Reklama

Reklama

Cesta svatojánských mušek

(seriál)
  • USA Firefly Lane
Trailer 1
USA, (2021–2023), 22 h 22 min (Minutáž: 44–70 min)

Tvůrci:

Maggie Friedman

Předloha:

Kristin Hannah (kniha)

Hrají:

Katherine Heigl, Sarah Chalke, Beau Garrett, Ben Lawson, Roan Curtis, Ali Skovbye, Yael Yurman, Chelah Horsdal, Quinn Lord, Paul McGillion, Jason McKinnon (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(26)

Obsahy(1)

Kate a Tully jsou od dětství nejlepší kamarádky, přátelí se desítky let a překonaly spolu spoustu životních zkoušek. Možná je ale navždy rozdělí zrada. (Netflix)

Recenze uživatele M.i.k.e k tomuto seriálu (3)

Cesta svatojánských mušek (2021) 

zhruba do poloviny mě sledování Firefly lane celkem bavilo.Je to sice víceméně červená knihovna,ale těšil sem se že po delší době v něčem uvidím Katherine Heigl a trocha té "romantiky" nemůže uškodit - jakkoliv tu ta romantika spočívá ve zvláštním přátelství dvou hlavních hrdinek.Skákání v čase mezi třemi (a posléze čtyřmi) časovými rovinami nijak nevadí i přesto,že je postupem času rozháranější a rozháranější.Mnohem horší je ovšem to,že od poloviny se celá série stane lehce klišoidní a rozvleklou,zábava se pomalu a jistě postupně vytrácí a kdyby měla celá řada o dva-tři díly méně,vůbec by to nevadilo.To,že tvůrci ve finále nevyzradili co zásadního se stalo aby si zajistili diváky pro případnou druhou řadu je na jednu stranu celkem mazané,ale na tu druhou lehce nasírací a nepůsobí to až tak dramaticky jak si nejspíš autorky myslely...60% ()

Série 2 (2022) (S02) 

i ve druhé a závěrečné sérii je Firefly lane stále červená knihovna točící se kolem přátelství dvou docela rozdílných žen a zatímco první série mnohdy jen přešlapovala na místě, druhá do toho jde naplno a přináší tak smršť emocí a nefalšovaného citového vydírání. Osobně nemám nic proti romantice, ani červené knihovně a možná to nedokážu úplně docenit z pohledu muže, ale tady toho bylo extrémně hodně a já tohle vydírání a dojení emocí přes vážnou nemoc nemám obecně ve filmech a seriálech moc rád, protože čím víc ho je, tím méně to funguje tak jak by mělo. Samozřejmě, že život je svině a vyrovnat se s něčím podobným není jednoduché, ale tady bylo tolik možností jak to udělat méně prvoplánově. Na druhou stranu seriál vychází z knihy jejíž autorka má ve svém reálném životě podobné zkušenosti, takže je pravděpodobné, že při psaní vycházela z vlastních prožitků. Anyway...už u první série sem psal, že by jí pomohlo krácení a o druhé sérii to platí dvojnásob a to i přes rozdělení na dvě poloviny. V Celkovém hodnocení tedy zůstávám na třech, nicméně ve svém červeně knihovnovém žánru by se Firefly lane v klidu zařadilo mezi ty nejlepší kusy...65% ()

Drahá Tully (2023) (S02E09) 

za první polovinu druhé řady zůstanu na třech. Stále je to podobná telenovela jako první série, kde jádrem je přátelství dvou rozdílných žen a tak se tady zase skáče v čase, holky spolu chvíli nemluví a pak zase ano. Na rozdíl od první série mě tady první polovina první poloviny moc nebavila, ale postupem času si to ale sedlo a i když závěr seriálu nebudu vyhlížet úplně netrpělivě, karty jsou na finále rozdány slušně, jakkoliv smrdí citovým vydíráním plným klišé...60% ()

Reklama

Reklama