Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Majitel baru V.F.W. Fred (Stephen Lang) zrovna slaví narozeniny společně se svými hosty a přáteli – válečnými veterány, když dovnitř vtrhne mladá dívka s batohem na zádech a v patách má několik ozbrojených gangsterů. Fred a ostatní jí pomůžou a násilníky zabijí. Nevědomky si tak podepsali rozsudek smrti. Lizard (Sierra McCormick), jak se dívka jmenuje, totiž právě okradla drogového vůdce Boze (Travis Hammer). Vzala velké množství nové drogy Hype, která ovládla ulice i většinu měst v Americe, a ten je chce dostat zpět. Bar je rázem obléhán nejen nelítostnými gangstery, ale i početnou skupinou závislých feťáků. Fred i ostatní veteráni musí velmi rychle zavzpomínat na staré časy a ozbrojit se vším, co je po ruce. Zabíjení jim vždycky šlo, v tom by problém nebyl, takže v tomto ohledu budou pro své protivníky zdatnými konkurenty… (SOLOM.)

(více)

Recenze (57)

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Joe Begos je evidentně hodně velký fanda Carpenterova Přepadení 13. okrsku (což je samozřejmě dobře) a jeho parta veteránů je super. Ale asi by to chtělo trošku víc peněz, protože akce je sice hodně šťavnatá a grindhouseovsky drsná, ale taky dost pomalá. VFW nakonec funguje líp v těch momentech, kdy Lang, Williamson, Sadler, Kove a ostatní sedí v hospodě a vzpomínají na dobu, kdy bojovali za lepší svět než když musí krájet armádu zfetovaných magorů, co jim chce vyrabovat lokál. Ale jako vzpomínka na osmdesátková béčka je to velmi fajn. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Mne zase naopak Begosov štýl sedí a s čistým svedomím by som ho mohol označiť za jedného z najlepších GOREMACHROV súčasnej doby. Prišlo mi to síce o niečo slabšie ako vynikajúci Bliss a vopred musím upozorniť, že o nič inteligentné sa nejedná a ničoho iného ako akčného vyvražďovania s litrami krvi sa tu divák nedočká, takže plakať nad scenárom je podľa mňa úplne mimo. Pre tých, ktorí túžia po riadnom masakríku, je film ako stvorený. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Talentovaný Joe Begos po nedávném Bliss natočil další slušný počin, který se odehrává v hospodě, kterou bude bránit banda veteránů ( Stephen Lang!) proti drogově závislým punkáčům. Je to taková jednoduchá grindhouse záležitost, která působí jako z 90. let a servíruje opravdu slušnou porci gore, kde končetiny létají vzduchem a krev stříká po celé hospodě. Na jedno podívání slušná zábava a prozatím nejbrutálnější podívaná roku 2020. Víc by se mi zde hodila vymazlenější forma vizuálu, takže jen za lepší dobrou. 6.5/10: ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Nie je to víťazstvo, ak nikto neprežije.“ Špinavé. Temné. Nepríjemné. Hnusné. Radikálne. Brutálne. Skvelé. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Jako velký fanda Carpentera jsem přesná cílovka téhle fandovské pocty/opisovačky a moc bych chtěl, aby se mi líbila. Ale navzdory snaze scenáristy i super obsazení, mi tahle bodrá partička veteránů k srdci nepřirostla a děj pro mě postrádal nějaké výraznější napětí i nápady. A akce mi pak přišla docela bezradně natočená. Lang je ale masér, samolibý záporák taky trochu pobavil a carpenterovská hudba byla fajn. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Veterans of Foreign Wars vs. Army of Braindead Animals. Už podle názvu týmů atraktivní utkání, které skrz syntezátory Stevea Moorea a komunitu bojující o život na malém prostoru připomínalo Carpenterův nešťastný Precinct a prostředím baru pro vybranou klientelu a Fredem Williamsonem zase Rodriguezovo mexické krocení upírů mimo čas slunečního svitu. Gore staromilsky šťavnaté, akce často chaoticky sestřihaná a kmet-vet Stephen Lang tak ostrý, že se na něm členové zfetované hordy krájejí jak gothaj.. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Boz má drogy. Lucy nemá drogy a chce je. Boz zabije Lucy. Lizard, sestra Lucy, vezme Bozovi drogy. Lizard se schová v hospodě VFW. Veteráni z Vietnamu a Korey se postaví za Lizard, a tak musí čelit Bozovi a jeho armádě zfetovaných zombií. Masomlejn. Dvě třetiny filmu zabírá boj o hospodu, kdy létají ruce, nohy i hlavy. Pokud se dříve chodívali lidé uvolnit na veřejné popravy, pak dnes mohou místo toho sáhnout třeba po VFW. Žádný originální scénář plný neuvěřitelných zvratů nečekejte. Pokud máte rádi šťavnatou vybíjenou a při tom necháte mozek vypnutý, pak jde o správnou volbu. A budete-li alespoň trochu fandit dědkům nad hrobem, užijete si i chvilky napětí. Nic víc, nic míň. „Na Abeho!"„A kdo říká, že jsem mrtvej, kurva!" ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Správně punková jízda. Staříci v hlavních rolích si to gore řádění správně užívají a je velká zábava je sledovat. Zvlášť když režisér  a kameraman si dokázali pohrát s vizuální stránkou tak schopně, že film vůbec nevypadá tak chudě jak by podle všeho měl - na to že je celý natočený v jedné minihospodě a na přilehlém parkovišti. 7/10 ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Zábavná gore řezničinka u který můžete vypnout mozek. Tahle parta válečnejch veteránů ještě nepatří do starýho železa. Svižné, krvavé, zábavné,.... ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Joe Begos s tímto snímkem docela patrně jede na vlně Přepadení 13. okrsku Johna Carpentera, což je dost znát už podle stylu úvodních titulků a volby hudebního motivu, nemluvě o prakticky totožné dějové premise, zde jen ladně převedené do baru pro americké veterány, který je obklíčen drogovým gangem a hordou vymletých feťáků. A jatka můžou začít. Na rozdíl od Bliss, Begosova druhého snímku roku 2019, zde film táhnou veskrze sympatické postavy v podání hereckých veteránů (nejen) béčkových filmů a na jejich dialogové interakce bylo zábavné se koukat. Patrně si natáčení všichni do jednoho docela užili, v některých scénách to dokonce vypadá, že jejich chvilková vyprsknutí smíchy a kroucení hlavou byly spontánní reakcí na dění na place a zběsilé over-the-top herectví kolegů. Pokud bych měl Begosovi něco vytknout, je to opět až přehnaný důraz na styl. Potemnělá kamera a modro-červené nasvícení v některých scénách působí až nadbytečně a chvílemi je kvůli tomu akce vcelku nepřehledná, ačkoliv chápu, že se tím na druhou stranu dal zakrýt nižší rozpočet a třeba krev díky tomu vypadá jako krev. V každém případě takovýhle typ béčkové zábavy si rád nechám jednou za čas líbit. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Čtvrtý Begosův Horor. VFW má opět parádní retro atmosféru, celkem vydařené Gore a to je vše. Ukecaný, nudný, bylo mi jedno, kdo chcípne, postavy o ničem (Lang potěšil). Almost Human zatím top a pro svůj přehled - Almost Human 4*, The Mind's Eye 3*, VFW 2*, Bliss 2* ()

