Reklama

Reklama

Obsahy(1)

U malého ostrůvku ztroskotá loď poté, co najede na mělčinu. Zdá se, že bójky vyznačující bezpečný průplav někdo úmyslně posunul. Jen jediný člověk přežije potopení lodi i následné řádění žraloků – dobrodruh Robert Rainsford (Joel McCrea). Na ostrově Bob objevuje starou pevnost obývanou ruským podivínem hrabětem Zaroffem (Leslie Banks) a jeho ještě podivnějšími nemluvnými sluhy. Zdá se, že Bobova loď nebyla první, která se v těchto místech v poslední době potopila. Bob se tak v domě setkává se sourozenci Evou a Martinem Trowbridgeovými, také ztroskotanci. Ve vhodné chvíli Eva Robertovi svěří své obavy z nepochopitelného chování jejich hostitele. Té noci Martin Trowbridge záhadně zmizí. Lov na lidi může začít. (dopitak)

(více)

Recenze (48)

Flego 

všechny recenze uživatele

Kvalitný dobrodružný príbeh so strhujúcou symfonickou hudbou Maxa Steinera. Nikdy som nepochyboval, že sa v minulosti natáčali kvalitné filmy, aj tak som bol prekvapený poctivým prístupom už pri scenári, zručnosťou režisérov a rýchlym spádom. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Na svou dobu dosti bizarní téma s některými skutečně morbidními detaily. Překvapivě napínavé, ale trochu odbyté zejména v mnohdy naivním způsobu, jakým se naháněná kořist snaží bránit svému šílenému lovci. Džungle na ostrově byla ale postavená parádně - prolákliny, skály, divoký porost - pořád jsem čekala, že se odněkud vynoří obrovská King Kongova tlapa a chmátne po Fay Wray. /17. 5. 15./ ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

No nevím teda bylo to možná zajímavě zahrané ale mě to neoslovilo a trochu nebavilo ale budiž nech se páči jiným, akce slabá ale dobrý na svůj rok. ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Poněkud naivní snímek, zohledňující rok vzniku. Dosti připomínající němé filmy, kde se herci vyjadřují především gestikulací těla a v té době tak "přehrávanou" mimikou. Právě ta strnulá, mnohdy přespříliš tragická mimika ve výrazu tváří působí nevěrohodně a dokonce až komicky. Přesto věřím, že v době svého vzniku tento téměř hororový snímek vyvolal v řadách diváků obrovské ohlasy a nadšení. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Hodně dlouhou dobu jsem vůbec netušil, že byl takto skvělý snímek ve třicátých letech vůbec natočen, až jsem na něj náhodou před nějakou dobou narazil zde. Motto hlavního hrdiny, které vyřkne v první scéně, zní: "Na světě jsou dva druhy lidí. Ti co loví a ti, co jsou loveni. A díky bohu já jsem ten co loví." Ještě netuší, že za chvíli potom jeho loď ztroskotá a on se octne na ostrově šíleného ruského lovce, který si učií svou lovnou zvěř právě z něj. Film má skvělý jednoduchý, ale přesto napínavý děj, spád a šmrnc, není šance se začít nudit. Docela lituji, že skvělá pasáž v džungli nebyla třeba o dvacet minut delší, vůbec celé to mohlo být delší. Tento snímek by si minimálně hodinu a půl rozhodně zasloužil. Nejnebezpečnější hra obsahuje ještě v některých místech pozůstatky němého filmu - zrychlené záběry soubojů nebo dramatické záběry do upřeně zírajících obličejů. Neříkám, že by mi to tam nějak zvlášť vadilo, ale do zvukového filmu už se to moc nehodí. Ještě drobná poznámka na závěr. Lon Chaney jr. se v tomto snímku vůbec nevyskytuje. Zaprvé jsem si ho tam nevšiml v žádné ani té nejmenší roli a zadruhé není uveden ani na imdb, tak nevím, kde se vzal tady. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Dobový dobrodružný snímok, ktorému sa nedá uprieť slušné remeselné spracovanie a vizuálna stránka, no aj napriek svojej miniatúrnej stopáži nemá potrebný spád a občas aj nudí. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ke snímku „Nejnebezpečnější hra“ se nesmí přistupovat jako k něčemu, co je opravdu staré a co už dneska nemůže na diváka zapůsobit. Já si naopak myslím, že některé scény se podařilo natočit tak, že by to dneska tvůrci nezvládli. Jasně, dnes by to bylo hektičtější, rychlejší, ale tohoto efektu by nebylo docíleno. Film není tak hororový, ale rozhodně ho považuji za velmi dobrý. ()

raimi 

všechny recenze uživatele

Legendární filmová naháněčka a snad i první akční film v dějinách kinematografie. Svižná a napínavá klasika, která dala světu kultovní postavu maniakálního hraběte Zaroffa. ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Těžko se dívá na film, který je mizerně prezentován nesmyslným názvem (game - lovná zvěř) a naplněn snůžkou okoukaných dobrodružství. Nicméně myšlenka není špatná ("člověk člověku vlkem" se sice už přežilo, vlk je dnes považován za okrasu přírody, ale "člověk člověku bombou" či "člověk člověku ministerem zdravotnictví" by bylo rozhodně aktuálnější.) Podtext studené války (již v roce 1932) se tu rovněž může zohlednit. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Ono to ani nie je akcne, skor ide o dobrodruzny film,ale na rok 1932 rezisersky fakt na urovni, namakane dialogy a vyborny Joel : 77 % ()

