Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komedie, která si utahuje z kriminálek, jichž jsou dnes plné televizní obrazovky. Film využívá klišé kriminálního žánru, a tak se děj, který divák zná už z milionu žánrových snímků z policejního prostředí, stal podhoubím pro slovní humor a do absurdna gradující situace. Na scéně se objevuje major Prubner (David Novotný), jeho nová kolegyně Skálová (Hana Vagnerová) a detektivové Rorýs (Martin Pechlát) s Dymákem (Lukáš Příkazký). Jejich úkol od náčelníka kriminálky Drátka (Miroslav Táborský) je jasný – vyšetřit vraždu Starablažkové. Postupně kriminalisté vypátrají, že úspěšně vydírala, a proto se jí někdo zbavil. Ale mnoho stop nemají. Jen to, že jde o pomstu. Majoru Prubnerovi šlape navíc na paty jeho nadřízený plukovník Drátek, který mu dá na zjištění vraha jen týden – tedy sedm dní! Detektivní rámec je však základem pro vtipné scény a zdařilé herecké výkony. (Falcon)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (302)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Spokojenost. Je to přesně taková parodie, jakou si dnešní doba přesycená televizními procedurálkami žádá. Šmídmajerovi se povedlo sestavit rychlou kadenci vtipných situací, gagů, hlášek a referencí. Na jeho předešlé 4 filmy jsem reagovala rozpačitě, tady nemám nejmenší problém. Ten, kdo se nesměje zřejmě kouká dobrovolně na ty procedurálky v hlavním vysílacím čase. #kinonakolečkách ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Toto je tiež také hovno. Prvá polka je čistokrvná paródia na všetky kriminálky, postupy a klišé, ake sú. Skvelé situačné dialógy, zamotávanie deja. Druhá polka síce chcela byť tiež v linke srandy, ale tým, že aj chceli niečo vyšetriť, tempovo a vtipovo to upadlo. Pár hlášok by ale mohlo zľudovieť, ako z kameňákov. 1 z 5 ()

Reklama

bobstock 

všechny recenze uživatele

Další z případů jak je těžké udělat komedii, která by sedla většině nebyla trapná a na pozadí měla neotřelý nápad. Prostě to asi nejde. Pár fórů sedlo, protože sem je ještě neslyšel nebo neviděl, zbytku se člověk ušklíbne, protože nejsou váš vkus a nebo jsou provařený a film se hlavně nechce tvářit kameňákově po Šmídmajerově režii. Trailery těmto kouskům též ubližují vzhledem k vystříleným vtipům dopředu. Lehké zklamání po ukázce z kina, ale to se už občas stává stejně jako třeba unikající moč. 45% ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Jako pár dobrých fórečků tam bylo, vesměs zrovna ty, co nejvíc kopírovali Franka Drebina. Projekci oživila značně primitivní slovenská rodina, která komentovala některé dění a občas se snažila uhodnout dění nadcházející, oprvadu takhle buranský chování člověk hned tak nevidí, ale možná patřili k filmu. ()

kluzo 

všechny recenze uživatele

Není to, a ani nemá být, komedie k zamyšlení. Je to prostě film, kde můžete vypnout mozek a nechat se bavit hláškami, které jsou ve filmu v podstatě v každém rozhovoru. Pravda je, že po chvíli už jsem byl z těch hlášek trošku unavený, pár hlášek bylo vykrádeni z otřepaných vtipů, ale pořád jich bylo dost nových a já se skvěle bavil. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (12)

  • „Každý večer spotřebují televize desítky mrtvol, aby uspokojily své diváky. Uvědomil jsem si, že lidé jsou zahlceni kriminálkami na každém kroku a že přišel čas si z toho udělat trochu legraci,“ uvedl režisér a producent Miloslav Šmídmajer. (SONY_)
  • Mezi závěrečnými titulky běží ještě jedna scéna. (SONY_)
  • Poslední klapka padla v Olomouci dne 28. 7. 2019. (rakovnik)

Reklama

Reklama