Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 12 (2010) (série)


Tragédie o třech jednáních (S12E01)

(epizoda)
  • Velká Británie Three Act Tragedy (více)

Obsahy(1)

Každý má své tajemství, ale ne každý je kvůli němu ochoten vraždit. Stárnoucí herec Sir Charles Cartwright uspořádá pro své přátele a známé večírek, který však skončí smrtí jednoho z nich. Hercule Poirot, který byl rovněž mezi pozvanými, odmítá uvěřit ve vraždu, protože si vůbec neumí představit, jak by mohla být spáchána a vše pokládá za nešťastnou náhodu. Když však dojde k dalšímu podobnému úmrtí, musí svůj úsudek radikálně opravit a vydat se po stopách nelítostného vraha. (Česká televize)

(více)

Recenze (78)

Grogan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Díl zajímavý, i když na můj vkus až moc divadelně teatrální, všechny ty cool efekty, dramatická nasvícení a podobně se mi osobně do Poirota moc nehodí. Při prvním zhlédnutí jsem si říkal, že ten Cartwright je nějak moc chytrý oproti dřívějším přitroublým sidekickům, ale zdál se to být dobrý přítel Poirota, tak jsem nečekal, že se vrah vyklube zrovna z něj. Zajímavý fakt, že vlastně většina úmrtí byla na odvedení pozornosti od té jedné, Poirot klasicky perlil ("nejhorší by bylo, kdy sklenici s jedem vypil Hercule Poirot") a na konci i projevil emoce. Podezřelí jsou tady méně výrazní než v jiných dílech, ale nijak moc to nevadí. Jeden velký fail ohledně zápletky tu ale je - vrah si nazkoušel vraždu náhodné osoby, aby viděl, zda bude někdo předpokládat, že došlo k vraždě. Vražda prošla jako přirozené úmrtí, ale jen díky tomu, že jed náhodou vypil starý reverend (ne s úplně nejlepším zdravím), což se ale nedalo předpokládat. Kdyby sklenici s jedem vypil někdo z mladších účastníků párty, tak by jistě nějaké podezření vzniklo. ()

Leonora 

všechny recenze uživatele

Tenhle díl je, obzvlášť ve srovnání s vyrovnanou kvalitou dosavadních dílů, neskonale blbý. Vysloveně školácká práce. ()

mosem 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I kdyby byl příběh sebenepravděpodobnější a sebevyumělkovanější, stojí za to jej shlédnout jednak kvůli Suchetovi, druhak kvůli prostředí. Obojí by bylo na pět hvěz. Nicméně - motiv je příliš nepravděpodobný, ale za to nemohou tvůrci filmu. Úchvatná je scéna na jevišti. Ale poutavost jiných dílů byla pro mne větší, ()

subic 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi zajímavý díl. Martin Shaw jako stárnoucí herec Sir Charles Cartwright se zamiluje a chce se oženit. Ale on už jednou ženatý je a jeho žena je v psychiatrické léčebně. A 3 lidi by to mohli prozradit vč. nejlepšího přítele, takže je potřeba je zabít. 7/10 ()

Stanmi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hercule Poirot (David Suchet) je pozván svým přítelem, slavným divadelním hercem Sirem Cartwrightem (Martin Shaw) na jeho sídlo, kde se koná malý večírek, při kterém po požití koktejlu zemře místní reverend Babbington. Zatímco všichni si myslí, že byl zavřažděn, Poirot si tím tak jistý není, expertíza dokáže, že v koktejlu nic smrtelného nebylo, později však dochází k dalšímu, velmi podobnému úmrtí...Musím se přiznat, že tento snímek se mi hodně líbil. Zatímco v mnoha jiných poirotovkách bývá zavražděna bohatá osoba, kterou nikdo neměl příliš v lásce, tak tady se jedná o zcela neškodného faráře, který neměl žádné nepřátele a zatímco v jiných příbězích je Poirot první, kdo si myslí, že se nejedná o přirozené úmrtí, tak tady naopak se k němu spíše příklání. Příběh je tak dostatečně atraktivní a napinavý, prakticky až do samého závěrečného rozuzlení. Navíc David Suchet dostal k sobě rovnocenného hereckého partnera v podobě Profesionála Martina Shawa, kterého jsem snad naposledy viděl v Psu baskervillském (1983). Tragédie o třech jednáních je tak velmi kvalitní, místy až divadelní poirotovka, která se svým zpracováním a stylem dokáže vyrovnat i těm nejlepším kouskům legendárního Belgičana. ()

