Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý psychiatr Marek (Jaromír Nosek) a farmaceutka Daria (Klára Miklasová) se seznamují přes sociální sítě, ale hned po první osobní schůzce přitažlivá femme fatale Daria zmizí. Marek ji objeví až po několika dnech v psychiatrické léčebně, kde pracuje jeho matka (Jana Šulcová). V rámci své praxe se ujme jejího případu a snaží se rozklíčovat, co se stalo. Nejprve to vypadá, že je Daria opravdu blázen, brzy však zjistí, že si s ním možná jen trochu zahrává. Nebo je to jinak? Dariu s Markem někdo sleduje a nový soused Taz (Paul Louis Harrell) jim pomůže „ztratit se“ na vzdálenou biofarmu, kde žijí lidé, kteří nechtějí či nemohou být součástí dnešní společnosti. Žije tam i profesor (Jiří Schmitzer), který tvrdí, že se jedná o hru mocných a že se Daria, úspěšná ve farmaceutickém výzkumu, znelíbila některým lidem… (Bontonfilm)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (106)

kingik 

všechny recenze uživatele

Klára Miklasová a Míra Nosek v osidlech nebezpečné vášně a biochemických hokus pokusů. Pokud si divák zvolí tenhle tuzemský mysteriózní thriller, určitě bude překvapen, jakých proměn a dramaturgické ignorance je schopen, načež si dovolí značně bizarní originalitu, jaká se na české poměry hned tak nevidí. Všechno se začíná odvíjet v intencích erotického thrilleru, kdy je psychiatr Marek zlákán půvaby (paranoidní) krásky jménem Daria. Po jejich prvním rande ovšem dívka zmizí a objeví se až mezi pacienty bohnické psychiatrie, kde je (shodou okoností) primářkou Markova máma. Potud je film ještě relativně normální. Nastalý zlom v ději film odmrští absolutně na jinou kolej a vyprávění otočí o 180 stupňů, kdy se divák ocitne na tajné a odlehlé farmě, kde se dostává do hry biochemie a šifrovaný cár papíru s unikátním vzorcem. Od zlomové poloviny a výskytu šílených (šílenství nabere opravdu mimořádný a nevídaný rozměr) herců ve vedlejších rolích na mě film už přestal působit eroticky i thrillerově a zůstal vskutku solidní bizár. Miklasová s Noskem jsou dobrá dvojka a na občasně vykukující ňadro hlavní představitelky si nelze stěžovat. A pokud jde o samotný závěr, tak ten zamotá s palicí ještě víc. Úplně si nejsem jistý, zda se mně to celé počínání režiséra Matěje Pichlera zamlouvalo. Určitě jsem narazil na tvůrce, který chce být evidentně odlišný od zbytku svých kolegů. Potrpí si na stylovost i stylizaci, nebojí se bizarních postav a ve svém filmovém debutu nestojí o vyváženou dramaturgii a smysluplné zvraty. Takže jsem zvědav, jakou mladou herečku svlékne příště a zda mu případně"hrábne" dvojnásob. 7/10 ()

Psycho.R 

všechny recenze uživatele

Nějakou nešťastnou náhodou se mi stal tenhle "film". Náhodný slepenec scén, které nedávají smysl v návaznosti, natož v logice. V první polovině se stane pár věcí, které by dobrý scénář dokázal rozvést. Tento scénář, ale dobrý není a tak se mnoho divností stane náhodou a není nijak vysvětlena, stejně jako činy některých postav (většinou záporných). Často dělají něco, co nedává smysl a nijak to neobhájí. Postava Míry Noska je přeafektovaná, každou chvíli vybuchne a mnohdy zbytečně. A to nemluvím o jeho studii na lékaře, kterou studovat nechce. S tím souvisí i to, že určitě neproběhla žádná konzultace s odborníky, neboť na bipolární poruchu se dávají ustálovače nálady a nikoliv tlumivé léky (např. anxiolytika). Klára Miklasová se do své role hodí, celkem jí to jde. Ale jediní herci, kteří tu mají co nabídnout (a věřím, že přehrávají záměrně, protože ví, že jde o blbost) jsou Morbert Lichý (ve filmu cca 2,5 minuty) a Jiří Schmitzer (5,5 minuty), který znázorňuje šíleného génia tak, jako by měl vymyslet nějaké monstrum. ()

Reklama

rublik05 odpad!

