Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nový thriller ze současnosti od režiséra Sametových vrahů je příběhem policisty protikorupčního útvaru Tomáše Krásy, pro kterého není idea právního státu jen frází. Dvoudílný televizní film, který byl inspirován románem Václava Lásky, vychází z několika konkrétních kriminálních kauz, které nejsou dodnes právně dořešeny a jejichž pozadí je mnoha občanům neznámé. Míra drzosti jejich aktérů je úměrná výši zisku, ve filmu stejně jako ve skutečnosti. Odvážný policista a sebevědomá novinářka mají v rukou silné karty v podobě velmi podezřelé smlouvy a několika fotografií nezvyklé sestavy hráčů golfu kdesi v Jižní Africe. Proti nim ale stojí falešní hráči, rozhodnutí udělat cokoliv pro miliardovou výhru. Sledování a odposlechy jsou jen střípkem v mozaice jejich hráčské strategie. Je to jako v životě, kde není jisté, kdo koho sleduje a proč. Režisér J. Svoboda obsadil do hlavní role svého filmu R. Krajča, který se před časem vzdal filmového herectví a několik let nabídky na role ve filmu nepřijímal. Jeho partnerku v boji s korupcí hraje A. Fixová a v dalších, neméně výrazných a významných rolích se můžeme těšit kupříkladu na O. Vetchého, M. Donutila, T. Töpfera a řadu dalších hereckých osobností. Hlavním kameramanem filmu je V. Smutný. (Česká televize)

(více)

Recenze (146)

sofiapetra 

všechny recenze uživatele

Velice znepokojující a rozhodně žádná selanka. Pro příznivce Ordinace či Slunečné snad dokonce toxické (v postavách nebylo jednoduché se vyznat ani při pozorném soustředění a alespoň základní znalost oboru byla nezbytná). Člověk by měl tendenci tomu samozřejmě sebezáchovně nevěřit - kdyby to ovšem napsal nějaký poeta od stolu, který by si to vycucal z prstu, ale je za tím Václav Láska (a v titulcích se mihl i Šlachta), který se roky pohybuje v nejvyšších patrech a zákulisí rozhodně zná, takže to bude mít k realitě asi bohužel nebezpečně blízko. Krajčo mi na hlavní roli sedl, vlastně mě ani nenapadá nikdo, kdo by to zahrál líp. ()

macco33 

všechny recenze uživatele

Naprostá trapárna. " Nasedl do sportovního automobilu a najel do betonové zdi ..." (Donutil). Zoufalý Krajčo, komický Jastraban, neherec Finger, ujetý šulin Písařovic... "Co se děje za jevištěm, by se vas netýkalo". Plné hloupých frází, přiblblých póz... Řeči o aféře Watergate a další zhovadilosti. To se teda ten zombie Svoboda vycajchnoval... Jste hajzlové, kteří se před ničím nezastaví... ()

Reklama

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Podle mne je to politický krimithriller na úrovni těch nejlepších amerických kousků. Rozebírám tu jen řemeslo a scénář, nezajímá mne nějaké věštění z koule ohledně naší politické scény. Film je to špičkově udělaný po všech stránkách a herci i (a to i ve vedlejších rolích) tu hrají na 100%. Skvěle napsané a zrežírované. Takovou pecku jsem už od Svobody nečekal. Krajčo mne svým výkonem šokoval, a že ho fakt nemám rád. 85% ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Neporazitelný „systém“ a všichni zkorumpovaní jak v nějaké africké zemi. Už začátek , kde se dozvíme , že Sociálně občanská strana dostala ministerstvo vnitra. A Miroslav Donutil ve zprávách , který hraje předsedu Lidově konzervativní strany slibuje tvrdou opozici, mě otrávil. Dvoudílná série ale má výbornou kameru a střih. Nechybí špinavé peníze, ukradené dotace tajné kyperské firmy, zmanipulované státní zakázky a další klišé. Postavy jsou cynické a tím až humorně zábavné. Mezi jedinými poctivými Richardem Krajčem a Annou Fixovou je románek a Krajčova manželka , kterou hraje V. Arichteva je zábavná únavná naivka. Závěrečná past postrádá logiku. ()

Monggol 

všechny recenze uživatele

U nás momentálne prebieha tiež jedna z podobných vecí ako v tomto filme, a to nemyslím to mediálne divadlo pre ovce ... avšak muži v tieni tu určite sú. Inak to je jasné, že tento systém rozkrádania resp. presnejšie okrádania nie je lokalizovaný len na Česko-Slovensko alebo len Európu... To je proste tak, len nie každý to chce vidieť (vedieť). A že príliš konšpiratívne? Kto má trochu rozumu a zdravej predstavivosti, vie, že to je ešte horšie. Inak Sloboda tieto krimi umí ako to už dokázal v Sametových vrahoch. Len trochu bolo naivné to odvysielanie v priamom prenose, pretože v skutočnosti by to vedúci spravodajstva zatrhol hneď skraja atď. A pre tých čo si sťažovali, že nestíhajú dej a postavy doporučujem radšej pozerať: Jak Křemílek a Vochomůrka zasadili semínko ... (po slovensky Ako Kremienok a Chocholúšik zasadili semienko). ()

Galerie (65)

Zajímavosti (9)

  • „Kromě reflexe kriminálního a policejního prostředí bych filmem rád přiblížil divákovi psychosociální změny, které představuje neomezená možnost vhledu do našeho soukromí prostřednictvím stále dokonalejších elektronických prostředků. Současné systémy sledování a odposlechu jsou velmi dokonalé, vejdou se do kufříku a lze je v zahraničí zakoupit za asi 20 až 70 milionů korun. V České republice se pohybuje asi deset těchto přístrojů, jejichž vlastníky nejsou policisté,“ řekl režisér Jiří Svoboda. (SONY_)
  • Jako inspirace k thrillerové minisérii Vysoká hra posloužily zkušenosti reálného policisty Václava Lásky, který byl součástí elitního vyšetřovacího útvaru a na základě své praxe napsal román. [Zdroj: Extra.cz] (Duoscop)

Reklama

Reklama