Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Když je v lesích Georgie nalezeno tělo jedenáctiletého chlapce, detektiv Ralph Anderson se pouští do vyšetřování děsivé vraždy. Jelikož důkazy i svědectví naznačují, že vrahem je místní učitel a baseballový trenér Terry Maitland, Ralph se postará o jeho zatčení na veřejnosti. Je však zmatený z Terryho zjevné lhostejnosti k tomu svůj zločin skrýt. Poté, co Terryho žena Glory zavolá na pomoc jejich právníka Howieho Salomona, zmatený Terry během výslechu předloží neprůstřelné alibi. Howie mezitím pověří svého osobního asistenta Aleca Pelleyho, aby prověřil Terryho verzi příběhu. (HBO Europe)

(více)

Recenze (48)

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vo Flint City v štáte Ohio je znásilnený a zavraždený 11 ročný Frankie Petterson. Pred očami celého mesta na bejzbalovom zápase polícia zatkne a z jeho vraždy trénera detského týmu Terryho Maitlanda. Predovšetkým detektív Ralph si je istý vinou Terryho, pretože ho spoľahlivo identifikovalo hneď niekoľko svedkov. Terryho obhajca Howie Salomon však má dôkaz, že v čase vraždy bol Terry v 100 km vzdialenom Cap City na konferencii učiteľov. Ako a je vôbec možné, že bol Terry na dvoch miestach naraz?...liberálna klasika, všetci svedkovia sú černosi (v Kingovej knihe sú to biele dievčatko, biela dôchodkyňa a taxikárka je pôvodom Indiánka). Inak v dobrej atmosfére prvej epizódy, v ktorej toho oproti knihe tvorcovia našťastie príliš veľa nezmenili je iba prá povinných liberálnych odlišností a tak nás možno čaká ozaj výborný seriál. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Za-peklito zamotané, kam sa to bude uberať. Herecky pútavé, atmosféra hustá, patinová, mysteriózne. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// Děkuju HBO, děkuju pane Kingu, podobnou noční můru jsem už fakt hodně dlouho nezažil. Nedoporučuji sledovat v noci, nedoporučuji si naivně říkat, že je to jen další krimi jdoucí ve stopách první série Temného případu, a už vůbec nedoporučuji seznamovat se s předlohou, pokud máte v plánu nejdřív vidět seriál. Na to je tu až moc příjemně mrazivého tajemna. Budete se bát! Budete se zatraceně moc bát! ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Četl jsem to tak vím. Rozhodně si ale tvůrci ještě trochu prohráli s celkovou atmosférou a protáhli úpravou ala Temný případ. King navíc s mysteriózním nemá problém a s bubákama klidně přitlačí na pilu. Obsazení zatím vynikající, hlavně nejednoznačný Bateman. ()

KlárkaS 

všechny recenze uživatele

Čím jsem starší a čím víc seriálů nakoukávám, tak je to fakt čím dál tím těžší narazit na něco, co by mě položilo a na tu krásnou televizní hodinu poslalo do totálního transu. A hele?! A přitom je to tak basic. Americký bílý předměstí, vražda, vyšetřování... A pak nějaká ta záhada. Ale celý je to tak mrazivý a brutálně nepříjemný, někdy mám pocit jako kdybych sledovala nějakou reálnou dost děsivou událost, a koukala se na ní pořád dokola, abych pochopila, proč se to stalo, a pak bych si všimla toho něčeho nebo někoho, kdo by v tom mohl být ruce. A to ve mně přesně evokuje ten vizuální styl, hlavně takový ty delší záběry, který pak začnou úplně pomalu, chladně a hlavně odporně děsivě zoomovat na nějaký point of interest. Výborný, dokonalý a Jason Bateman zase dokazuje, že to je frajer před kamerou a hlavně za kamerou, A mám strašnou radost za Bena Mendelsohna, ten týpek je fakt skvělej úplně ve všem, ať už je to galaktickej tyran nebo feťák. ()

sheen 

všechny recenze uživatele

HBO má další neskutečný majsterštyk. Viděl jsem 3 díly, víc jich venku není a musím konstatovat, že mě běhal mráz po zádech, mrazivá, temná atmosféra, feelingem z True Detective nebo Mindhuntera. Wau! ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejsilnější pětihvězda poslední dekády. V prvním díle funguje naprosto vše. Herecká sestava, atmosféra, děj a naprosto grandiózní hudba. Naprosté vtažení do případu, není sebemenší výtka. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prvá epizóda je kombináciou Temného prípadu, The Night Of, jedného dielu Hříšních lidí města Pražského (Otlačky) a Aktov X. Akým smerom z týchto viacerých prístupov sa seriál vydá (predlohu nepoznám), si musíme počkať. Respektíve to pôjde všetkými smermi až do finále. Zatiaľ možno udalosť sezóny, počkajme si ale do konca. ()

