Reklama

Reklama

Zástupce šerifa Joe "Deke" Deacon (Denzel Washington) je z Kern County v Kalifornii vyslán do Los Angeles na rutinní práci sběru důkazů. Místo toho se spolu se svým novým parťákem Jimem Baxterem (Rami Malek) přímo zapojí do pátrání po sériovém vrahovi, který terorizuje celé město. V průběhu sledování a vyšetřování podezřelého (Leto) se začínají odkrývat znepokojující tajemství z Dekeovy minulosti, která by mohla ohrozit nejen tento případ. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (270)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

The Little Things mělo velký potenciál být další kultovní žánrovkou, ale tyto naděje utlumily první vlažné reakce za oceánem. Neříkám, že jsem čekal další Sedm, John Lee Hancock rozhodně není Fincher a už u předchozího filmu jsem házel do pléna myšlenku, že svým staromilským způsobem režie spíše cílí na starší publikum (samozřejmě i kvůli svému věku). Ale tentokrát se mu nepodařilo udržet tempo a kolem 90 minuty filmu spadne řetěz. Mnohé samozřejmě zachraňuje Washington s Malekem (Leto mě tu příliš nebavil) a i když to na nejvyšší hodnocení nestačí, naštěstí jsem se nenudil a scénář mi přišel patřičně propracovaný, jak se od daného tématu čeká (až na začátek, kde se slečna chová naprosto nelogicky), lépe řečeno, nebyl hloupý. Takže nakonec 70% a jsem rád, že jsem nakonec nebyl tak zklamaný, jako mnozí jiní zde na databázi. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Další retro na hraně podivnosti a pozoruhodnosti, které to ze všech stran schytá za 'nudný scénář' a slabé vyvrcholení. Jasně, nemá to ten hezký šmrnc a špinavost devadesátek a postavy jsou až překvapivě zapomenutelné, ale Hancock zase dokázal překvapit a všechny napálit, když z očekávané detektivní linie udělal jen zástěrku pro docela jiný a komornější příběh. Příběh nepříliš atraktivní, postrádající hutnou atmosféru a skutečně vtahující informační vodítka, ale.. Absence vodítek se v součtu projeví jako docela vychytralý tah, po jehož odkrytí jsem upřímně zalitoval, že k velmi silnému zakončení se nesměřovalo přeci jen důmyslnější a formálně kreativnější cestou. Není to vůbec blbý film a někdy se k němu rád vrátím, zatím u mě ale převažuje zklamání nad promarněným potenciálem námětu, který tak drze prolíná několik schémat vedení pozornosti. Navzdory jisté podobnosti se Se7en absolutně nevím, k čemu bych mohl finále přirovnat - a beru to určitě jako plus. 65% ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Nielenže sa nové Sedem nekoná, ale ono sa to o to ani nepokúša. Sedmičku tam akurát sparodujú v scéne s lampami na mieste činu, ktoré predstavte si, že niekoho napadne zapnúť. Prístupom to má bližšie k Zodiacovi v tom zmysle, že nie je ani tak podstatné, kto je vrah, ale ako vyšetrovanie a ich konanie ovplyvňuje detektívov. No a pointa aj keď nie je nezmyselná, tak ma rozosmiala na plnú hubu. Tento štýl detektívky by ma príliš nebavil ani keby sa vydarila, ako v prípade Zodiaca. Lenže čo mi na tomto filme nonstop vadilo a úplne to zlikvidovalo akúkoľvek štipku atmosféry v každej scéne, je strih. Uponáhľaný strih v dialógových scénach nedovolí vyniknúť žiadnemu hercovi. Napätie vôbec nefunguje. Vyzerá to jak keby sa strihač snažil zostrihať dvojnásobne dlhý film na požadovanú stopáž za každú cenu a nič ho nezaujíma. Rytmus strihu je behom celého filmu rovnako neprirodzený a nepríjemný ako vo filmoch Megatona. Takže za mňa veľké sklamanie. 3/10. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Detektívka, ktorá sa spočiatku tvári ako tuctová, i keď kvalitná story, avšak v záverečnom akte nás presvedčí o opaku. Skrátka ide o niečo úplne iného, ako by sme v tomto žánri predpokladali, mnohí si možno spomenú napríklad na Pennovu Prísahu. Film si vyššie hodnotenie zaslúži aj napriek tomu, že niektoré motívy nie sú zapracované do príbehu včas. U mňa ale spomínané finále zabralo. Washington a Malek sú dokonalí, Leto zase tak trochu machruje, čo mi k postave sedláka príliš nesedelo. ()

Makky 

všechny recenze uživatele

Krimi zo starej školy s postupne vybudovaným podhubím a následným naháňaním sa za páchateľom. Naháňanie sa nie je myslené doslovne, film má svoje pomalé tempo a z tohto rytmu nevychádza. Denzela som už dlhšie nikde nevidel, celý film odniesol na pleciach úplne excelentne, jeho detektív bol parádny. Za zmienku stojí aj Leto, oba výkony by sa hodili do ešte zaujímavejšieho snímku. Malé veci sú priemerným thrillerom, ktorý splní účel, ale časom zapadne prachom. Záver môže niekomu skvele sadnúť, iných zasa neuspokojiť. Som niekde na pomedzí. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (16)

  • Albert Sparma (Jared Leto) má v lednici pivo značky Busch, jedná se o totožnou značku piva použitou ve snímku Klub rváčů (1999). (Kuzmik)
  • Pôvodne vybraný režisér Spielberg film odmietol, pretože príbeh sa mu zdal príliš temný. (Arsenal83)

Související novinky

Streamovací služby platí hercům obří částky

Streamovací služby platí hercům obří částky

21.08.2021

Filmové i televizní odvětví před časem začalo ve velkém migrovat na streamovací služby, důvodů pro to je pak spousta, jeden z nejzásadnějších jsou ale definitivně peníze. Právě těmi totiž služby jako… (více)

Reklama

Reklama