Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do voleb zbývá pár posledních týdnů a Washington zoufale shání presidentského kandidáta. Někoho, kdo s určitostí prohraje. Volba padne na Mayse Gilliama (Chris Rock), neznámého politika okrskového formátu. Mays záhy zjistí, že je jen nastrčenou figurkou a rozhodne se, že si kampaň pořádně užije. Z bratra Mitche (Bernie Mac) udělá kanditáta na vicepresidenta a rodinný tandem si začne získávat přízeň Ameriky. Scénáře, režie i hlavní role se ujal populární komik Chris Rock. Povedená komedie o tom, jak obyčejný kluk k presidentování přišel, se stala nečekaným hitem a potvrdila, že vysoká politika je vlastně veliká legrace. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (86)

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je nefalšovaný úlet se záměrem pobavit, což se párkrát podařilo, jinak je to ale spíše trapné a ani stokrát obehrané klišé rasově motivovaného popichování mezi dvěma tábory černochů a bělochů tady nedostává jiný rozměr, než na který jsme zvyklí. Nečekal jsem žádnou intelektuální zábavu a taky jsem ji nedostal. ()

char_t 

všechny recenze uživatele

Chrise Rocka moc nemusím, ale v tomhle kousku mi prostě sednul. Prezidentský kandidát, který chvílemi netuší, která bije a o chvíli později dokáže z fleku přednést proslov, které strhne davy. Tak nějak mi připadá i sám Chris Rock. IQ asi moc nepobral, ale vyřídilku má parádní a jako zástupce své třídy prostě zvládne pobavit. A na konci mám skoro chuť, aby se našel prezident s přesně tímhle přístupem :-) PS: Gagy se snoubenkou jsou prostě parádní :-) ()

Reklama

darwin 

všechny recenze uživatele

Škoda, že Chris Rock nedostal zas tolik prostoru kolik by měl. Je to hodně poznat. Stejně jako filmový Mays Gilliam byl patrně i Chris omezen jinými, v tomto případě asi producenty. Chrisův typický humor tak vyplyne na povrch jen v omezeném množství a jen párkrát. Jinak je to úplně pohodová komedie, která je dobrá na shlédnutí po náročném dni. ()

reqiuem 

všechny recenze uživatele

přesně jak tady někdo řekl, spusta hodně ftipnejch postřehů: "když je Vám 18, tak můžete jít do války, ale panáka si můžete dát až od 21"(ten se mi líbil nejvíc :) a proslov o amaterech v závěru byl taky docela chytrej(i když to nechci nijak snižovat, tak každá blbost se dá říct chytře) ale na druhou stranu je to v zápětí kompenzováno tunama kravin, i když je fakt, že některý věci jinak, než polopatě do těch americkejch palic nenalijete ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Nenáročná, tuctová a předvídatelná komedie u které opravu přesně víte, jaké scény Vás budou čekat, samozřejmně včetně konce s ''těsnými'' výsledky. Film by možná mohl dopadnout o něco lépe, kdyby byl lepší casting, více vtipu a originálnější scénář. Tohle je však průměr, který neurazí ani nenadchne. 2,5* ()

Galerie (21)

Zajímavosti (4)

  • Jméno hlavního hrdiny Mayse Gilliama bylo vytvořeno kombinací jmen dvou oblíbených newyorských hráčů baseballu z padesátých let. Prvním byl Willie Mays z New York Giants a druhým Junior Gilliam z Brooklyn Dodgers. (ArsenalEagle)
  • V časti filmu, keď Chris Rock utekal so starou ženou z budovy, ktorá mala vybuchnúť, sme mohli vidieť, že v ruke mal namiesto skutočnej mačky len plyšovú hračku. (ČSFD)

Reklama

Reklama