Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šokující živé vysílaní, které během chvíle změní životy několika nevinných lidí. Radek (Karel Roden) se po téměř dvaceti letech nečekaně vrací do svého rodného města, aby zde nalezl jistou mladou ženu a jednou provždy se vyrovnal se svou minulostí. V pátrání po neznámé ženě mu pomáhá Eva, ambiciózní rozhlasová moderátorka, která jeho příběh dostane do své živě vysílané noční show. Chtěla mít ve vysílání senzační událost, ale k jejímu zděšení a ke zděšení všech posluchačů začne na povrch vyplouvat něco, s čím nikdo nepočítal. Svůj plán připravoval Radek několik let a během jeho vyprávění je do pochmurného příběhu vtažena nejen ona sama, ale i pražská kriminálka a další aktéři dlouho zapomenutých událostí. Začíná napínavý boj o čas a o spravedlnost. Opravdu už je vše nenávratně promlčeno? (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (358)

Cheeter 

všechny recenze uživatele

Na české poměry skvělý film a nebylo to ani moc komplikované. Stačí jednoduchá zápletka, správně vybraní herci a dobrá podívaná je na světě. Jen mě trochu překvapilo, že od Roberta Sedláčka, ten u mě propadl v nemilost po Českém století. Ale na jeho rehabilitaci to úplně nevidím, na tu je ještě dost času. Každopádně šanci ještě dotane. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Na místní poměry slušné (přesto se to místy neubránilo jisté trapnosti, např. při telefonátu Bareše  s jeho ajťákem), působilo to na mě ale trochu jako pokus o českou verzi thrilleru Feedback, a scenáristicky to na mě bylo překombinované a v jeden moment jsem se v tom už ztratil. Dějově mi to taky přišlo dost nevěrohodné (nedávalo mi například smysl, že by jednou z hlavních motivací Radka bylo dostat z někoho peníze, když jich evidentě měl dost), včetně vykreslení neschopné policie, což je otravné univerzální klišé v 95 % filmů, kde se nějaká policie vyskytuje (vrchol směšnosti přichází 5 minut před koncem, kdy policajt s baterkou prohlíží bílý Volkswagen Passat CC, ačkoli hledá černý Peugeot 3008). Výskyt neherců typu Břínek a Decastelo mě pak jen utvrdil v tom, že do 100 % kvality zde bylo ještě hodně daleko. ()

Reklama

kinderman 

všechny recenze uživatele

"Stojí to celé na vodě," řekne v úvodu filmu jedna z vedlejších postav a přesně tím vystihne vykonstruovanost scénáře. Naštěstí je Sedláček natolik obratný režisér (a tvůrce dialogů), že dokáže vykouzlit atmosféru a napětí i tam, kde by někdo méně schopný naprosto pohořel. Nepamatuju se, kdy mě český film v kině do sebe takovým způsobem vtáhl. Cení se i odvaha jít ve finále proti žánrovému očekávání a závěrečná sedláčkovina: "Víte, že Cheb dostal od Němců Jan Lucemburský?" ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[80%] Tak jsem si to nakonec pustil a ve finále jsem příjemně překvapen. Po dlouhý době solidní i když trochu netypický film. Je to taková konverzovačka, kdy divák musí dát pozor, aby mu neunikla ani věta. Chvílemi to byl pro mě problém, protože ten Roden sem tam divně mluvil, že mu bylo hovno rozumět. :D Ale co už. Dějově to opravdu není nic originálního, ale po celý čas sledování jsem byl v napětí a htal každé Rodenovo slovo, kdy vyprávěl svůj příběh, který se nakonec cíleně dotkl několika osob. Krom Rodena je tu i víc herců, kteří mě bavili, např. Igor Bareš, Denisa Barešová, Vladimír Kratina a především Barbora Bočková, která moderátorku zahrála na výbornou. Je pravda, že mi film přišel dost krátký a finále bych ještě trochu víc zdramatizoval. Ale nemám v zásadě nic proti tomu, prostě to dopadlo rozumně, poklidně – asi tak jak to dopadnout mělo. Těžko se mi tento netypický snímek popisuje, ne každému to sedne, tohle je ten typ filmové záležitosti, která se dá vidět asi jen jednou, kdy poprvé to má ten správný efekt, ale i tak hodnotím slušně. Skvělá práce! ()

honajz 

všechny recenze uživatele

A to su rád, že se Robert vrátil. Jako marnotratný syn po všech těch pracech v politických vepřínech se zas vrátil - doufejme, že ne jen na chvilku - tam, kde je svůj a kde mu to jde a dokázal alespoň mě, že to v něm ještě pořád je, že je to pořád jeden z mála (ze tří) současných českých režisérů, který je svébytný a fakt něco umí. Proto mírně nadhodnotím, ale jinak příběh sestavil umně, dokázal všem ostatním, dražším projektům, že k pořádnému napínáku stačí jedna kuchyně, jedno auto, jedno studio a dva kancly plus pár exteriérovek (ostatně v Pravidlech lži mu k tomu stačila v podstatě jedna místnost), herce vedl dokonale (s výjimkou Cibulkové, té to skutečně nešlo), a s ladností baleťáka to celé poskládal v umný celek. Který vypadá jednoduše, pár filmařů si řekne, že na tom přece nic není, ale takhle to sestavit, aby vše do sebe zapadlo a dávalo smysl, to nedokáže ze současných českých rádoby filmařů nikdo. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (24)

  • Natáčení probíhalo v Malibu v USA a noční Praze. [Zdroj: novinky.cz] (SONY_)
  • Karel Roden řekne během filmu 2 595 slov. (Zdroj: ČSFD)
  • Scénář je inspirován skutečnými událostmi. (ČSFD)

Reklama

Reklama