PetrJulian 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jestli jsem kdysi jiný díl Poirota označil za nejhorší, pak tenhle "celovečerák" ho ještě trumfnul. Špatný scénář, špatná kamera, děsná režie, hudba, která nevhodně podkreslovala dialogy (!), hned ze začátku jsem se ztrácel v postavách (naštěstí většina z nich nebyla důležitá), prostě vše. Závěr byl sice brilantní, ale kvůli 20 minutám přetrpět předchozích 70? Napodruhé už ne! ()

Muff 

všechny recenze uživatele

Tenhle díl mne moc nenadchl, je to celé (asi záměrně) teatrální, Shaw strašně přehrává (taky možná záměrně, ale docela mi to vadilo). Ale Kate Ashfield byla k sežrání. ()

Klariska 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poirot s Davidem Suchetem je vždycky zárukou kvality..Jenže u tohoto, řekněme dílu, mě osobně trochu vadil jakýsi novátorský přístup režiséra (režisérky?)...proč dávat do Poirota nové filmové triky? Myslím, že ta stará, poctivá a nefalšovaná filmařina jde k těmto příběhům daleko lépe...ale zase - proč nezkusit něco nového? Možná, že jde jen o zvyk. Ale možná taky ne! Na tři hvězdičky nemám odvahu, protože je tu vždy dokonalý Suchet, který zraje ještě lépe než víno! Takže čtyři.. ()

Gor'seye 

všechny recenze uživatele

Scenár (ako vždy) úžasný, ale čo sa týka kamery a hlavne hereckých výkonov (dokonca aj sám David Suchet) - tak nič moc... ()

Mapl 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vždycky, než začnou vysílat premiérové díly Hercula Poirota, tak se v koutku duše bojím, že už filmaři nemohou přijít s něčím novým nebo že film nebude tak vynikající, ale i tentorkát je na velmi vysoké úrovni. Rafinované vraždy a závěrečné rozuzlení (to ovšem zejména) nemají prostě chybu. Hlavním kladem u české verze je dabing Jaromíra Meduny, který namluvil postavu tohoto belgického detektiva skoro až geniálně. Rád bych zde také vyzdvihl herce, který hraje Poirotova přítele - totiž Martina Shawa, kterého si valná většina diváků pamatuje jako neohroženého Doyla z Profesionálů z přelomu 70 a 80. let, kde si mimochodem David Suchet také jednu epizodní roli zahrál! Hodně se rozmýšlím, kolik hvězdiček, ale nebylo by to fér vůči těm nejlepším....takže 4*+, ale rozhodně se dívejte. 88 % ()

kuře.gril 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

SPOILER!!.. Hned na začátku jsem si říkala, jaké pěkné kamarády to ten Poirot má. A jak je podivné, jak je Cartwright strašně angažovaný ve vyšetřování a hlavně, jak mu to myslí (u té scény s inkoustovou skvrnou a dopisy mi to už začínalo být více podezřelé), ale i tak- snad díky tomu, že se film docela táhne- jsem nepředpokládala, že by mohl být vrahem. ... Pro mě spíše slabší díl, ale ve svém žánru pořád kvalitní. ()

v.indruchova 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento díl je velmi zajímavý. Má moderní (nevšední) kameru. Hrátky se světlem a hudbou, krásně navozují atmosféru na scéně. Jeden z hlavních aktéru mi byl velmi povědomí, je to Martin Shaw, které ho jsem pravidelně obdivovala v seriálu Profesionálové, pěkně zestárl. A kde má tu kudrnatou hřívu? Jiskra v oku mu vydržela. Dojemné a tragické. Když se nevraždí kvůli penězům tak kvůli lásce. A to jsou hlavní 2 motivy vražd. Myslím, že nejen já jsem uhodla vraha? excellence ! ()

Reklama

Reklama