Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Motorkář Cary Ford se vrací do Kalifornie z Thajska, kam uprchl před zákonem a drogovou mafií. Chce srovnat účty s grázlem, který na něj poslal policii, usadit se a žít v poklidu se svou přítelkyní. Jeho impulzivní chování a problémová povaha tomu však brání a zpráva o jeho návratu se rozšíří rychleji, než by si přál. Dříve, než stihne vše vysvětlit, namočí se do nových problémů a je znovu na útěku. Dealer Henry chce zpátky svoje drogy, a navíc Forda křivě obviní z vraždy bratra šéfa černošského gangu Treye. Proti Fordovi teď stojí nejen Henry, Treyovi motorkáři, ale i FBI. Nezbývá mu nic jiného než utíkat. Po jeho boku jedou nedovolenou rychlostí na motorkách dva přátelé a krásná Shane... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (259)

902 10 

všechny recenze uživatele

torque by se dalo smaznout slovem "picovina" a s pocitem dobre vykonane prace a oddusevnelym vyrazem na tvari, ktery nasazuji po kazdem mem skvelem a vsevysvetlujicim komentari se jit realizovat pri chytani motylu, ale radeji se chytim trendu informativnosti a ferove svuj verdikt vysvetlim. reziser se zivi delanim videoklipu a nedela to pro zadne vycichle particky, ale rovnou tezkej kalibr typu u2, eminem apod. pokud si pod pojmem "kvalitni a nabusenej videoklip" predstavite podle mnohych jeden z nejlepsich ceskych klipu voda ziva od anety"koks&kozichy"langerove, tak jste jste hodne vedle a 10 let tomu nazad. proste tempo, dynamika a strih, ktery by mohl zavidet kazdej evropskej reziser. jenze to je tak asi vsechno, co je na tomhle filmu zajimavy, snad krome pekelne nadupanych motorek. v hlavni roli kurvic n°1 martin henderson, ktery se v sympaticnosti deli o vavrin s takovymi velicinami jako je paroubek a gross. a i ostatni by v pohode prehralo osazenstvo ochotnickeho divadla z albanske vesnice. nejvetsi hvezda filmu, ice cube, ma nasazenej porad ten jeden vyraz, ktery nesunda ani pote, co mu oddelaji brachu. takovej je to tvrdak. tenhle film by mohli ocenit snad jen zaprisahli motorkari, ja jakozto milovnik 4 kol jsem asi moc povrchni. ()

Castorr odpad!

všechny recenze uživatele

Nechápu kdo mohl natočit takovou kravinu, spíše mě to připadlo jak parodie na špatně natočenou komedii o motorkách,ale to jsem se ale ani jednou nezasmál. Tak rychle jede Monet Mazur na motorce po ulici ve městě bez helmy a tváří se jak kdyby jel 20km/h. Pak jede po vlaku a to už jsem chtěl vypnout, překonal jsem se a vydržel...bohůžel(škoda času). ()

Reklama

claudel 

všechny recenze uživatele

Vážně nevím, proč jsem se na tuhle kravinu vůbec díval. Večeřel jsem u závěru atraktivního fotbalového zápasu Bayern - Barcelona a Torque následovalo hned potom. Úvod vypadal jako z Rychle a zběsile, až jsem brzy zjistil, že je to vlastně odvar a kopie Rychle a zběsile s motorkami. Dokonce nalezneme malý herecký průnik v podobě hlavního darebáka a Monet Mazur s Jaime Pressly jsou blonďatou obdobou Jordan Brewster a Michelle Rodriguez. Dialogy jsou na úrovni žáků čtvrté třídy základní školy a to ještě těch mírně přidušených. Celé to působí amatérsky a trapně. Myslím, že mám na hodně dlouhou dobu utrum s akčními slátaninami. ()

Experiment 

všechny recenze uživatele

Nechápem aký ,,šikovný,, chlapík može toto myslieť vážne, ak to vobec vážne myslel. Vychytané scénky na motorkách ma vedia dostať do kolien a to nemyslím v dobrom. Tento film je určený očividne inej skupine ľudí, ktorým netreba dej a zmysel, ale stačí iba cecky, riadne stroje a nevydarené akčné scény, ()

Turiec odpad!

všechny recenze uživatele

Bezhlavé naháňanie sa na motorkách, otrasná chaotická kamera, strih aj réžia. Scenár je taký blbý, že vyzerá, akoby ho písali deti zo základnej školy a naplnili ho všetkými "frajerskými" kúskami a trápnymi pokusmi o vtip, aké si len dokázali vymyslieť. Povedal by som, že ide o videoklip, ale veľmi nepodarený. Správanie postáv by sa dalo charakterizovať ako pózy, pózy, pózy... Asi mali vyzerať strašne COOL, ale vyznelo to absolútne trápne. Keď privriem všetky oči nad "raketovými" rýchlosťami motoriek v zákrutách a iným balastom, stále ostávajú len smeti. Hodnotenie odpad! zvyknem dať len najhorším filmom plným nechutností a hnusu, ale tu sa nedalo inak. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (4)

  • O roli Chiny se ucházela Paris Hilton, postavu nakonec ztvárnila Jaime Pressly. (KucC)
  • Motorka Y2K, na které se Ford (Martin Henderson) snaží chytit Henryho (Matt Schulze), skutečně existuje. Je to MTT Superbike, hnaný Rolls-Royce allison 250, který se běžně používá ve vrtulnících. (KucC)
  • Cisterna Peterbilt, která se objevuje na začátku filmu a způsobí pád jednoho z jezdců, pochází z filmu Duel (1971). (ondrach)

Související novinky

Z daleké Galaxie skokem do virtuálního světa

Z daleké Galaxie skokem do virtuálního světa

10.01.2008

Hayden Christensen zůstává věrný žánru sci-fi. Brzy jej uvidíme v akčním thrilleru Douga Limana Jumper, v němž ztvárňuje mladíka se schopností v sekundě se přesouvat na velké vzdálenosti bez toho,… (více)

Adaptace Neuromancera v špatných rukou

Adaptace Neuromancera v špatných rukou

21.05.2007

Konec světa je na spadnutí. Všechna proroctví totiž tvrdí, že krátce před armageddonem svět ovládne Zlo. A k tomu už došlo. Jinak by se nemohlo stát, že dlouho očekávanou filmovou adaptaci slavného… (více)

Reklama

Reklama