným dějovým linkám se tvůrci nakonec ve třetí sérii vrátili. Málem bych zapomněl zmínit převážně 11 minutový formát epizod (ačkoliv složený do 22 minutových), jenž podle mě často v seriálech nefunguje, ale u Amphibie si to krásně sedlo. Byla opravdu radost seriál sledovat a je skvělé, že to je zase jeden z těch příběhů, který dokáže člověka tak pohltit, že mu je opravdu smutno, když se s postavami musí rozloučit. ()

Reklama

SonGokussj 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Podrobnosti v individuálních sériích. Prozatím 1. Série: Dětinské, místy nudné, krásná animace, stupidní rozhodnutí, co episoda, to poučení, repetitivní. [45 %] 2. Série: Pořádně se to rozjelo, vše je rozumnější, dospělejší, episody posouvající příběh jsou opravdu kvalitní, konec epický. [80 %] ()

Chřástal 

všechny recenze uživatele

Fantasy ze světa, kde inteligentní formou života jsou obojživelníci, jak zjišťuje lidská teenagerka Anna, která si kromě oblečení (bez jedné tenisky) z naší civilizace přinesla jen nezbytný mobil. Svět Amphibie je barvitý a pitoreskní, bizarní i drsný. A vtipný nejenom paralelami s naším světem (hmyzí a jiné dopravní prostředky, volební kampaň). Skvělá zábava, v níž se z hlavní hrdinky v duchu erpégéček a fantasy ság stává postupem času ostřílená bojovnice, ještě nabere grády s objevením lidské kamarádky Saši – a jejími zájmy… Přátelství, osamění, přijetí jinakosti a otázka priorit. A výbušné houby. ()

Thovt 

všechny recenze uživatele

Konečně byl i u Disneyho někdo schopný reflektovat vývoj animovaných seriálů v 21. století, aniž by přitom musel měnit věk typické cílové skupiny (což je okolnost, kterou by si místní hodnotící mohli sakra uvědomit). Výsledkem je seriál, který baví celou rodinu svou originalitou a bláznivostí (přinejmenším ve srovnání s klasickými disneyovkami), ale v posledku ho klidně můžu pouštět dceři beze strachu z toho, že poselstvím bude něco ve smyslu "když havaruješ, kanibalismus je jasná volba" (viď, SpongeBobe). Druhá řada je o poznání komplexnější než první a zjevně cílená na starší publikum, což neberu jako výhodu. Právě mladší cílovka bylo to, co Amphibii dělalo unikátní, pro puberťáky už existují mnohem zajímavější kusy. ()

Galerie (89)

Zajímavosti (2)

  • Druhá polovina epizody nazvaná Wax Museum je poctou anime sérii Městečko Záhad (od r. 2012) a je plná nejrůznějších odkazů na tento seriál. Samotný kurátor Ponds nejenže vychází z postavy Stana Pinese, ale je také nadabovaný Alexem Hirschem, tvůrcem Městečka Záhad. (Jeoffrey)
  • V čase 0:30, když si Marcy v knihovně prochází knihu „Dr. P's Extraordinary Guide To Magic and Mystery“ můžeme vidět na jedné ze stránek ústředního záporáka Billa Ciphera z animované série Městečko Záhad (od r. 2012), na jejímž vývoji se Matt Braly také podílel. (Jeoffrey)

Reklama

Reklama