Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V hlavních rolích rozpustilé komedie Holky z kalendáře režiséra Nigela Cola (Saving Grace) hrají držitelky Zlatého globu Helen Mirren (Gosford Park, Pomsta) a Julie Walters (Billy Eliot, filmy o Harry Potterovi). Dvanáct svérázných členek váženého dobročinného spolku hledá nové možnosti, jak získat peníze na charitu. Tradičním zdrojem příjmů je každoroční kalendář spolku, ale tentokrát by ho chtěly udělat trochu jinak. Nechtějí se sice vzdát tradičních fotografií, ale konečnou podobu kalendáře všechny doslova šokují. Mezi pečenými dobrotami, jablečnými štrúdly a naaranžovanými květinami totiž ženy pózují - jak je pánbůh stvořil! Tenhle laskavý příběh vás rozesměje i dojme zároveň. (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (74)

eMeMko 

všechny recenze uživatele

Námět celkem zajímavý, provedení průměrné, výsledný zážitek podprůměrný. Nejsem sice cílová skupina, ale těch 108 minut bylo pro mě celkem peklo (hlavně ze začátku). Největší problém jsem neměl ani tak se zápletkou či hereckými výkony (ty byly naopak velmi povedené a všechny “babči” v čele s Hellen Mirren mají můj obdiv), ale s koncepcí celého díla. Zvláště první polovina byla složena ze shluku scén, které každá trvala maximálně 30 vteřin a šlo se zase dál. Z tohoto důvodu nemůžu hodnotit výše než dvěmi hvězdami. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že na tenhle film jsem se předem docela těšila, navíc jsem ten den měla akorát náladu na nějakou nenáročnou zábavu, navíc s kvalitním obsazením, což byla jen třešnička na dortu. Helen Mirren jsem kdysi nějak nevnímala, ale dnes je mi sympatická a je to prostě paní herečka! Film je to velice příjemný. Sem tam smutný, jindy zase hodně veselý, ale pořád jsem z něj cítila jakousi lehkost, lidskost. Příběh je to hezký, dojemný, pěkně to ubíhalo, nenudila jsem se ani trochu. Není to úplně čistých osmdesát procent, ale když to zaokrouhlím... ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Pohodová komedie se sympatickým obsazením (šmrncovní Helen Mirren v čele), nenáročným, ale naštěstí ani primitivním scénářem a s řadou vtipů různého (většinou milého) kalibru. Část druhé poloviny (před odletem na natáčení) mi připadala trochu rozvláčná a mrzelo mě, že nedošlo na setkání s Georgem Clooneym, jinak však nemám co vytknout. ()

Tominni 

všechny recenze uživatele

Milá britská komedie, která ukazuje příběh svérázných členek dámského klubu, které se rozhodnou, že pořídí sofa do nemocnice, kde zemřel na leukémii manžel jedné z nich a způsob je trochu sympaticky rebelský, ale zastavit se nedají. Je to takový film na nedělní odpoledne, u kterého si příjemně odpočinete. ()

kverula 

všechny recenze uživatele

3 hvězdičky za výborné obsazení a důvtipný "nude" kalendář s marmeládou a kuchyňským náčiním. Jinak obsahově prázdné. John stačil umřít mnohem dřív než mi stačil být řádně představen. Tímto jsem si nestačila vytvořit dostatečnou citovou vazbu k celému příběhu, který se točil kolem nemoci. A ta masová mediální masáž, která vedla až k Jay Lenovi.. ani jsem nedokoukala. Ne ne, tento týden šahám vedle. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (5)

  • Produkt skutečných „holek z kalendáře“ je možné objednat a přispět tím na dobrou věc na www.shopcreator.com/mall/leukemiashop. (Olík)
  • V roce 2009 byl film adaptován jako divadelní hra na West Endu a v roce 2015 vznikl i stejnojmenný muzikál s hudbou Garyho Barlowa. Ten se v roce 2017 dostal taktéž i na prkna West Endu. (Joe16210)
  • Skutečné „holky z kalendáře“ si mohli lidé poprvé pověsit na zeď v roce 2000. Tehdy se kalendáře prodalo přes dvě stě tisíc výtisků a časem k němu byly přidány čokolády, novoročenky nebo pohlednice, vše se stejnou tématikou. (Olík)

Reklama

Reklama