Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Šestidílná minisérie Mělas to vědět od scénáristy Davida E. Kelleyho (Sedmilhářky) a režisérky Susanne Bierové (Noční recepční) pojednává o úspěšné terapeutce Grace Fraserové (Nicole Kidmanová), jejím manželovi Jonathanovi (Hugh Grant) a milovaném synkovi (Noah Jupe), který navštěvuje prestižní soukromou školu v New Yorku. Jejich zdánlivě idylický život se však znenadání obrátí naruby - bezcitná vražda, zmizelý manžel a místo muže, kterého Grace překvapivě tak málo znala, jen řetězec strašlivých událostí. Nechána napospas katastrofě, která před zraky veřejnosti narůstá do netušených rozměrů, a zděšena tím, že se nedokázala řídit vlastními radami, musí Grace pohřbít svůj dosavadní život a začít kvůli sobě i svému dítěti znovu. (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (272)

sharky 

všechny recenze uživatele

Detektivka/psychologický thriller spíš z ranku těch slabších. Místy hodně nelogické jednání postav / institucí (policie, právníci...). David E. Kelley má tak nějak od konce Ally McBeal problém stvořit cokoliv, kde by byly pro diváky sympatické postavy, kterým leze fandit. Grant i Sutherland ovšem herecky vynikající. Kidman už začíná mít trochu problém s mimikou v obličeji, chtělo by to ubrat botox. ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Záhada kolem vraždy se postupně rozplétá v napínavé a zábavné minisérii HBO, která láká na Hugha Granta a Nicole Kidman. Oba jsou dobří, obzvlášť Hugh Grant pro sebe dostal naprosto perfektní roli, ale ten nejlepší herecký výkon podává legendární Donald Sutherland. Koukal jsem, že někteří neváhají spoilerovat konec, asi aby si potvrdili, jak jsou hrozně chytří, že na něj přišli. Jenže tahle minisérie není žádná velká detektivka, odhalují se v ní především okolnosti vraždy, charakteristika postav a další zajímavé detaily. I když je příběh někdy dost stylizovaný, tak je to pořád velice kvalitní psychologický thriller, který umí napínat až do poslední chvilky. (8/10) ()

Reklama

jezurka42 

všechny recenze uživatele

Don’t pretend to be honest, because you've told too many lies. Měla vědět, že to všechno je jen dobře promyšlená lež, nablýskaná fasáda skutečného života. Měl vědět, že pravda ho jednoho dne dožene. Měla jsem vědět, že to bude mít všechno a stejně z toho zůstane zvláštní pachuť spáleniny a nenaplněnost duše a těla. Měli jsme to vědět. A stejně jsme radši zavřeli oči, sklopili hlavu, stali se hluchými a němými. Protože ona je opravdu podstatně uspokojivější dokonalá lež než nedokonalá pravda. ()

bublajsa 

všechny recenze uživatele

SPOILER. Možná bych dala i těch pět hvězdiček, jízda to byla parádní, pro mě hlavně díky Hughovi Grantovi a Donaldu Sutherlandovi, ale mám jeden velký problém a to naprosto nelogické chování postav ohledně vražedné zbraně. To byl sakra takový problém ji hodit třeba do toho moře, ať už postavou, která ji schovala nebo která ji pak našla?! Tohle je pro mě dost logický fail, který zanechal hořkou pachuť lehkého zklamání v jinak veskrze pozitivních dojmech z celé minisérie. Škoda. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Boj so scenárom, dokonalá posh atmosféra, súdna sieň, inteligentní ľudia a tak podobne. Ako ukáže záver, skôr tu ide o psychologické prvky než o tie detektívne, čiže záver asi rozdelí publikum na dve polovice. Málokto sa ale bude sťažovať na vizuál, lahôdkové obsadenie, budovanie napätia či Bierovej schopnosti. Čiže vo výsledku možno mierne sklamanie, ale kto má rád deväťdesiatkové retro a náhľady do tak trochu pop predstavy o myslení vrahov a ich blízkych, užije si do sýtosti. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (6)

  • Herec Michael Devine, který hraje detektiva Paula O'Rourkea, byl skutečným detektivem seržantem newyorské policie i v reálném životě. (MTHRFCKR)

Reklama

Reklama