Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Šestidílná minisérie Mělas to vědět od scénáristy Davida E. Kelleyho (Sedmilhářky) a režisérky Susanne Bierové (Noční recepční) pojednává o úspěšné terapeutce Grace Fraserové (Nicole Kidmanová), jejím manželovi Jonathanovi (Hugh Grant) a milovaném synkovi (Noah Jupe), který navštěvuje prestižní soukromou školu v New Yorku. Jejich zdánlivě idylický život se však znenadání obrátí naruby - bezcitná vražda, zmizelý manžel a místo muže, kterého Grace překvapivě tak málo znala, jen řetězec strašlivých událostí. Nechána napospas katastrofě, která před zraky veřejnosti narůstá do netušených rozměrů, a zděšena tím, že se nedokázala řídit vlastními radami, musí Grace pohřbít svůj dosavadní život a začít kvůli sobě i svému dítěti znovu. (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (271)

Nin 

všechny recenze uživatele

Záhada kolem vraždy se postupně rozplétá v napínavé a zábavné minisérii HBO, která láká na Hugha Granta a Nicole Kidman. Oba jsou dobří, obzvlášť Hugh Grant pro sebe dostal naprosto perfektní roli, ale ten nejlepší herecký výkon podává legendární Donald Sutherland. Koukal jsem, že někteří neváhají spoilerovat konec, asi aby si potvrdili, jak jsou hrozně chytří, že na něj přišli. Jenže tahle minisérie není žádná velká detektivka, odhalují se v ní především okolnosti vraždy, charakteristika postav a další zajímavé detaily. I když je příběh někdy dost stylizovaný, tak je to pořád velice kvalitní psychologický thriller, který umí napínat až do poslední chvilky. (8/10) ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Na celé minisérii jsou nejlepší dohady o tom, která z postav je ve skutečnosti brutálním vrahem. Málokdy se totiž stane, že budete postupně podezírat asi úplně všechny výraznější charaktery - ústřední pár, členy jejich nejbližší rodiny i jejich přátele. Hodně tomu pomáhají také herecké výkony - o genialitě Nicole snad nikdo nepochybuje, ale největším překvapením pro mě rozhodně byl Hugh Grant v pro něj netypické úloze. Troufám si tvrdit, že minimálně nominace na Emmy ho nemine. Bohužel mám ale k minisérii více výhrad než ke Kelleyho "Sedmilhářkám". Některé části působí jako pouhá výplň a čekání na finální rozuzlení. Způsob vyprávění zároveň dává divákovi indicie (většinou formou vidin/flashbacků hlavní hrdinky), že s vraždou souvisejí další dějové linky. Ty ale v konečném důsledku nemají vůbec na nic vliv, jelikož se pouze snažily rozptýlit divákovu pozornost. Přesto se jedná o velmi slušné drama/thriller, které vás do posledních minut bude napínat a u kterého si budete mlaskat nad výbornými hereckými výkony. ()

Reklama

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Až moc překombinované a ke konci jen stěží uvěřitelné, se spoustou zvratů, kterým mám opravdu problém uvěřit. V porovnání s několika podobnými seriály z poslední doby obstojí tak nějak napůl, což pro mě bylo po prvním díle celkem zklamání. Vlastně jak (skoro) zmizí z obrazovky ❤️ Matilda De Angelis a přejde to do soudního sporu, není zde nic, co by kvalitu nějak posunulo nahoru. Nicole Kidman je možná dobrá herečka, ale tady musím souhlasit s kolegou Verbalem, botox je prostě a jednoduše svinstvo, které možná opticky ubere věk, ale čas nezastaví. A tak sobě slavnostně slibuju, že pokud v dohledné době natočí další seriál, kouknu se na něj, jen pokud bude hrát babičku a ne matku dvanáctiletého kluka. Všeho moc škodí. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Příběh sám o sobě působí poněkud fádním dojmem a nemyslím si, že jsem byl sám, kdo měl při sledování pocit, že už něco podobného viděl. Susanne Bier se sice snaží diváka občas zmást a zavést do slepé uličky, nicméně alespoň v mém případě se jí to příliš nedařilo. Pokud bych měl něco vypíchnout, byl by to soudní proces, který dostal prostor v posledních dvou dílech. Ten mě hodně bavil a líbil se mi i lehce překombinovaný zvrat, za který tleskám. Nicméně jinak seriál stojí primárně na hercích a v tomto případě měli tvůrci víc než jen šťastnou ruku. Pro většinu je možná lákadlem Kidmanka a ani já proti ní nic nenamítám, byť mi její postava přišla občas trochu blbá. Každopádně za hlavní hvězdy tu jsou Hugh Grant, který v Gentlemanech restartoval svou kariéru a tady jen potvrdil, že fakt umí a pak je tu samozřejmě dokonalý Donald Sutherland, ze kterého jde respekt a když říká, že je staromódní zm*d, tak mu to fakt věříte. Zapomínat by se nemělo ani na právničku v podání Nomy Dumezweni a mě osobně mrzí malé zapojení Lily Rabe. Není to sice taková pecka, jak prezentují některá média, ale za vidění to rozhodně stojí. 75% ()

slord 

všechny recenze uživatele

HBO ponúklo fajn minisériu, ktorá je slušne atmosférická. S napätím pracuje veľmi dobre, postupne odkrýva malé detaily a pohráva sa s divákom, ktorý si nie je ničím istý až do úplného konca. Malo to dobrý potenciál a mohol z toho byť kvalitný zárez, avšak záverečné odhalenie to trochu zkazilo. Ale Grant (zahral to parádne, a divák si nebol pri jeho postave ničím istý) a Kidman (slušne mu sekundovala, aj keď postupom času jej postava stráca na zaujímavosti) zahrali manželský pár veľmi dobre. Ešte by som vypichol aj Donalda Sutherlanda (old fashion cocksucker), ktorý je tú výborný a jeho rola, aj keď nie je nejaká veľká, tak ju dal na pána a bavil ma. Solídna detektívka, ktorú sfúknete celkom rýchlo a nenudíte sa pri jej sledovaní, záver síce nebol bohvieaký, ale celkový dojem z tejto série je dosť fajn. 7/10 ()

Galerie (48)

Zajímavosti (6)

  • Herec Michael Devine, který hraje detektiva Paula O'Rourkea, byl skutečným detektivem seržantem newyorské policie i v reálném životě. (MTHRFCKR)
  • V rozhovore pre Harper's Bazaar dostala Matilda De Angelis otázku, ako sa pripravovala na výkon roly postavy, ktorá je úplne nahá a tak zraniteľná. Povedala: "Nie je to prvýkrát, čo som sa ocitla v týchto druhoch scén a situácií. Pred štyrmi rokmi som tvrdo pracovala s trénerom, aby som prekonala tieto hranice, ktoré máme smerom k nahote, čo je niekedy najprirodzenejšia vec na svete. Ale je to niečo, za čo sme sa naučili hanbiť alebo to považujeme za niečo skutočne čudné. Ak však začnete premýšľať o nahote a o svojom tele ako o nástroji na sebavyjadrenie a vyjadrenie emócií, nahota zrazu nie je takým problémom. A je to vlastne oslobodzujúce. Naučila som sa, ako byť ešte viac hrdá, odvážnejšia a  sebavedomejšia, keď som nahá.“ (Weezy22)

Reklama

Reklama