Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve starém pavlačovém domě jsou léta sousedy Novákovi a Bartáčkovi. Novákovi se rádi vytahují před ostatními nájemníky a nevynechají jedinou příležitost, jak si vystřelit z Bartáčkových. Starý činžák jim k jejich záludnostem poskytuje příležitostí víc než dost. Oba páry si před sebou neustále na něco hrají. Nováková tvrdí, že jde do kosmetického salónu, ale ve skutečnosti se jde ucházet o práci uklízečky. Bartáček se zase vydává za ředitele podniku, ale ve skutečnosti je v něm pouze skladníkem. Jejich vzájemné naschvály nakonec přerostou v otevřený boj. Pokus o příměří, vyhlášený poté, co je jejich starý dům zbourán a obě rodiny dostanou byt v paneláku, má jen krátkého trvání. Manželským dvojicím jsou přiděleny byty vedle sebe. A letitý kolotoč zlomyslností se rozjíždí nanovo. (TV Nova)

(více)

Recenze (322)

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Herecký koncet čtyř hlavních postav mě vybízí opakovaně ke zhlédnutí tohoto filmu. Jednoduchá zápletka, prostor pro spoustu vtipu, nenáročné podívání. Trošku pokulhává rovina řešení sporů na úřadech (jak to tehdy totalitně hezky fungovalo :-) ) a režisér měl mít šťastnější ruku pro výběr herců do rolí dětí - Sobota a Veškrnová jsou kvalitativně někde zcela mimo. Ale motorista Kopecký ve žluté kšiltovce je k sežrání. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Myslím,že o tomhle filmu si udělá každý svůj obrázek. Ten můj je asi takový,že dřív jsem se u toho i dost nasmála,a to především,když si dělali sousedé naschvály.Teď už mi přijde film dost neoriginální a ve druhé polovině,film spadá do strašné, "nápadité" slátaniny a už to není co bývalo. Iva Janžurová mě ale dostane ať chci či ne. :-) ()

agathon 

všechny recenze uživatele

Žádné umění, to ne, to prrr. Ale podle mě naprosto skvělá zábava s nestárnoucími fóry, skvelými komediálními talenty snad ve všech rolích a nádavkem i ideologicky méně zhoubným půdorysem než filmy Hřebejk-Svěrák-Ondříček. Tohle si totiž dělá z maloměšťáků alespoň legraci a v té satiře se to (ať už záměrně nebo nezáměrně) strefuje i do politicko-společenského establishmentu. To současné taškařice o obyčejných lidičkách nedělají ani trochu. Ty už maloměšťácké samy od sebe jsou. Z toho mi bývá až nevolno, tady cítím, že si to na nic nehraje. ()

gabin(a) 

všechny recenze uživatele

Bez Kopeckého, Zázvorkové, Janžurové a Peterky by to byl film tak sotva za tři hvězdičky, ale oni by si zasloužili pět hvězdiček každý jednotlivě. Františka Peterku přímo miluju! Ještě dopisuji po přečtení některých komentářů: závist a z ní plynoucí sousedské harašení že už nejsou aktuální? Tak to Vám závidím, asi žijete někde jinde. Myslím, že dneska má teprve závist žně! A bohužel mě nenapadá nikdo, kdo by o tom dneska u nás mohl natočit povedený film... ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Tyhle československý komedie (drahoušku, miláčku, pánové atd..) mě nikdy extra neoslovovali, nicméně podívat se na to dá, ale neměli by to český televize s nasazovánim nějak přehánět. Ani to obsazení mě vysloveně neláká. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Sice postarší, ale zábavná komedie. Nápady tvůrců jak sousedům udělat pořádný fórek jsou povedené a některé scény jsou perla sama o sobě. ()

Rockwood 

všechny recenze uživatele

Jeden z mnoha starých českých filmů, které rád sleduji stále dokola. Mají tam krásné sousedské vztahy. Je to příjemný film ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Další pokračování Nekonečného příběhu by klidně mohlo nést podtitul „Novákovi vs. Bartáčkovi“ a mohlo by se odehrávat na jedné české pavlači. Duel o tisíci kolech a s bezpočtem podpásovek, v němž se utkají čtyři tvrdé hlavy, které považují pojem „dobré sousedské vztahy“ za definicí ironie a razí motto, že pomsta je sladká i zatepla. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Je to takový ten typ lidové zábavy ve stylu Slunce seno... V tom starém baráku má komedie nepochybně své silné momenty. Po přestěhování do panelového sídliště se kouzlo vytratí. Ono to bude asi i tím, že paneláky prostě uhasí každou legraci svou šedí a neinspirativností. Komedie průměrná, sám bych si ji asi dobrovolně nepustil, ale jako doprovod k nějaké jiné práci, proč ne. 60% ()

fantoci 

všechny recenze uživatele

Je to typická komunální komedie konce sedmdesátých a začátku osmdesátých let. Někomu se humor zdá zábavný a někomu příšerný. V dnešní době až přiliš cizí. Sám se ke snímku občas rád vracím. Rád se takto setkávám s našimi velkými hereckými komediálními osobnostmi. ()

drexik odpad!

všechny recenze uživatele

Co se týče hodnocení málokdy nějak výrazně vybočuju od toho celkového, ale tady půjdu hodně proti proudu. Nechápu jak někoho může bavit film kde se neustále jedná jeblá ženská vřeští přes celý barák na druhou a jejich hlavním cílem je udělat tomu druhému nějaký naschvál, který není vtipný no a samozřejmě se u něj řve. Vynikající obsazení jde vniveč a je nahrazeno těžkým znechucením nad takovýmto paskvilem. ()

Tyny 

všechny recenze uživatele

Je to taková blbost až jsem se u toho chvilkami musela zasmát. Díky bohu, že takové sousedské trable neprožívám. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepších českých komedií všech´dob. Excelentní herecké obsazení Peterka/Janžurová, Kopecký/Zázvorková, skvělý scénář plný neuvěřitelných gagů a odzbrojující tempo dělají z tohohle filmu fakt klenot, a to jeden z nejdražších. Fakt naprosto geniální typicky český film, ale v paneláku to už nebylo ono... Na tohle se můžu podívat kdykoliv, což se u českých komedií často nestává.... ()

Zdeňka 

všechny recenze uživatele

První část ve starém činžáku je opravdu vtipná. Viď macku, trošku mi to tam drhne po přestěhování a příchodu Dášenky Veškernové, ale stále jsem se bavila. Jsem jen ráda, že nemám ani jednu rodinu za sousedy. Osobně bych je nepřežila. ()

Reklama

Reklama