Reklama

Reklama

V pasti - Série 1

(série)
Island / Německo, 2016, 8 h 37 min (Minutáž: 51–54 min)

Hrají:

Ilmur Kristjánsdóttir, Ingvar Sigurðsson, Ólafur Darri Ólafsson, Nína Dögg Filippusdóttir, Baltasar Breki Samper, Þorsteinn Bachmann, Bjarne Henriksen (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Recenze (37)

klukluka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Viděl jsem v poslední době tolik vynikajících seriálů, že se mi V pasti zdál po většinu času jen a pouze solidní. Problém bych viděl v zadání. Kdyby si od začátku řekli, že udělají místo deseti dílů šest, zbavili by to vaty, za kterou jsem tomu chtěl sebrat ne jednu, ale rovnou dvě hvězdy. Dějové odbočky typu lavina, ztracený Maggi a koneckonců i pašování mladých černošek neměly jinou funkci, než to trochu natáhnout. Poslední dva díly mě bavily, líbilo se mi, jak se jim to všechno dařilo postupně rozkrývat a pojmenovávat, ale nebyl jsem do toho nikdy úplně vtaženej, nikdy mě to úplně nechytlo a mám to pocitově za 70 procent. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

“..a takové to bylo ospalé městečko.” První řadu seriálu z Islandu bych ohodnotil snad jen několika slovy. Pomalá, utahaná, zajímavá a návyková. Nebylo to špatné. Celkově spíš jen asi tři a půl hvězdy, ale docela mě to zabavilo a detektivky mám rád. Stejně jako dobrosrdečné melancholicky zadumané vyšetřovatele s chladnou hlavou. 70% ()

Reklama

Cheeter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rád bych teď napsal komentář za celý seriál, ale nemůžu. Podle všeho bude brzy druhá řada a já jsem zvědavý, jestli se povede stejně dobře, jako se povedla první, resp. asi původně zamýšlený samostatný seriál. Severské detektivky teď mají žně a tahle se na této vlně veze. Za mě se povedla, přes to městečko jsem na Island přijel a odjel. Díky tomuto malému prostoru dostává děj zcela jiné rozměry. Herci pro role vybráni skvěle. Krom toho konec nebyl jednoznačný, navzdory vyřešení případu zůstalo spousta nezacelených šrámů, co se musí dořešit. Což je podle mě lepší konec, než když hlavní hrdina bere vše. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ako si všímam pri severských detektívnych sériách už od Mostu, tak ich druhá polovica ma baví viac ako tá prvá. Asi preto, že všetko sa takpovediac reštartuje a pravda leží niekde inde, ako sa na prvý pohľad, niekedy v polovici, zdá. Podobne je to aj v Trapped. Skvele rozvrhnuté mozaikovité rozprávanie, kde sú vzťahy rovnako dôležité ako vyšetrovanie vrážd. A tak je to aj s témami; násilie na ženách, finančná kríza a otázka, nakoľko išlo o chamtivosť zúčastnených a nevyhnutnosť v danej zlej ekonomickej situácii, a v neposlednom rade aj otázka rodinných väzieb verzus profesionality v práci. Andri to nemal ľahké, divák sa určite bavil viac :) ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

solidní detektivka,která sice nijak extra nevybočuje ze severského standardu,nicméně se jí naplno daří využít neokoukaného prostředí,správně zamotaného a skoro až do posledního dílu neprůhledného děje a dobrých postav.Místní police,která nemá prakticky žádné zkušenosti a rozhodně to nejsou žádní supermani se s novou "výzvou" pere statečně.Bylo navíc osvěžující vidět Olafura Darri Olaffsona v čistě kladné a civilní roli...80% ()

Galerie (206)

Zajímavosti (2)

  • V epizodě zpracovává starý Guðmundur (Sigurður Karlsson) ulovenou zvěřinu zavěšenou na československém traktoru ZETOR 7745 (vyráběném od roku 1986). (Michalechal)
  • Tělo, které se našlo v přístavu, rozřezávají na paletách s logy Českých drah. (Sicilius)

Reklama

Reklama