Reklama

Reklama

Mugen no džúnin

  • Japonsko Mugen no Junin (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Mandži je samuraj, který byl proklet nesmrtelností – zabít jej může jen velmi vzácný jed. Mandži je také vrah sta lidí. A zrovna jeho se rozhodne vyhledá Rin, jejíž rodiče byli brutálně zavražděni. Chce, aby jí pomohl na cestě za pomstou proti klanu bojovníků, jejichž umění a často i krutost překonává meze normálních bytostí. Mandži souhlasí, neboť touží odčinit hříchy minulosti: za jednoho dobrého člověka, co zabil, musí totiž, aby hřích splatil, zabít sto zlých. (Zíza)

(více)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (43)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Takashi Miike mě zase přesvědčil o tom, že je jedním z nejlepších japonských režisérů, a to primárně v tom, jak žánrově různorodý je. Dovede natočit všechno. Tady máte pocit, že je to realistické historické drama, ale přitom to má i prvky, které jsou primárně prostě mrknutím na diváka, jsou cool. Takashi mě opět bavil. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Možná se mýlím, ale připadne mi, že to mělo tři hodiny a brutálně z nich stříhali, přičemž to vystřižené mi schází. Klidně bych bral tříhodinový film s plynulejšími a logičtějšími přechody, lépe prokresleným chováním a vztahy postav. Takto to trvá sice přes dvě hodiny, ale je to zkratkovité, střihovité a každou chvíli se bez výraznějšího vysvětlení začne mlátit nová postava. Střih oslabil potenciál, což je škoda, protože, co zbylo, má nespornou kvalitu. ■ K tomu, že některé lidi štve, že hlavní hrdina občas zvítězí pouze díky své nesmrtelnosti: Chvílemi to přinese netradiční momenty a má to i logiku. On není nepřekonatelný, ale pouze výborný. Pokud narazí na jiné výborné šermíře, nesmrtelnost se občas hodí. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Jestli si myslíte, že se vám řežby katanami a jinými japonskými chladnými zbraněmi nemůžou omrzet, možná po tomhle filmu taky změníte názor. Ono se sice příjemně kouká na to, jak jeden nesmrtelný řízek přes dvě hoďky filetuje tucty smrtelných ubožáků a na vzájemné filetování mnoha jiných filmových postav, ale kvůli poněkud zdlouhavému, krkolomnému a nezáživnému scénáři (comicsová předloha) a přemrštěné stopáži je výsledný dojem vlažný. Skřítkovsky roztomilá lolitka Rin je sice k sežrání, ale čekáte-li, že se v průběhu děje transformuje do jakési varianty Hit-Girl a zapojí se do filetovací akce, budete zklamaní tak jako já. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Má to určitou hypnotickou atmosféru a jen pro ni dávám tři hvězdy, ale jinak sledovat dvě a půl hodiny neustálé souboje a jatka, kde vlastně i víme, jak dopadnou, mi přišlo nudné. Objeví se pár zajímavých postřehů o nesmrtelnosti, ale nic, co bychom už na to téma neslyšeli. Navíc některé střihy mi dost vadily, těžko se dalo zorientovat, kde se najednou zase nacházíme a proč. A také by mě zajímalo, proč červi něco vyléčí, a něco ne, chyběla tomu nějaká konzistentnost vnitřního světa tohoto příběhu. ()

LangiJ 

všechny recenze uživatele

Pro mě byl tenhle film docela překvápko. Podle reakcí okolí a hodnocení jsem moc nečekala, že se mi bude líbit, navíc když má šílenou stopáž necelé dvě a půl hoďky. Překvapivě to ale nebylo zas až tak špatný. Už to sice znovu vidět nemusím, ale příběh se mi líbil, nenudila jsem se a v poho to bez přeskakování odkoukala až do konce. Jediný, co mě tam štvalo, byla uřvanost Hany Sugisaki. Už jsem na to z asijských filmů zvyklá, ale tohle bylo na mě moc. ()

Galerie (25)

Reklama

Reklama