Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Šestidílná minisérie Mělas to vědět od scénáristy Davida E. Kelleyho (Sedmilhářky) a režisérky Susanne Bierové (Noční recepční) pojednává o úspěšné terapeutce Grace Fraserové (Nicole Kidmanová), jejím manželovi Jonathanovi (Hugh Grant) a milovaném synkovi (Noah Jupe), který navštěvuje prestižní soukromou školu v New Yorku. Jejich zdánlivě idylický život se však znenadání obrátí naruby - bezcitná vražda, zmizelý manžel a místo muže, kterého Grace překvapivě tak málo znala, jen řetězec strašlivých událostí. Nechána napospas katastrofě, která před zraky veřejnosti narůstá do netušených rozměrů, a zděšena tím, že se nedokázala řídit vlastními radami, musí Grace pohřbít svůj dosavadní život a začít kvůli sobě i svému dítěti znovu. (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (271)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

jeden z těch seriálů.který mi (podobně jako třeba podobně laděné Sedmilhářky) sednul natolik,že jsem neměl potřebu v něm hledat mouchy - jakkoliv by to šlo.Snad jen ten konec byl takový ne úplně nepovedený,ale po všech těch odhaleních a zvratech sem čekal asi trochu něco intenzivnějšího - jiného.Z herců jasně nejlepší staromódní zmrd Donalda Sutherlanda.Naopak u Granta sem kolikrát nebyl schopen rozpoznat,jestli je tak dobrej a nebo úplně marnej...80% ()

rizek2 

všechny recenze uživatele

Zatímco kniha je chvílemi neuvěřitelně rozvláčná, seriál působí kompaktně a děj odsýpá. Duo Hugh Grant a Nicole Kidman (kterým asistuje báječný Donald Sutherland) hraje newyorský manželský pár onkologa a psychoterapeutky, jejichž zdánlivě idylický život se obrátí naruby. Manžel po podezření z vraždy zmizí a postupně se rozplétá otázka, zda opravdu mohl zabíjet. Podobně jako v Jacobově obhajobě i zde divák dostává tu a tam malé nápovědy a filmaři jej přitom úspěšně matou a hrají si s jeho úsudkem. Grant s Kidmanovou předvádí brilantní výkony, jež umocňuje často velmi intimní kamera a vhled do soukromí rodiny je o to intenzivnější. ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele

6/6 Průměrný thriller Jean Hanff Korelitzové bych zcela určitě vynechala, ale v seriálové podobě, která navazuje na to dobré ze Sedmilhářek (podle obdobně průměrné Liane Moriarty), je to zase velká paráda. Současné quality TV svědčí tvůrci ponechaní ve svém žánru (Kelley a soudnička) a zralé filmové hvězdy, pro které je malé plátno zajímavá změna. Kidmanka bok po boku s Grantem tvoří napětí bez nejmenšího zaváhání a nechávají vedle sebe vyzrát takové jako Lily Rabe, které televize zatím definovala. Občas minisérie s velkými cliffhangery skutečně neuškodí. Je to ostatně trik starý jako kinematografie sama. #hbo ()

nineweh 

všechny recenze uživatele

Celou dobu si to drží čtyřhvězdičkovou úroveň, je to solidně napínavé, divák je často sváděn (nejen) z cesty, i když tu a tam se objeví nějaké to detektivkové klišé. Navíc hlavní roli vůbec nehraje přespříliš vyžehlená Kidmanka nebo dokonale zhnusnělý Grant, ale můj milovaný New York, to, že tvůrci natáčeli v autentických lokacích, je asi největší devíza tohohle seriálu. Ale ten konec? Ten byl navzdory snaze udělat to co nejvíc napínavé dost anti-climactic a tak trochu to shodil. ()

AlfaNumerO 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První díl až dva držely stále v očekávání kvalitní detektivky či psychothrilleru. Díl od dílu se pak začal propadat v čím dál tím větší nudu plnou rádoby objevných dialogů, které byly ve skutečnosti naprosto prázdné a děj nikam neposouvající. Poslední díl pak naprosto zabil veškeré šance na kvalitní vyvrcholení. Spoiler alert: "Kdy od začátku víte, že to udělal Grant a ani v tom autě se nezabijou či sebevraždu nespáchá". Veliké zklamání a nic na co bych si vzpomněl za pár dní a komukoliv rád doporučil. Snad jen ten Grant se Sutherlandem hráli obstojně. 63%. PS: Jestli někdo viděl v mém profilu v sekci Minisérie, už tomu tak není. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (6)

  • Herec Michael Devine, který hraje detektiva Paula O'Rourkea, byl skutečným detektivem seržantem newyorské policie i v reálném životě. (MTHRFCKR)

Reklama

Reklama