Reklama

Reklama

Místnost sebevrahů. Hater

(festivalový název)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Tomek Giemza (Maciej Musiałowski) je usvědčen z plagiátorství a vyloučen ze studia práva. Rozhodne se však tuto skutečnost skrýt a nadále dostával finanční pomoc od rodiny Krasucki (Danuta Stenka a Jacek Koman) – rodičů své přítelkyně z dětství Gabi (Vanessa Aleksander), do které se tajně zamiloval. Podvod však vychází na světlo. (sator)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (187)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Paní profesorko, mohu Vás poprosit o věnování? Vaše kniha změnila moje vnímání práva. A děkuji vám…za celý rok. Jste pro mě velkou inspirací.“ Jakože Tomaszovo vnímání práva, ale i morálky a vůbec toho co je dobré a zlé, se ukázalo být poněkud pokřivené…Hlavní hrdina je nula. Ještě k tomu chudá, zneuznaná, zhrzená. Avšak za to zatraceně ctižádostivá a ambiciózní. A pak stačí jedna osudová zakázka, která jí dá šanci vyšvihnout se a dosáhnout svých cílů…Pozorovat Tomasze mě do jisté míry fascinovalo. Sice jsem nechápal jeho posedlost Gabi, která mi přišla jako totálně zpovykaná kráva, ale budiž. Bavilo mě sledovat, kam až je Tomasz ochotný a schopný zajít, zda dosáhne toho, po čem touží, a hlavně za jakou cenu. Maciej Musialowski byl ve své roli perfektně slizký a přesný. Režisér Komasa mi tak stejně jako v Corpus Christi ukázal, že umí ze svých herců dostat maximum. Neviděl jsem sice o 9 let starší verzi, ale tahle silně efektní, stylizovaná a vtahující podívaná si mě podmanila. Dám slabších 5*, velká spokojenost. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Do nejmenších psychóz, kurvovství a hovadismu vypiplaný dramat państwowy, ve kterém opravdu není ke komu přilnout. Na straně jedné totiž stojí famózně zahraný, mimořádně slizký bezemoční sociopat, na té druhé pak překorektnělý sluníčkářský buzerant a zkurvený populistický vítač, jejichž interakce ovlivňují vychcaná Sórošovic famílie a katalogově odporná, bezskrupulózní paní Novotná z Burakryjów. Tedy něco, jako byste se v kulisách cigánské demonstrace za ztrojnásobení sociálních dávek museli rozhodnout, jestli fandit přihlížejícím tupým skinhedům nebo vypatladným levicovým smažkám z Antify. S takto rozdanými kartami dobro prostě nezvítězí, tedy nezbývá, než se prostě kochat dokonale napsanými patopostavami a promakaným dějem plným animálního zmrdství, morální pokřivenosti a šosácké debility. Zároveň také mrazivé memento pro nadcházející digitální degeneraci o zhoubném vlivu a dezinformační moci cíleně ovcujících asociálních sítí a internetů na jakékoliv kritické myšlení. Zajebisty Komasa! ()

Reklama

Jello Biafra 

všechny recenze uživatele

Naturalistický thriller, ktorý otvorene podáva nielen spoločenské problémy súčasného Poľska (vzostup krajnej pravice), ale v konečnom dôsledku aj globálného Sveta. Rozoberajú sa tu témy imigrácie z tretích krajín a pôsobenie liberálnych politikov v bývalom východnom bloku a autori prinášajú aj pohľad do zákulisia PR agentúr, ktoré sa špecializujú na diskreditáciu celebrít a politikov. Sledujeme príbeh slizkého, kariéristického hajzla, ktorý sa práve v takej agentúre zamestná a veľmi rýchlo si osvojí špinavé praktiky spojené s nenávistnými kampaňami a vytváraním Hoaxov. Po čase však rozohrá hru, ktorá bude mať fatálne následky. Režisér Jan Komasa mňa po filme Corpus Christi znovu utvrdil, že je jedným z najväčších režisérskych talentov súčasného Poľska a k tomu je tu k dispozícii plejáda talentovaných hercov. Záverečná pasáž mi vyrazila dych a ešte veľmi dlho po dopozeraní som ostal v šoku. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Dvojka rozhodne lepšia od jednotky. Veľmi ma potešilo, že išla úplne inou cestou a režisér Komasa neriešil ďalšiu bandu anonymných samovrahov. Navyše Maciej Musałowski v hlavnej úlohe Tomka ďaleko predčil (a svojím herectvom tváre) prekonal nesympatického emo pičusa Dominika z predchádzajúceho filmu. 90% ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

2011ková Místnost sebevrahů byla hodně zvláštním experimentem pro úzkou skupinu diváků, zejména stejných introvertů jako byl ústřední hrdina. O 9 let později k nám připlulo pokračování, které má mnohem větší tah na branku, ve všech ohledech lepší produkční základnu a o dost dospělejší zápletku. Vzhledem k politickému přesahu jsem si nejednou vzpomněl na našeho českého Modeláře a kvůli propagaci moci současných médií i na slovenskou Sviňu. Takhle dle mého vypadá neutichající thriller. [viděno na Netflixu 6.9.2020] ()

Galerie (17)

Zajímavosti (3)

  • Rovnako ako dej filmu, tak aj jeho natáčanie prebiehalo na viacerých miestach vo Varšave. Natáčalo sa od 28. októbra do 22. decembra 2018. (MikaelSVK)

Související novinky

Šarlatán má 10 nominací na polské Orly

Šarlatán má 10 nominací na polské Orly

24.04.2021

Polská filmová akademie zveřejnila kompletní seznam nominací pro Polské filmové ceny - Orly v rámci jejich 31. ročníku. Akademici letos vybírali ze seznamu celkem 130 děl, z čehož bylo 31… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

31.12.2020

Úbytek filmů v kinech v uplynulém roce šel bohužel ruku v ruce s nižším množstvím kvalitních celovečerních filmů obecně, především těch hollywoodských. Z prvních deseti nejlepších filmů roku dle ČSFD… (více)

Reklama

Reklama