RUSSELL 

všechny recenze uživatele

Nudná slátanina plná hereckých dinosaurů, jejichž dialogy byly výsostně otravné a nezajímavé. Stephen Lang je sice sympaťák a tahoun celého filmu, ale ani ten to nedokáže vytáhnout z podprůměru. Scénář je naprosto pitomý, vizuál hnusný a jediné, co se dá pochválit, je velmi hutný gore. To je taky jediná věc, kterou Joe Begos ovládá, ve všech ostatních filmařských aspektech je pozadu, což je patrné i z jeho předešlého letošního filmu Bliss, který též oplývá pouze kvalitně zpracovaným gorem, a jinak jde o naprosto nezáživnou patlaninu. Begosovo styl mi prostě nesedí a příště bych si raději pustil sestřih gore scén z jeho filmu, než film samotný. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"VFW" má podľa mňa vynikajúci názov. Už to ma zaujalo, aby som sa rozhodol na film pozrieť. A musím uznať, že som s výsledkom spokojný. Mohlo to byť lepšie? Určite. Ale na druhú stranu je to podľa mňa ideálne funkčné a nenudilo ma to. A má to dobré herecké obsadenie, ktoré to dokáže dvíhať. Má to jednoduchý príbeh, ktorý vieme jednoducho sledovať, má to okey hrdinov a celkom dobré prostredie v bare a je vidno, že spoločná minulosť je pre nich veľká vec. Filmu však niečo chýba. A to niečo je nejaký reálny záujem. A dobrí zloduchovia. Aj keď by som povedal, že zloduchovia nie sú najhorší, tak dokopy sú vám úplne ukradnutí, lebo od začiatku vám musí byť jasné ako to celé dopadne, a kto vyhrá tento súboj. A najmä nie sú ani dostatočne zaujímavý na to, aby som ich chcel nejako moc sledovať. A okrem toho je pravda, že ani raz som nemal pocit, že by mi nejako extrémne záležalo na tom, o čo našim hrdinom vlastne ide. Napriek tomu, že som bol na ich strane, tak viac-menej som len sledoval čo sa deje. Ale nemôžem povedať, že by ma nejako vysoko zaujímali motivácie a dôvody. To rozhodne nie. Film je ale dostatočne červený a dostatočne akčný na to, aby svoje nedostatky kompenzoval niečím iným. Takže som rád, že som ho videl? Jo. Myslím si, že za pozornosť určite stojí. Určite viac ako niektoré iné horory/thrillery, ktoré som posledné mesiace videl. Hodnotenie: B ()