zette 

všechny recenze uživatele

Takovy zfilmovany Rodokaps. Film ma akci, spad a dobrou atmosferu sidla hrabete Zaroffa. Leslie Banks v roli hrabete je az mysteriozne dabelsky a jeho postava me bavila od zacatku do konce. Armstrong roli protivneho bratra zahral tak dobre, ze jsem se nemohl dockat, az ho Zaroff uklidi. Za zminku stoji i postavy sluzebnictva a Fay Wray, ktera se za rok stane nesmrtelnou, diky hlavni roli ve filmu King Kong. Naopak McCrea v hlavni roli nijak neupoutal mou pozornost. Dobra hudba. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Viac ako dobrodružný snímok to bol mysteriózny thriller, ktorý bol v dobe svojho vzniku určite napínavý a originálny. Dnes však dopláca na svoju starobu, keď je jednoduchý príbeh až priveľmi predvídateľný, herecké výkony trochu teatrálne a v podstate aj prikrátky. Síce kratšia stopáž filmu nie je v tomto prípade celkom na škodu, pretože kvalita snímku postupne klesala. Spracovanie na svoj vek ujde. Hodnotenie: 65% ()

YumiOkami 

všechny recenze uživatele

zhlédnuto kvůli zodiacovi (díky gary💘). ve zkratce - film byl o týpkovi, jenž loví lidi na opuštěným ostrově. byl lonely a tak hledal bojfrenda, který by lovil s ním. to mu ale bohužel nevyšlo :( — myšlenka byla strašně zajímavá. a teď mám chuť si i přečíst knížku! || ❝𝐊𝐢𝐥𝐥, 𝐭𝐡𝐞𝐧 𝐥𝐨𝐯𝐞. 𝐖𝐡𝐞𝐧 𝐲𝐨𝐮 𝐡𝐚𝐯𝐞 𝐤𝐧𝐨𝐰𝐧 𝐭𝐡𝐚𝐭, 𝐲𝐨𝐮 𝐰𝐢𝐥𝐥 𝐡𝐚𝐯𝐞 𝐤𝐧𝐨𝐰𝐧 𝐞𝐜𝐬𝐭𝐚𝐬𝐲.❞ 🦁🏹 ()

KarKulA 

všechny recenze uživatele

Záhadný ostrov obývaný vášnivým nimrodem ruského původu, hrabětem Zaroffem, který znuďěn klasickým lovem, hledá sobě malé zpestření. Není čemu se divit - na ostrovech nuda občas bývá. Pan hrabě má ale jednoduchý recept - chce to opatřit si pár trosečníků a lovecká sezóna pro pravé fajnšmekry může začít. Přiznám se, že u tohoto filmu jsem dlouho váhala s hodnocením. Naivita a jednoduchost 30l. tu z toho jenom čiší, některé scény jsou krapet toporné a dialogy slabší. Joel McCrea není nikterak výrazný, ale svou přítomností neruší, jeho herecká partnerka je teda ještě o chlup slabší, ale vše zachraňuje Leslie Banks jako úžasný ďábelský záporák. Na druhou stranu mě tu nadchl příběh, který je na 30l. opravdu akční a originální, a hlavně je to podle mě No.1 svého druhu - a to že se filmů na toto téma od těch dob už objevilo. Asi to nebylo úmyslné, ale film v sobě zvláštně mixuje některé prvky němého filmu, včetně občasných dramatických hereckých výrazů, které se v době té mluvené éry přeci jenom nenosí, ale pro mě to tady byla věc, která mě docela zaujala a bavila. Nakonec jsem přeci jenom zvolila hodnocení vyšší, protože musím uznat, že to je taková ta klasika. Slabší 4* ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Trosečník z lodi má docela smůlu. Na ostrově kde se dostane je zdánlivě milý hradní pán, který si však užívá lovu nejnebezpečnější kořisti - lidí. První půlka s hradem a tajemství vypadá jako Universalovský horor (a možná trochu nudí), druhá půlka je svižný dobrodružný survival. Nechybí pasti, psi, honička džunglí a vynikající závěrečný souboj. Díky krátké stopáži a svižné akci se mi to nakonec dost líbilo, i když herecké výkony jsou opravdu úděsné. Dobrodružný film roku 1932. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Ten rok vzniku mnohé vysvětluje, protože herecky tohle bylo jednoduše strašné (nic proti). Nejzajímavější část byla naháněná v džungli, která byla překvapivě dost svižná a ikdyž to konec trochu zazdil (ty bitky byly vážně jak z němých grotesek), tak s přivřenýma očima tu 3. ještě dám. 5/10 ()

Petrus1 

všechny recenze uživatele

Jaxem si řekla, taxem také udělala. Musela jsem prostě vidět film, který se líbil tak proslulému masovému vrahovi, jakým byl Zodiac. Říká se, že se tímto dílkem dokonce inspiroval. To teda nevím jak, protože by se dalo říct, že oproti hraběti Zaroffovi byl Zodiac asi docela línej tvor. Hrabě si s tím dá rozhodně víc práce - teda hlavně té fyzické, kdežto Zodiac vymýšlel spíš šifry, než aby se za někým honil. Každopádně hra na kočku a myš je to v obou případech. Docela mě udivuje, že tenhle film si nezasloužil i hororovou škatulku, protože je víc hrůzu nahánějící než některé soudobé horory. Možná k tomu přispěl i opravdu přitažlivý úsměv a neméně "děsivý" kukuč kozáka Ivana a jeho pána, jehož vykulenost a zarputilost mi připomněla výraz hororového klasika Lugosiho. Něco vypadá trochu prkenně, něco spíš komicky a něco až naivně. Ale hudební doprovod a honička po ostrově nakonec působí docela napínavě. :-) Škoda jen toho konce - za nějakej pikantnější puntík bych hvězdu přihodila. Ale jinak celkem spokojenost. Určitě k tomu přispěl nejen dobrej námět, ale i pohodová stopáž. ()

Reklama

Reklama