Reklama

Reklama

V pasti - Série 1

(série)
Island / Německo, 2016, 8 h 37 min (Minutáž: 51–54 min)

Hrají:

Ilmur Kristjánsdóttir, Ingvar Sigurðsson, Ólafur Darri Ólafsson, Nína Dögg Filippusdóttir, Baltasar Breki Samper, Þorsteinn Bachmann, Bjarne Henriksen (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Recenze (37)

Cheeter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rád bych teď napsal komentář za celý seriál, ale nemůžu. Podle všeho bude brzy druhá řada a já jsem zvědavý, jestli se povede stejně dobře, jako se povedla první, resp. asi původně zamýšlený samostatný seriál. Severské detektivky teď mají žně a tahle se na této vlně veze. Za mě se povedla, přes to městečko jsem na Island přijel a odjel. Díky tomuto malému prostoru dostává děj zcela jiné rozměry. Herci pro role vybráni skvěle. Krom toho konec nebyl jednoznačný, navzdory vyřešení případu zůstalo spousta nezacelených šrámů, co se musí dořešit. Což je podle mě lepší konec, než když hlavní hrdina bere vše. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

VÁM ODPUŠTĚNO NEBUDE. Všechny atributy detektivního žánru byly splněny, skoro jako kdyby si je někdo odškrtával. Největší klady byly nesuperhrdinské postavy policajtů, všudypřítomní spekulanti a nejpřístupnější hudba nedávno zesnulého Johanna Jóhannsona. A fakt asi ten sníh. Brr! 70%. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ako si všímam pri severských detektívnych sériách už od Mostu, tak ich druhá polovica ma baví viac ako tá prvá. Asi preto, že všetko sa takpovediac reštartuje a pravda leží niekde inde, ako sa na prvý pohľad, niekedy v polovici, zdá. Podobne je to aj v Trapped. Skvele rozvrhnuté mozaikovité rozprávanie, kde sú vzťahy rovnako dôležité ako vyšetrovanie vrážd. A tak je to aj s témami; násilie na ženách, finančná kríza a otázka, nakoľko išlo o chamtivosť zúčastnených a nevyhnutnosť v danej zlej ekonomickej situácii, a v neposlednom rade aj otázka rodinných väzieb verzus profesionality v práci. Andri to nemal ľahké, divák sa určite bavil viac :) ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

“..a takové to bylo ospalé městečko.” První řadu seriálu z Islandu bych ohodnotil snad jen několika slovy. Pomalá, utahaná, zajímavá a návyková. Nebylo to špatné. Celkově spíš jen asi tři a půl hvězdy, ale docela mě to zabavilo a detektivky mám rád. Stejně jako dobrosrdečné melancholicky zadumané vyšetřovatele s chladnou hlavou. 70% ()

silentname 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Musím povedať, že toto bolo jedno z najlepších krimi, čo som mal možnosť vidieť. V momente ako sa to celé rozbehne to má vynikajúcu mrazivú atmosféru a chcel som vedieť, kam sa to bude posúvať. A čím to ide ďalej, tým je to efektnejšie, silnejšie a desivejšie. Lebo postupne sa to začne prepájať a vyvrcholenie je nakoniec niečo úplne iné, než som čakal. Lebo to čo sa môže zdať ako jednoznačné, je nakoniec niečo prekvapivé. A mnohé postavy spoznávame postupne, dozvedáme sa len náznaky a priznám sa, že som nemal absolútne tušenia, ako to celé nakoniec vypáli. Veľmi dobre napísané, veľmi dobre zahrané a plus skvelá atmosféra. Doporučujem vidieť a som zvedavý, aká bude ďalšia séria. Hodnotenie: A+ ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První sezónu jsem si až nečekaně užil. Zpočátku jsem si ani nemyslel, že se u tohoto seriálu budu bavit až tak skvěle, ale tvůrci udělali všechno správně. Bylo moc fajn, že se nesoustředili jen na samotné vyšetřování, ale velkou měrou se věnovali i tomu, co motivovalo jednání jednotlivých postav, případně i jejich rodinnému zázemí. Námět i zpracování mě potěšily velice velmi a korunu všemu nasadilo i herecké obsazení, zvlášť Ólafur Darri Ólafsson a Ilmur Kristjándóttir mě svými výkony přímo nadchli. Moc dobře jsem se bavil a těším se na druhou řadu. ()

Chrysopras 

všechny recenze uživatele

První díly byly efektní spíš kvůli islandskému počasí než že by mě extra zaujal děj... Ale musím říct, že se to rozjelo až k velmi dobrému závěru a proto nakonec velká spokojenost. Slušné herecké výkony a zajímavé vedení zápletky. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

solidní detektivka,která sice nijak extra nevybočuje ze severského standardu,nicméně se jí naplno daří využít neokoukaného prostředí,správně zamotaného a skoro až do posledního dílu neprůhledného děje a dobrých postav.Místní police,která nemá prakticky žádné zkušenosti a rozhodně to nejsou žádní supermani se s novou "výzvou" pere statečně.Bylo navíc osvěžující vidět Olafura Darri Olaffsona v čistě kladné a civilní roli...80% ()

