Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtrnáctiletého Marca dopadne policie na dánských hranicích ve vlaku z České republiky. Jak se dostal k pasu pohřešovaného státního úředníka obviněného ze sexuálního zneužívání? A proč odmítá vypovídat a prchá před gangem zabijáka Zoly (Zdeněk Godla)? Oddělení Q, série dánských detektivních thrillerů podle bestsellerů Jussiho Adler-Olsena, přichází s novým filmovým pokračováním. Tým detektivů v čele s Carlem Mørckem a jeho asistentem Asadem se tentokrát pustí do rozplétání případu utajené dávné vraždy, jejíž stopy sahají až do České republiky. (Aerofilms)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (64)

petero 

všechny recenze uživatele

Nechápem prečo došlo v polovici výborne fungujúcej sérii k zmene hercov a absencii pôvodného scenáristu. Carl je nesympatické hovado, Asad je totálne o ničom a Gordon je len postava postávajúca niekde v závere ktorá prehodí za celý čas dve vety. Jediná ako tak snažiaca sa herečka je postava Rose. Scenárista vycucol z knihy minimum a keby som ju nečítal asi ani vôbec neviem o čom v tomto príbehu ide. Predchádzajúce časti sa vôbec nedržali kníh ale bolo to dobre pre filmové spracovanie. Už pri čítaní Marca som tušil že filmové spracovanie bude ťažké ale tu bola snaha previesť knihu na filmové plátno nulová. Biedu vo finále podtrhujú český cigánsky neherci. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Spousta producentů pokazí, co může. Přeobsazení hlavních rolí by nebyl až takový problém (Ulrich Thomsen je vynikající herec), Marco však svými logickými lapsy a nijakou atmosférou nesahá ani po kotníky předchozím dílům, obzvláště pak vynikající Složce 64. Škoda. A adaptace další knihy, Nesmírný, už se chystá, tak uvidíme, jestli se filmaři v dalším snímku poučí. ()

Reklama

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Předchozí případy oddělení Q jsem viděl a vesměs mě bavily, byly nadprůměrný a navíc to severský prostředí k těm krimi-thrillerům prostě sedí. No a tady je to vlastně možná to jediný, co tomu filmu sedí. Nechápu, proč bylo potřeba měnit něco, co fungovalo, ale podle toho to taky dopadlo. Hlavní dvojice vyšetřovatelů je nevýrazná, chemie z předchozích dílů je fuč, akce tady skoro není (v podstatě jediná je při nahánění v rozestavěným baráku, a to je teda naprosto žalostná scéna), vybudovat si vztah k postavám téměř nelze... no prostě se to hrubě nepovedlo. Role Z. Godly a jeho kumpánů v severským filmu potěší, ale to je pořád málo, aby to s hodnocením nějak hlo. A jestli další případy oddelení Q půjdou v těchto stopách, budou směřovat tak akorát do... no, víte kam! ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Knížky o oddělení Q zbožňuju. Z filmů už jsem tak odvázaná nebyla, ale objevila jsem díky nim několik dánských herců v čele s fantastickým Nikolajem. Pátý díl kvůli přeobsazení VŠECH postav už dopředu čelil kritice z řad fanoušků, a to včetně mě. Do kina jsem tak vyrazila s prakticky nulovým očekáváním... a naštěstí se katastrofa nekonala. Pravdou totiž je, že zatímco v knihách má osobní rovina jednotlivých detektivů poměrně velkou úlohu, ve filmu hraje spíše vedlejší part. Oddělení Q se tentokrát snaží zjistit, co má společného mladý romský uprchlík z České republiky (změna oproti předloze) se zmizením úředníka podezřelého ze zneužívání mladistvých. Ve filmu skutečně uvidíte české romské herce, hlavní zápornou roli dokonce ztvárnil Zdeněk Godla! Když si zvyknete na kontrast dánštiny s českými nadávkami (protože nic jiného od našich herců prakticky neuslyšíte), čeká vás docela slušná podívaná. Pokud jste ale viděli předchozí filmy, jistě si uvědomíte, jak jsou noví Carl s Asadem oproti geniální původní dvojici nevýrazní. Stejně jako celý film. Slušný, ale bohužel zapomenutelný. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Olsenovy knížky mám hodně rád a s drobnými výhradami mám rád i "původní" filmovou sérii.Když sem zjistil,že díky změně studia došlo ke kompletnímu přeobsazení,byl sem značně skeptický a bohužel oprávněně.Ulrich Thomsen a Zaki Youssef jsou sice o něco blíže knižní předloze,ale oproti dvojce Nikolaj Lie Kass a Fares Fares mezi nimi absolutně nefunguje chemie a hlavně Youssefův Assad se proměnil z charismatického bouráka v nevýrazného podržtašku.Samotný film je na tom dost podobně a zatímco předchozí díly nabízely moderní detektivky se solidním tempem a tahem na bránu,Marco působí spíš jako taková ta "klasická" socialistická detektivka,kterých u nás vznikl nespočet (obsazení některých postav opravdu vypadá jako kdyby je hledaly v roce 1987).Tempo je mizerné,akce prakticky neexistuje a body navíc nenažene ani česká účast.Dost možná moje poslední setkání s filmovým oddělením Q...40% ()

Galerie (55)

Zajímavosti (1)

  • Film se natáčel v České republice, zejména v Praze. (Yardak)

Reklama

Reklama