Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Milencům Patty a Drakeovi se podařilo splnit jejich velký sen. Společně si koupí na úvěr polorozpadlý viktoriánský dům v poklidné čtvrti Pacific Heights. Aby mohli lépe splatit dluh bance, začnou větší část opraveného domu pronajímat. Jedním z nových obyvatelů domu se tak stává vždy elegantně oblečený a důvěryhodně vyhlížející Carter Hayes. Patty s Drakem ale brzy zjistí, že nezaplatil slíbenou část nájmu předem. A než se oba vzpamatují z prvního šoku, změní se Carter v rafinovaného sadistu, který jim v jejich vlastním domě udělá ze života pravé peklo... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (58)

Vodny 

všechny recenze uživatele

Tento thriller jsem viděl před pár lety a nedávno znovu v TV. Jedná se o dobrý film s klasickou zápletkou, kdy psychopat ohrožuje slušné lidi. Výborně je do filmu zakomponovaný soud a viditelně pokřivené právo, kdy morálně vítězící jedinec nemá proti promyšlenému právnímu tahu nejmenší šanci. Čím více se snaží psychopata dostat z baráku, tím větší problémy si nadělávají. Policie je proti nim, stejně tak i soud a právník je bezmocný. Nakonec musí vzít odvahu do svých rukou a vypořádat se s ním po svém. Dobrý thriller, který určitě dodíváte i když tušíte, jak to dopadne. ()

nmafan 

všechny recenze uživatele

Pacific Heights se samozřejmě nedá srovnávat se Schlesingerovými vrcholnými díly z 60tých a 70tých let, nicméně žádná hrůza to podle mě není. Je to docela roztomilý thriller s několika vtipnými hitchcockovskými odkazy (mimo jiné režisérské cameo ve výtahu nebo minirolička pro Tippi Hedren - škoda jen, že nakonec neměla žádnou repliku). ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Docela sympatický důkaz toho, že Michael Keaton kromě šaškování nebo naopak drsných netopýřích výletů ve filmech Tima Burtona dokáže i příjemně mrazivé role. S lehkostí vystřihl postavu psychopatického nájemníka, který se z viktoriánského domu vystěhovat rozhodně nehodlá. Koupil a opravil jej mladý pár, který nyní hledá nájemníky. Potíž je v tom, že zaoceánské zákony jsou lehce mimo, takže i když dotyčný svůj byt demoluje a okolní zamořuje šváby, jsou na něj krátcí. Výsledek podléhá osvědčeným zákonitostem žánru, mockrát nepřekvapí, své kvality ovšem má. Překvapením je nakonec to, že přímočarý snímek vznikl pod režijní taktovkou Johna „Půlnoční kovboj“ Schlesingera. I když ten v 90. letech už jen paběrkoval po svých předešlých úspěších.. ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

No, že by Keaton hrál nějakýho hodně velkýho sadistu, to se říct nedá. Spíš tu hrál pěkně mazanýho podvodníka, který rád vyvolává konflikty. Ona vůbec jeho postava byla trochu nedotažená, ale aspoň byla zahraná docela slušně. Příběh zase postrádal více napětí a originality. I přes moje nížší hodnocení to ale pořád patří mezi to lepší, co se dá v televizi vidět, dvě silnější hvězdy. ()

Agatha 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se oscarovémnu Johnu Schlesingrovi nějak vymklo z rukou. Vypadá to jak kdyby si během filmu zašel na kafe a režii přenechal svému asistentovi, který se teprve zaškoluje. To by ale bylo ode mě moc nehezký. Zas tak strašný to nebylo, pár světlých chvilek tam bylo. Domovníkova bezmoc a beznaděj byla v podání M. Modina celkem přesvědčivá, ale jeho role mi tedy moc sympatická nepřišla. To trýznění jsem mu docela i přál. A k Melanie Griffitth se už vůbec nehodil. U té mi připadá, že dohromady neměla moc co hrát. M. Keaton docela ujde, podivínsky rozhodně vypadá a svůj byt zplundroval celkem solidně. Hudba Hanse Zimmera se ovšem nezapře. Konec se s podivem vydařil, ale na vyšší hodnocení to určitě nestačí. Jisté ale je, že J.Schlesinger má na skladě lepší zboží... ()

Galerie (31)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení filmu probíhalo v Beverly Hills. (Terva)

Reklama

Reklama