všechny recenze uživatele

Co se na první pohled zdálo jako zajímavý mysteriózní thriller, je ve skutečnosti velmi zvláštní směsice bizarnosti a nelogičnosti, s mimořádně hloupou zápletkou a ještě blbějšími dialogy. Diváka láká i zvučné herecké obsazení, a přestože se víceméně všichni herci docela snaží, jejich výkony působily zcela průměrně. Tajemnou atmosféru, místy podpořenou trefně zvolenou hudbou, si snímek udrží po celou dobu, chválím také kvalitní kamerové záběry. Celkově je výprava na české poměry velice dobrá, nejvíc se však povedly úvodní a závěrečné titulky, tady se tvůrci opravdu vyřádili. Příběh mě osobně však velmi zklamal, kromě nespočtu zbytečných scén a hloupého chování postav jsem vůbec nepochopil, co tím vším chtěl básník říct, co měla být hlavní myšlenka toho všeho. Závěr tomu všemu však dodal korunu, takové vyvrcholení zápletky jsem opravdu nečekal. Daria je všechno, jen ne kvalitní thriller. Nicméně chápu, že se někomu tento styl určitě může líbit. Podle mě to je jen další zbytečně promarněný potenciál. 0/10. ()

Lukrecie 

všechny recenze uživatele

"Dneska se lidi, co něco ví, zavírají do blázince. V horším případě se jim stávají nehody." Velmi zajímavý film, který nemá v ČR obdoby. Kvalitní a inteligentní scénář, moc pěkné dialogy ze života. A vůbec mi zde nevadila lidová jadrná ;) mluva. Bylo použito adekvátně ve vypjatých situacích, kde se to hodí a užití tak bylo přirozené a ne přehnané. Vydařené obsazení celkem neokoukané tváře. Charismatičtí herci: Pawel Delag, P. L. Harrell a Klára Miklasová. Film je neskutečně sexy, napínavý, mysteriózní, kuriózní, pěkná hudba a animace. Mně to bavilo a moc, snímek stojí za zamyšlení, zajímavý konec.... wait for it. Asi mi na dlouho utkví v hlavě. Několikrát mě mrazilo po těle. Chci jej vidět ještě jednou, protože ne vše jsem pochytila napoprvé. Myslím, že si tento snímek herci moc užili, je to vidět. 😉👍 Film není pro každého a s tím musí počítat jak diváci, tak autoři. Přála bych filmu více diváků a taky bych ho poslala do světa.... ;) Viděla jsem již podruhé a zas jsem si všimla něčeho, čeho napoprvé ne. Myslím, že film dám ještě jednou. Bezprostřední reakce jednoho staršího pána po filmu: "Na to, že je to českej film, tak docela dobrý." ;) A bonus na závěr, vtipné titulky - Runner Aneta Běhavá ;) :D Pozor, v některých scénách, když herci něco rychle vyštěknou, tak jim není rozumět. Ale tato výtka platí určitě na více filmů. Tleskám za odvahu, progresivnost, pravdivost a autetičnost. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Film je vcelku dobře obsazen, hlavně Klára Miklasová temnou, magoroidní hrdinku nehraje vůbec špatně, takže příčina opravdu špatného filmu je hlavně dějová linka. Ta je opravdu složitá a dá práci se na její logiku soustředit celých devětaosmdesát minut. Nejprve je Daria blázen, pak prchá jako uprchlík a nakonec je to všechno jen sen. Film se opírá o naprosto strašné dialogy, viz: "Bavíme se o házené." "Nikdo se nebaví o házené." A takových je tam opravdu hodně. Celá řada věcí je navíc naprosto nedávajících smysl. Noskovi tvrdí pouze po telefonu, že Daria nebyla vedena v psychiatrické léčebně. Určitě by tyto údaje získal telefonicky. Ale když to všechno byl sen, možná je to tak schválně. K tomu divák může poslouchat hudbu z kategorie metal nebo heavy metal což metalisti jistě ocení včetně úvodních a závěrečných temných komiksových kresbiček stejně jako náznak scény soulože s ďáblem... Závěrem jen dodám, že když Jaromír Nosek sedí na parapetu a kouří, hodiny ukazují zhruba tři dvacet, ale ulicemi venku projíždí na tu dobu nezvyklé množství aut a ulicemi prochází lidé. ()

Galerie (88)

Zajímavosti (1)

Související novinky

Zemřela Jana Šulcová

Zemřela Jana Šulcová

29.07.2023

Ve věku 76 let opustila pozemské jeviště a plac jedna z nejoblíbenějších hereček 70. a 80. let Jana Šulcová. Už jako dítě navštěvovala Dismanův rozhlasový dětský sbor, účastnila se školních… (více)

Reklama

Reklama