laik_60 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

slušná severská kriminalka, od začiatku do konca, dej krasne korenspondoval s počasím, Trocha mi vadilo, že ten policajt chodil vsade bez čapice. Inak by som dal tejto serii 5 bodov. :) ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V rámci severských krimi zatím to nejlepší, na co jsem narazil. Konečně pořádná mrazivá atmosféra (doslova), kterou jsem v tomto typu seriálů hledal, a zatím nacházel spíše marně. Taky se mi líbili propracované charaktery vedlejších postav, a také konečně sympatický hlavní vyšetřovatel. Dějových zvratů příjde hned několik, a hlavní záporák je poměrně překvapivý. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Muzika může být skvělá, výprava může být s kamerou a sceneriemi dokonalá a skvěle atmosférická. Můžete mít hodně. Ale pokud nemáte jednoduše příběh, tak se moc daleko nedostanete. Není to tak nějak všechno. Kdybych se chtěl dívat na hezkou přírodu zapnu si novější Zázračnou planetu. Jakoby samozřejmě, on zde příběh byl. Ale pro mne to spíše bylo plácání se od ničeho k dalšímu ničemu, co pro mne vedlo k jednomu z nejzdlouhavějších zážitků mezi seriály za poslední dobu. Už první díl mne nijak neoslovil a poté, když se příběh ani nijak nikam nedostával, tak mi bylo jasné, že skákat radostí asi nebudu. Ať už za tím můžou stát jakákoliv jména, tak i přesto mi stále připadá, že jakákoliv produkce z Islandu je pro mne kupodivu fatální. A to v tom smyslu, že mi to nepřináší žádný zážitek ani zdaleka. Spíše bych to nazval otravnou a brutální nudou. Zde zcela jasně promlouvá subjektivita, jak jinak, jako vždycky. Ale nic to nemění na faktu, že pro mne tato událost byla politováníhodná. Druhá série je odložena s tím, že není na Netflixu. Až bude... dám tomu novou a druhou šanci. Ale nevstupuji do toho s nadšením. Spíše s odporem, že i Georg Simon Ohm se obrací v hrobě. ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Všem severským tvůrcům kriminálních filmů a seriálů (ať už norským, nebo v tomhle případně islandských) bych z fleku nechal vystavět sochy v nadživotních velikostech jako ocenění přímo úměrné jejich neskutečně kvalitní a autentické práci. To, o čem se zámořským kolegům většinou jenom zdá, dokáží tito pánové ze Skandinávie a okolí točit a tvořit s bravurou sobě vlastní !Herci jsou neokoukaní, ale především !HRAJÍ! jak o život. U severské kinematografie mám vždycky pocit, že nesleduji film, nýbrž skutečné události, ta autentičnost je prostě neskutečná. Tady, na pár kilometrech čtverečních tomu není jinak, drsný a zamotaný kriminální příběh, zasazený do nehostinné krajiny Islandu, kterou bičuje vítr a sněhová bouře, rozplétá jeden velký zamotaný příběh, kdy se tamním obyvatelům do té doby klidného neznámého přístavního městečka o nějakých vraždách, korupci a kuplířství mohlo zdát jenom v těch nejhorších nočních můrách. Člověk má sice trošku problémy, než si uspořádá tamní jména, která jsou tak složitá, že jednoduše splývají, ale aspoň se filmový divák musí o to více soustředit, aby mu neunikla žádná pointa. Jelikož to je základ pro pochopení celé složité zápletky. A kdo je příznivcem kriminálních seriálů se života, bez jakýchkoliv efektů a nestandardních a nereálných situací, toho si tenhle seriál okamžitě získá - moc se těším na druhou sérii !!.......................moje hodnocení = 10 z 10. ()

Soweek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Doposud největší islandská produkce v podobě kriminálky Trapped se určitě může chlubit vysokou kvalitou a drží tak krok s nejlepšími kriminálkami svých severských bratříčků. Výhodou je jistě i prostředí a atmosféra islandského fjordu, která zároveň přináší originalitu do jinak stereotypních severských kriminálek. Velkou výtku mám ale ke scénáři, kde je pár věcí nedotažených do konce. Spojnice mezi dějem totiž občas nejsou spojené logickými souvislostmi či kriminálním vyšetřováním, nýbrž prachsprostou náhodou, což považuji za obyčejný "lazy writting". Druhá série ale mě ale určitě nemine a se seriálem vydržím i nadále. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Viděl jsem v poslední době tolik vynikajících seriálů, že se mi V pasti zdál po většinu času jen a pouze solidní. Problém bych viděl v zadání. Kdyby si od začátku řekli, že udělají místo deseti dílů šest, zbavili by to vaty, za kterou jsem tomu chtěl sebrat ne jednu, ale rovnou dvě hvězdy. Dějové odbočky typu lavina, ztracený Maggi a koneckonců i pašování mladých černošek neměly jinou funkci, než to trochu natáhnout. Poslední dva díly mě bavily, líbilo se mi, jak se jim to všechno dařilo postupně rozkrývat a pojmenovávat, ale nebyl jsem do toho nikdy úplně vtaženej, nikdy mě to úplně nechytlo a mám to pocitově za 70 procent. ()

petikacka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Za mě zajímavý počin islandské kinematografie...Ta ponurá, zimní a sněžná atmosféra a pocit naprosté odříznutosti od světa je sama o sobě dost zajímavá a ještě k tomu ten zvláštní případ vražd...Zajímavé postavy a postavičky a rozhodně překvapivý konec...Za mě 85% ()

Reklama

Reklama