Reklama

Reklama

Princezna Nevěsta

  • USA The Princess Bride (více)
Trailer

Obsahy(1)

Hrdinové bez bázně a hany, chrabří piráti, všemocní kouzelníci, démoničtí zlouni a princezna čekající na záchranu – prostě pohádka, jak má být, jen tentokrát trochu lépe a s nadhledem... Žila, byla překrásná dívka jménem Pomněnka, která vyrůstala na statku. Tam také pracoval mladý čeledín Westley a jak už to tak bývá, postupně oba zjistili, že je k sobě něco pojí. Přísahali si věčnou lásku, ale aby mohli být svoji, odešel Westley do světa vydělat si peníze. Jenže loď, na které se plavil, přepadl Strašný pirát Roberts, jenž jak známo nebere zajatce. Truchlící Pomněnka padla do oka rozmarnému princi Humperdinckovi a ten oznámil, že si ji vezme za ženu. Ale než dojde ke svatbě, odehraje se sousta věcí, počínaje únosem princezny a konče znovuzrozením Westleyho. A to nemluvě o nezměrných dobrodružstvích, která naši hrdinové cestou za láskou a svobodou budou muset podstoupit, a setkáních s roztodivnými postavami jako jsou veršující obr Fezik, strůjce zázraků Divotvorný Max a především mistrovský šermíř Inigo Montoya. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (427)

salahadin 

všechny recenze uživatele

První, co mě napadlo při sledování bylo - 80s byla doba šílená. Podivný mix humoru a rychlokvašené romanťárny řízlý absurdní omáčkou. Hlavní hrdina je takový nesympatický šampónek, ale když se mu po resurekci podlamují kolena a on se kývá jak hadrová panenka, je to super. Pan Montoya se svým připraveným "Ahoj, já jsem... připrav se na smrt..." byl super a gigant André byl opravdu živočišný úlet. Ale jinak tenhle šíp minul moje srdce a probodl mi levé oko. ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Nádherné pohádky se netočí jen u nás ! V Americe sice nemají takovou tradici, ale Robin Wright Penn je jako princezna skoro tak dobrá jako Libuška Šafránková :-) Určitě ji tento výkon postčil mezi Hollywoodské hvězdy. ... A nedejte se poplést, atmosféra téhle pohádky je fakt skvělá a ne "temná a nepěkná" :) ()

Reklama

Eddard 

všechny recenze uživatele

Americká pohádka... docela kuriózní záležitost sama o sobě. Tak či tak si dokážu představit, že kdybych viděl Princeznu patnáct let zpátky, byl by to film mého dětství... Takhle se sice ohlédnu, smeknu klobouk před velice svěžím humorem, který prosvítá jinak nijak zvlášť fantastickým (v obou smyslech slova) příběhem a propůjčuje mu punc výjimečnosti, krásnou Robin a charismatickými pány Elwesem a Patinkinem, ale nemůžu než nepřipomenout, že novější, žánrově podobné filmy (Stardust, Big Fish) si mé srdce získali víc. 60% ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $16miliónovTržby USA $30,857,814Tržby Celosvetovo $-║ Príbehovo nič nové, aspoň nič čo by mohlo zaujať a povzniesť príbeh do nejakého strhujúceho dobrodružstva, čo by ste chceli zažívať stále a teda opakovane sa k filmu potom aj vrátiť. Jedine čo vyčnieva z priemeru su svižné šermiarske súboje, ináč nič viac tak nepoteší aby bola skutočná spokojnosť, aj keď herci sa snažia svoje úlohy celkom pútavo hrať, moc to nepomáha lebo príbeh je až moc priamočiary, bez čo i len lepšieho náznaku silnejšej scénky. Dosť ma prekvapuje umiestnenie tohto filmu na imdb.com kde je k 20.10.2008 na 165.mieste, čo je na priemernú rozprávku fakt dosť sila, napríklad taká Legenda či Willov z toho obdobia je omnoho kvalitnejšia. /60%/ ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Nádhera, nádhera! Nejraději bych po boratovsku zvedl oba palce s maniakálním úsměvem a slovem „niiice“ na rtech. Princezna nevěsta se především nebere vážně, dokáže rozkošným způsobem shazovat sama sebe a pohádky vůbec, až místy připomíná Shreka. Humor není vůbec infantilní, překvapilo mě, kolik scénář obsahoval inteligentního konverzačního humoru. Postavy zde sice vedou více dialogů než bývá u pohádky zvykem, ale když jsou tak pěkně napsané a tak sympatickými herci zahrané (Robin Wright Penn JE princezna)… . Na výpravě se zub času projevil nejznatelněji. Vypadá to lacině, velmi lacině, jako nějaký potrat ČT, jakoby všechno mělo úmyslně vypadat pohádkově uměle, abychom si snad neustále uvědomovali, že tohle není myšleno vážně. A když už jsme u toho, měl bych tvůrce ještě pokárat za závěr, kterému bohužel chybí ona pohádková přitroublost a film díky němu má spíše sestupnou kvalitativní tendenci. Přesto, Princezna nevěsta je nádhernou pohádkou pro malé i velké, pro ty kteří pohádky jinak nemusí i pro ty, kteří je s chutí vyhledávají, obsahuje několik pamětihodných momentů a zcela nevlastenecky si jí dovolím přisvojit za „svou“ pohádku, na kterou nikdy nedám dopustit. 85% Zajímavé komentáře: Jeanne, Faidra ()

Galerie (71)

Zajímavosti (31)

  • Herec Andre the Giant, který hrál obra Fezzika, měřil 213 cm. (Kulmon)
  • Většina filmu se odehrává v Anglii. Historie hradu užitého ve filmu sahá až do roku 1065. (Kulmon)
  • Dědeček (Peter Falk) na začátku filmu sice řekne, že knihu „Princezna nevěsta“ napsal Simon Morgenstern, ten je ale fiktivní. Skutečným autorem knihy je William Goldman. (Nick321)

Reklama

Reklama