SeBig odpad!

všechny recenze uživatele

Zbytečnost. I když je tu pár mých oblíbenců, tak mě tahle laciná šarvátka prostě nezabavila natolik, abych dal aspoň jednu a může to být třeba barevný a krvavý..nezájem. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Obdiv ke Carpenterovi je zde více než patrný a jako pocta tomuto hororovému mistrovi, respektive jeho klasice přepadení 13. okrsku, funguje film dobře. Potěší brutalita i slušné gore, ale ve chvíli, kdy akce ustane, jsou viděl velké tvůrčí rezervy se hrou s postavami. Ale Lang se snaží a myslím, že by si zasloužil více podobných rolí. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Před začátkem sledování tohoto filmu, se pohodlně usaďte, vypněte mozek a užijte si tuto místy až brutální podívanou. Moc nepřemýšlejte nad tím, co se odehrává na obrazovce před vámi, mohli byste si ublížit. Joe Begos totiž točí dost specifické filmy, kde logika nemá moc prostoru, za to se v nich nešetří krví, brutalitou, gore scénami a drogami. Od této chvíle si budete více vážit všech těch starých páprdů, kteří vám lezou na nervy v obchoďáku nebo v čekárně u doktora. Ne každý z nich totiž patří do starého železa a mají ledasco už za sebou. Bůh ochraňuj všechny, kteří jim dovolí zavzpomínat na staré zlaté časy!   Kostra příběhu je strašně jednoduchá, mnozí by si řekli, že až zbytečně přímočará, ale nenechte se mýlit. Tahle bandička bývalých vojáků z Vietnamu a Korey totiž nezapomněla na to, jak bojovat o vlastní přežití. Což na vlastní kůži pocítí banda feťáků co má místo mozku rozmixovanou zeleninu a rádoby drsní gangsteři. Obě skupiny dokáží bez milosti zabíjet i přijímat rány a že to bude bolet. Krev začne stříkat na všechny světové strany hned po pár minutách, useknuté končetiny, rozdrcené či ustřelené hlavy taky nebudou chybět. Milovníci brutality a gore si tu určitě přijdou na své. Většina postav sice moc sympatií nepobrala a jsou tu spíše jen do počtu, ale najdou se mezi nimi i světlé výjimky.   A hlavně staříci mají v zásobě spoustu zajímavých hlášek či témat na rozebírání (děvčata prominou, ale hlavním tématem jsou jejich dolní partie, ochlupení a párátka). Některé hlášky si budu ještě dlouho pamatovat. Mimo to se tvůrcům podařilo dát dohromady i celkem slušnou partičku herců, kteří podali slušné výkony.60% ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Co to měl být zase za nesmysl? Kecy a kecy o ničem. Hromada herců se snaží udělat krvavý příběh o něčem, totální propad filmu. Trocha krve a létajícího masa nezachrání nudný film. ()

matestlust 

všechny recenze uživatele

Taková hodně béčková gore jízda, jakožto pocta starým pákám, kteří vychovávali osmdesatkovou a devadesátkovou generaci. All star team veteránů vs. parta feťáků, to celé podložené hudbou jak od Johna Carpentera. Zní to bezchybně, ale není. Asi by to chtělo víc peněz, lepšího maskéra a trochu míň stupidity. Je to mazec, krvavej, nekompromisní, ale mohl by být lepší, filmovější. Lepší 3* ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Parta vietnamských veteránů plus jeden současný ranger vs. drogový gang na čele s šíleným kápem podporovaný suitou smažek, které si chtějí zasloužit svojí dávku. Slušný grindhouse se vším, co k tomu patří solidním gore počínaje, výbornou muzikou konče. herecká sestava je luxusní a vedle Langa potěší i ve své roli si lebedící Sadler. Že to není pecka má na svědomí temný vizuál, díky kterému to občas působilo nepřehledně a především si člověk nemůže vychutnat některé výživné detaily, což je obrovská škoda. 60% ()

erl 

všechny recenze uživatele

Pocta Carpiho 13. okrsku , jeho specifického stylu a vlastně i celým osmdesátkám. Jo jasně , je to blbina ale natočená s takovým nadhledem že srdce fanouška a staromilce zaplesá a odpustí řadu chyb a nedotažeností. Za mně fajn podívaná k pivku a skotské po jejímž shlédnutí jsem měl spokojený úsměv na tváři. A Fred Williamson má po osmdesátce???? ()

Reklama

Reklama