Happens 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No, konečně! Perfektní zápletka. Může to být tak i tak. Je to dokonce tak i tak. Jak to teda je? A ta kamera! Ta práce se zvukem! Neuvěřitelná atmosféra, která naprosto pohltí. Doporučuji koukat v noci ve tmě na velkém plátně s 5.1 ozvučením. Je to pochutina to zpracování. ()

Ozo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ta hudba! Podle předlohy mého oblíbeného spisovatele Stephena Kinga málokdy vznikne něco, na co se nedá dívat. Ale občas vznikne něco, co prostě boří veškeré pomyslné hranice toho nejlepšího, co jsem měl tu možnost a čas sledovat. Úplně se mi ve vzpomínkách vrací první díl Temného případu nebo The Wire - Špína Baltimoru. Jenže to bylo před dlouhou dobou. A tohle je skutečně nejlepší pilotní díl, jaký jsem za posledních pár let viděl. Už se těším na pokračování, snad se to bude vyvíjet v podobném duchu. ()

vnimatkrasu 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První respekt autorům, že se jim podařilo takový mrazení, i když jsem knížku čet nedávno a tak trochu jsem jí prozíval. A druhej respekt za to, jak parádně se drží předlohy, ale přitom jí neotrocky přidávají vlastní specifickej filmovej jazyk. To se nestává často. Fingers Crossed. 🤞 ()

Tereszka33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První díl důstojně otevřel honbu za pravdou. Fanoušci Kinga budou spokojeni, prozatím se seriál drží předlohy knihy, herecké obsazení je také velmi sympatické. Doufám, že si Outsider udrží tuhle vysokou laťku i v dalších dílech, které by měly mít čím dál více hororový charakter. ()

pavcas 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zjevení. Už dlouho mně tak nechytl 1. díl žádného seriálu jako Outsider a to jsem k tomu přišla jak slepej k houslím, náhodným listováním na HBOgo. Má to všechno co má pro mně správnej thriller mít. Napětí od prvního okamžiku, dobrý dialogy, uvěřitelný herce, aspoň jeden hodně známej ksicht, moment překvapení i nádech tajemna. Jsem hrozně zvědavá jak to dopadne, protože i když se odkryjí karty hned na začátku, smysl zatím nedává absolutně nic. Jason Bateman dobře Ty...Edit: na konci to ztratilo dech,ale furt to bylo aspoň do půlky fakt dobrý. ()

Ještěřák 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pomalejší (než True Detective), ale skvělé! Konkrétní důvody: a) Atmosféra nejvíc jako True Detective (od dob True Detective - série 1); b) ambienty jako ze starého dobrého Falloutu, když se člověk prodíral mezi zelenými káděmi po mutantech; c) skvělá kamera! - každý druhý pohled coby sexy hrátky s hloubkou ostrosti, jistě natočeno nějakým hodně starým, hodně světelným a hodně šíleným cine či jiný-formát-adapted objektivem ala Dallmeyer Super Six, Kodak Aero Ektar, P Angenieux..., jen si posuďte ten bokeh; d) jako obvykle husté Kingovo téma (leč poněkud paranormálnější, než TD). Jinak moc pěkné civilní charaktery (a též některé další švihnuté nenormální charaktery!). ()

Garch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No, koukám: Od prvních záběrů perfektní kamera i zvuky. Žádný "pilot", Richard Price a režisér Jason Bateman přesně vědí, co chtějí natočit. A taky to sakra umí natočit (!) ...Příběh je napínavý. Konečně snad nová pětková série. Těším se dál. ()

husokachna 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Wow. Bojím se, že toto napětí, tempo (antitempo) a kvalita nemůže vydržet po celou řadu, ale když se netrpělivě vrtíte v křesle, manželka vám ve 23:15 po skončení prvního dílu řekne pusť tam ještě jeden a potom následuje skoro hádka, když oznámíte, že stejně do 8. března nebudeme vědět, jak to dopadlo, tak je něco velmi dobře. Od první řady True Detective jsem nebyl tak okamžitě a nekompromisně zaháčkován a přikován k obrazovce. ()

Reklama

Reklama