Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sedmnáctiletá Daphne Reynoldsová žije skromně s matkou, zpěvačkou Libby, v malém bytě uprostřed newyorské Čínské čtvrti. Odmalička má o narozeninách jediné přání - aby se objevil její otec, podle matčina vyprávění britský aristokrat Henry Dashwood. Vydává se proto do Londýna. Cestou se seznámí se sympatickým kytaristou Ianem Wallacem a zjistí, že se její otec chystá kandidovat do Dolní sněmovny a oženit se s Glynnis, dcerou svého poradce Alistaria Paynea. Přes plot se dostane do sídla Dashwoodových, vzápětí je však přistižena a považována za bulvární novinářku. Když prozradí, kým je, vyvolá rozlišné reakce. Zatímco Henry, který o dceři dosud neměl tušení, je nadšen, i když před snoubenkou předstírá, že s ní nechce mít nic společného, pro Glynnis a její dceru Clarissu je nečekanou překážkou na cestě za společenským postavením. Nevynechají jedinou příležitost, aby se ji pokusily znemožnit. Henry má však energickou dívku, která si rychle dokáže svou bezprostředností získat všechny upjaté britské aristokraty, stále raději. Když zjistí, že vinou Daphne a jejích drobných skandálů ztrácí volební preference, přesvědčí ji, aby se přizpůsobila novému postavení. Dívka se opravdu snaží a brzy se stane oblíbenou ozdobou společnosti. Pomalu však ztrácí sama sebe, což si uvědomí, když se s ní odmítne bavit Ian, který měl raději původní Daphne. Odhodlá se k radikálnímu kroku a je na Henrym, aby si uvědomil, co je pro něj v životě nejdůležitější. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (278)

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně naivní a plné klasických klišé. Musel jsem se u toho smát, protože je to neuvěřitelně předvídatelné. Viz scéna, při které se hlavní hrdinka se zpožděním vydá jako host na módní přehlídku, ale hlavní branou už jí nepustí, tak se rozhodne, že proleze zadem...okamžitě muselo být každému jasné, že to dopadne tak, že nakonec skončí omylem na molu. A takových scén je tenhle film plnej, člověka to nutí usmívat se, bohužel! Postavy jsou rozdělené jasně na černé a bílé, černí nakonec odstruhají a bílí jsou šťastní až do smrti. Herci jsou toporní, Firth plýtvá talentem v takové jednoduché podívané. Přesto tam hraje skvělá muzika a věřím, že čtrnáctiletá děvčata z toho budou nadšené a pro ně to především je, takže 3*! ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Dej je buď naivný, ktorý by som nikomu neuveril alebo miestami trápny. Je však bláznivý a smiešny s romantikou mladých ľudí a opätovnou láskou starších ľudí. Amanda Bynes, Oliver James a Colin Firth sú skvelí, ale majú trápne dialógy, za čo veľmi nemôžu, ale ako rodinný film na letné popoludnie je to milé. ()

Reklama

xaver 

všechny recenze uživatele

Pohodová komedie, která stojí a padá s dvěma protagonistami, Amandou Bynes a Colinem Firthem. I když se někomu zdá naivní, předvídatelná, povrchní apod., nemusí tomu tak být a ani tomu úplně tak není. Snímek poskytne divákovi především zábavu, a to to přece jde. Navíc je film celkem zdařilou kritikou snobství a honby maloměšťáků za bohatstvím a postavením. Proto dávám 4*. Každopádně si to Amanda Bynes a Colin Firth za svůj výkon zaslouží. ()

Aven 

všechny recenze uživatele

Hlavní představitelka se mi vážně nelíbila (herecké kvality nechme stranou, o ty v podobných filmech vůbec nejde), na druhou stranu Firth je vážně fajn herec a působí sympaticky a tak se tenhle film díky němu dostává jen do celkového lehkého podprůměru a ne směrem k odpadu. Moc nechápu, kdo a proč se podobné filmy točí, vždyť už to tu bylo stokrát. ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Svou cílovou skupinu tento film určitě nezklame. Poměrně stravitelná filmová "limonáda" cílící zejména na mladé divačky pohrávající si s oblíbeným prvkem rozdílných sociálních vrstev a s bojem dobra (dobrého srdce) se zlem (snobství, sobectví). Nenásilné, sladké, občas i emočně fungující - sice takovýchto filmů je habaděj, a tento film ničím nevybočuje ze zavedených šablon, nijak mě však neurazil. Okatá Amanda Bynes v jedné ze svých nejsympatičtějších rolí, až škoda, jak to s ní dopadlo, Colin Firth je jí skvělým sekundantem - i on má právo si občas zahrát v odděchovějších projektech. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (3)

  • Fotky v albu Daphne (Amanda Bynes), které prohlíží Henry Dashwood (Colin Firth), jsou skutečné fotky Amandy z jejího mládí. (KucC)
  • Studio Warner Bros. změnilo filmový plakát kvůli probíhající válce s Irákem. Původní plakát zobrazoval Daphne (Amanda Bynes), která ukazovala symbol míru "peace". Studio však nechtělo, aby vyobrazení evokovalo protest proti válce. (KucC)

Reklama

Reklama