Reklama

Reklama

Zástupce šerifa Joe "Deke" Deacon (Denzel Washington) je z Kern County v Kalifornii vyslán do Los Angeles na rutinní práci sběru důkazů. Místo toho se spolu se svým novým parťákem Jimem Baxterem (Rami Malek) přímo zapojí do pátrání po sériovém vrahovi, který terorizuje celé město. V průběhu sledování a vyšetřování podezřelého (Leto) se začínají odkrývat znepokojující tajemství z Dekeovy minulosti, která by mohla ohrozit nejen tento případ. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (271)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

To je tak, když čekáte pokus o novou Sedmičku a on je to ve skutečnosti duchovní nástupce Přísahy s Jackem Nicholsonem. Tedy příběh o posedlosti, která ničí životy vyšetřovatelů a vede je do místa, odkud není návratu. Hancock svůj záměr odhaluje pomalu, ale jde poměrně jasným směrem (protože nenabízí klasické hledání vodítek, ale jde čistě po postavách). Herecky mu to hodně drží tradičně přesný Washington a přímo fantastický Leto, který svým "splynutím s rolí" připomíná, že je jedním z největších talentů současného Hollywoodu (i když se mu to jeho metodické hraní ne vždy vyplatí, viz Joker). Malek je lehce upozaděný, v prvé řadě proto, že ta postava není moc zajímavá a Malek navíc nenachází potřebné nuance, aby si svůj charakter nějak oddělil od toho, co běžně hraje. Ale do trojlístku zapadne, a to je hlavní. Finále je v mnoha ohledech intenzivní, ale tam, kde jsem Nicholsonovi ono bezradné zoufalství na konci Přísahy věřil, se Střípky na můj vkus zatočí až do příliš optimistického směru. Přitom ona akce by rozhodně snesla silnější reakci. Velmi zajímavá je volba hudby Thomase Newmana. Tradiční tenzi pro kriminálky podobného ražení střídá se svým typickým "feeling good" doprovodem a... vlastně ani nevím, jestli mi to sedlo nebo ne. Střípky jsou každopádně zajímavé drama s poměrně netradiční atmosférou a řadou silných momentů. A hlavně to NENÍ detektivka, to by bylo dobré vědět dopředu. 70% ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Silně nevyužitý potenciál velkých herců, který pohřbívá rutinní režie ale ve výsledku se přeci jen nejedná o úplně špatný film. Hlavní problém je v tom, že všichni očekávali thriller po vzoru legendární sedmičky a dostali temné drama o to, že všechny dožene temná minulosti. Minimum napětí, chybějící kriminální pátrání, ale svým způsobem vtahující atmosféra, která se nedá úplně popsat. Denzel Washington mi už přijde z úlohy, kterou nahodil před 17 lety v Muži v ohni, docela unavený. ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Další z temných, pomalých detektivek ve stylu Seven, či Tajemné řeky, která je atmosferická, důmyslně poskládaná a svými výrazovými prostředky těžko čitelná, jdoucí proti diváckým očekáváním. Tenzní kriminálka s fantasticky hrajícím Letem a prapodivnou dvojkou Denzel a Malek. Pro Washingtona to není příliš dobře trefená role, ale i tak si ostudu neudělal. Není to na opakovačku, ale tvůrčí úroveň je solidní. ()

Makky 

všechny recenze uživatele

Krimi zo starej školy s postupne vybudovaným podhubím a následným naháňaním sa za páchateľom. Naháňanie sa nie je myslené doslovne, film má svoje pomalé tempo a z tohto rytmu nevychádza. Denzela som už dlhšie nikde nevidel, celý film odniesol na pleciach úplne excelentne, jeho detektív bol parádny. Za zmienku stojí aj Leto, oba výkony by sa hodili do ešte zaujímavejšieho snímku. Malé veci sú priemerným thrillerom, ktorý splní účel, ale časom zapadne prachom. Záver môže niekomu skvele sadnúť, iných zasa neuspokojiť. Som niekde na pomedzí. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(10%) Mé hodnocení je velmi kruté, ale na to já z vysoka seru. Dle traileru a celkového dojmu před zapnutím tohoto filmu, jsem si říkal, že to bude max průměr. Nevím, mám rád spoustu chytře dialogově zpracovaných filmů, nevyhledávám jen akci. U Washingtona jsem viděl dost ukecaných záležitostí, které mě nadchly, viz Let, Ploty apod. Tohle se nedá zařadit absolutně nikam. A nechci slyšet, že má tahle nudná zrůdnost jistou podobnost k filmům SEDM apod. Vraždy, celkový look na ně je bezvýrazný, chladný, nudný. Příběh tu snad ani není, včetně pořádné zápletky. Dvě hodiny čiré nudy včetně divného závěru, který snad nebral konce. Washington se tu též moc nepředvede, věčně čumí do prázdna, ale nejsem jím nijak znechucen, to bych si nedovolil, mám ho opravdu rád. Rami Malek – jeho role mi zde nepasovala a vidět jeho hnusnou hubu mi taky na náladě nijak nepřidalo – sorry jako. A Jared Leto? To jsou z něj všichni tak posraný? Zde hrál divného, vlasatého magora a co z toho? Hudba od Newmana – nějaké známy tóny jsem poznával, ale nic extra, nevím, proč lezl do tak nudné sračky. V mých očích je to na odpad, ale kvůli Denzelovi je mi to opravdu líto, tak se slituji. Nikomu tohle nedoporučuji. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (16)

  • Pôvodne vybraný režisér Spielberg film odmietol, pretože príbeh sa mu zdal príliš temný. (Arsenal83)

Související novinky

Streamovací služby platí hercům obří částky

Streamovací služby platí hercům obří částky

21.08.2021

Filmové i televizní odvětví před časem začalo ve velkém migrovat na streamovací služby, důvodů pro to je pak spousta, jeden z nejzásadnějších jsou ale definitivně peníze. Právě těmi totiž služby jako… (více)

Reklama

Reklama