Reklama

Reklama

Dan OBannon - spoluautor filmu Vetřelec, Total Recall a Životní síla ve svém režijním debutu ještě stupňuje míru hrůzy a přináší "stylově natočený... morbidní film" (Roger Ebert, Chicago Sun-Times)! Clu Gulager (Tapeheads), James Karen (Mulholland Drive), Don Calfa (Necronomicon) a Thom Mathews (Peacemaker) se představují v hlavních rolích filmu, který je plný strašidelných scén, úchvatných vizuálních efektů a stále narůstajícího napětí! Zaměstnanci skladu s lékařským materiálem nešťastnou náhodou oživili mrtvolu. Jejich pokusy ji znovu "zabít" končí neúspěchem. Mrtvola žije i po rozřezání na kousky a její chuť na "živé mozky" jenom roste. Nakonec se jim podaří hýbající se části těla spálit, ale popel se rozptýlí po blízkém hřbitově a z hrobů jako na povel vylézají další masožraví zombie! (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (279)

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Oldschoolovka každým záběrem, zleva do prava, zprava do leva, z hora dolů a z dola nahoru!! Nehorázná kravina, která ale baví, gumový panáci alias oživlé mrtvoly, bo herci z bílým makeupem :-)). Jediná dobrá mrtvola je dole ve sklepě, co vylezla s barelu. Černoch překvapivě neumírá poslední, zato nahatá krasotinka jedna z prvních, aby si následně mohla pochutnat na nějakém tom policistovi. Finálové embargo, vrtulník a konečná mina! Všecko špatně, černota, syrovost, smrt všem a celé to nádherně zdobí kytarové rify, nebo diskoškové dupy 80tek! Tohle je dobrá komedie, ale dobrá je za 3 :) ()

anderson 

všechny recenze uživatele

ČESKOSLOVENSKÁ VHS PREMIÉRA: INTERAMA = 1991+ČESKOSLOVENSKÁ Pay-TV PREMIÉRA: MGM = 12.1.2007, réžia českého znenia (MGM 2006) = PETR ŠVÉDA --- Keďže toto je prvý film, ktorý som sa tu rozhodol kvázihodnotiť, neodpustím si uštipačnú poznámku asi v tom zmysle, že preklikať 200 filmov len preto aby som mohol vyjadriť svoj názor je niečo neskutočné. Ten tzv. TEST je volovina a ľutujem tých čo neprejdú a nemôžu okomentovať napr. filmy pri ktorých v tejto (inak skvelej) databáze chýbajú častokrát tie najzákladnejšie údaje. Na margo zombíkov ... tento film je absolútne dokonalý. Je čosi ako predskokan EVIL DEAD II. Takisto sa tu miesia hororové prvky s komediálnymi a na tento mix (narozdiel od iných žánrových hybridov) sa dá pozerať. Konieckoncov DAN O´BANNON je chlapík, ktorý "spoluvymyslel" prvého VOTRELCA. A napriek tomu, že zombíci sú vraj lepšie urobení u FULCIho a spol. - tak zásadne nesúhlasím (ROMERO rulez). TECHNICKÁ POZNÁMKA: Film sa v bývalej ČSFR objavil na videokazetách spoločnosti INTERAMA (so simultánnym dabingom) a zatiaľ ho neodvysielala žiadna česká ani slovenská TV (čo je HANBA !!!). (27.2.2004) ----- POZOR!!!!!!!! - Televízny kanál MGM uvádza film v brutálne zostrihanej verzii. (5.1.2007) ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že o existenci tohohle skvostu jsem neměl ještě před pár dny vůbec tušení. A kdybych občas nešmíroval profily a komenty ostatních uživatelů, asi by to tak ještě dlouho zůstalo (a to by byla škoda). Určitě jedna z nejlepších horrorových komedií, kterou jsem viděl. S nezaměnitelnou osmdesátkovou patinou a s výbornými, i když mně neznámými herci (nejvíc se mi líbil patolog). Scénář, herecké projevy i duch filmu jsou punkově šílené, takže mizerné levné triky nejsou v tomhle případě vůbec na závadu, ale naopak sednou jako ulité. Spokojenost. More brains! ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Jako horor nefunkční, jako parodie je tu nedostatek nápadů a zábavy. Neustálé opakování jak to bylo v Noci oživlých mrtvol nefunguje, jak mělo a i když je závěr trefný, celkově film působí hloupě. Asi nejpříjemnějším okamžikem bylo svlečení jedné dobře stavěné herečky na hřbitově s pár pořádnými záběry:)). Viděna televizní "přístupná" verze na MGM (což podle informací je okleštěné o pár "super" scén, možná proto nízké hodnocení:)). ()

Richie666 

všechny recenze uživatele

Tento film je nelehké hodnotit, hrozně totiž záleží na tom, z jaké strany jej uchopíte. Nutno říct, že horor to není ani náhodou, protože scén s napjatější atmosférou, která by se tomuto žánru alespoň přibližovala, je pramálo, a ke komedii, u které byste se nasmáli, to má taky hodně daleko. Kompulzivně inteligentní zombie toužící po šťavnatých mozcích však spolu s jednoduchým, ale důvtipně promyšleným scénářem, zaujmou divákovu pozornost natolik, aniž byste se na vteřinu nudili. Plus přitom zcela jistě představuje kratší stopáž. Je to sebeparodické, morbidní a béčkově provedené, ale hlavně hodně zábavné a nápadité. Super oživlá půlka psa. Na tu dobu film překvapuje také vyholeným přirozením zúčastněné punk-slečny. Z už tak dobrého (avšak chvílemi až příliš nadsazeného) hudebního doprovdu vyčnívá jeden opravdu výborný motiv. S koncem se scénárista rozhodl nepárat a udělal dobře. Celkově se jedná o skvělou zábavu. ()

Galerie (204)

Zajímavosti (26)

  • Ernie Kaltenbrunner (Don Calfa) se jmenuje skoro stejně jako vedoucí Hlavního říšského bezpečnostního úřadu, který měl na starosti tzv. konečné řešení židovské otázky. Balzamovač Ernie je pravděpodobně bývalý člen Wehrmachtu nebo neonacista. Indicie: ve sluchátkách zní píseň nazvaná „Heiß über Afrikas Boden“ od Afrikakorps, na nástěnce visí obrázek Evy Braunové a nosí poloautomatickou pistoli Walther P-38 v ráži 9x19 mm. (Zdroj: imfdb.org) (POciSEM)

Reklama

Reklama