Reklama

Reklama

Outsider

(seriál)
  • USA The Outsider
Trailer 1
Krimi / Drama / Fantasy / Mysteriózní / Thriller
USA, 2020, 9 h 29 min (Minutáž: 49–60 min)

Tvůrci:

Richard Price

Předloha:

Stephen King (kniha)

Hrají:

Ben Mendelsohn, Jason Bateman, Cynthia Erivo, Bill Camp, Mare Winningham, Paddy Considine, Julianne Nicholson, Yul Vazquez, Jeremy Bobb, Marc Menchaca (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Desetidílný seriál Outsider, inspirovaný stejnojmenným bestselerovým románem Stephena Kinga, sleduje policejního detektiva Ralpha Andersona (Ben Mendelsohn), který se pustí do vyšetřování vraždy jedenáctiletého Frankieho Petersona, jehož zohyzděné tělo bylo nalezeno v lesích Georgie. Tajemné okolnosti obklopující tento děsivý zločin přimějí Ralpha, stále truchlícího nad nedávnou smrtí vlastního syna, aby do případu zapojil netradiční soukromou vyšetřovatelku Holly Gibneyovou (Cynthia Erivová). Doufá, že její nadpřirozené schopnosti pomohou vysvětlit nevysvětlitelné. (HBO Europe)

(více)

Recenze uživatele darkrobyk k tomuto seriálu (6)

Dark Uncle (2020) (E03) 

Začínám být opravdu zvědavý a věřím, že po dlouhé době vznikne slušná adaptace Kingovy předlohy. Kniha je vynikající, což je samozřejmě trochu můj handicap, jelikož si ji pamatuji až moc dobře. Na druhou stranu některé scény jsou opravdu silné (střelba před soudní budovou, stodola či Jessa a její tajemný návštěvník), nemluvě o výborné hudbě a fascinující kameře. Dokonce si začínám zvykat i na šišlajícího Mendelsona, tak zatím ok. Jsem rád, že tvůrci pochopili, že King je především mistrem psychologie, nikoliv akce.... ()

Tear-Drinker (2020) (E05) 

Je to snad poprvé, kdy odhlížím od skvělé knižní předlohy a snažím se vnímat seriál jako svébytný příběh. A funguje. Vždy, jakmile se zdá, že tajemno a napětí polevují, přijde moment, kdy vše opětovně ztemní. Nakonec by mi nevadilo, kdyby příběh skončil zcela jinak, než je tomu v knize. Každopádně jsem zvědav na další pokračování. ()

In the Pines, In the Pines (2020) (E07) 

The Outsider je přesně ten typ seriálů, které je dobré zhodnotit až na závěr jako celek. Opakuji se - knihu jsem přečetl s velkou chutí, ale odmítám ji tentokrát srovnávat s filmovým počinem. Něco jiného jsou Kingovy romány a povídky, tam jsem přísný (a téměř všechny jsem přečetl). Je vskutku zbytečné vypisovat, čím vším se kniha odlišuje, dokonce bych řekl, že jsou to zbytečné spoilery pro případné nové čtenáře. Ano, tenhle díl byl pomalejší, ale ruku na srdce, King nikdy nepsal akční pecky, nýbrž psychologické. Já tedy hodnotím nepolevující napínavou atmosféru a jsem zvědav, jak se vše nakonec vyvine. ()

Foxhead (2020) (E08) 

Tak nějak nechápu, proč se dívá někdo, kdo je už několikátý díl otrávený z toho, že kniha není zfilmována slovo od slova, nebo někdo, kdo se už více jak od poloviny nudí. To je přeci ztráta času. Mně se líbí ono pozvolné stoupající napětí, sakra, je to psychologický příběh a ne nějaká akční divočina. Mám pocit, že uspěchaná doba mnohým nedovoluje vychutnat si pomalejší tempo, což je škoda. ONO už je ale zatraceně blízko. A i když se krmí, má stále větší hlad... Za posledních deset minut dám hvězdu navíc. ()

Tigers and Bears (2020) (E09) 

Výstřel, tma, kanonáda. The Outsider se blíží k závěru (a jistě další série nebude, jelikož není důvod) a já mám radost, jak se tentokrát podařilo vystihnout atmosféru Kingovy předlohy. Neustávající napětí a děj linoucí se dopředu jak líné vody Léthé. Pomalé tempo mě baví, jelikož podobně jsou na tom i Kingovy knihy. Pomalé, totiž neznamená vždy nudné. Těším se na závěr. ()

Must/Can't (2020) (E10) 

Atmosférická desátá část uzavřela seriál podle Kinga a já jsem tentokrát - za celek - spokojen. Výborný úvod, kde postavy se možná nechovají logicky, leč ruku na srdce, kdo by se v podobné situaci logicky choval, že? To se jen hezky říká z klidu a tepla domova. Pud sebezáchovy funguje a touha bránit se za každou cenu rovněž. Tam jde potom často rozum stranou. Jen jsem měl obavy, aby masakr netrval příliš dlouho, jelikož pak by z něj emoce vyprchaly. Naštěstí tomu tak nebylo. Znalci Kingova díla ví, že se nerozpakuje zlikvidovat nejen vedlejší postavy, ale mnohdy i hlavní. I proto jsou jeho příběhy tak napínavé. Předlohu jsem sice četl, ale jeden nikdy neví, kam se scénář nakonec uhne. Za mě mohlo být mrtvých více, ale budiž. Snad jen citově chladný divák by mohl říci, že poslední díl ho vůbec nezasáhl. A pokud se zdálo, že jeskyní vše končí, tak nikoliv. Ta skutečná práce na zbývající aktéry ještě čekala.... ()

Související novinky

Nejstahovanější seriály za rok 2020

Nejstahovanější seriály za rok 2020

06.01.2021

Jako každoročně vydává server TorrentFreak analýzu nejstahovanějších seriálů za uplynulých dvanáct měsíců. Po takřka dekádě, kdy tento žebříček se všemi svými nelegálními staženími doslova dominovala… (více)

Ještě více Kinga

Ještě více Kinga

14.07.2020

Knihy a příběhy Stephena Kinga jsou v Hollywoodu v posledních letech extrémně populární. Snad žádný jiný autor nedostává takovou péči, jako právě King. A nyní byly oznámeny hned tři nové adaptace.… (více)

Reklama

Reklama