Reklama

Reklama

Ztracení chlapci

  • Česko Ztracení hoši (více)
Trailer

Obsahy(1)

Sam a jeho starší bratr Michael jsou ryze američtí mladíci s ryze americkými zájmy. Poté, co se společně s matkou přestěhují do poklidného městečka Santa Carla v Kalifornii, se však věci začínají překvapivě měnit. Michael poslední dobou přestává být sám sebou. A jeho matce se nebude líbit, v co se mění. Film Ztracení chlapci obléká do nového kabátu tradici upírských hororů. Je zručně namíchanou směsicí hrůzy, která rozbuší srdce diváků, smíchu, při kterém praskají jejich bránice, a rockové hudby, která nenechá jediný sval na těle v klidu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (146)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Atmosféra filmu je sice již od začátku velice zajímavá, ale na pořádnou upírskou jízdu si musíme počkat docela hodně dlouho. Do té doby se totiž tvůrci zmohli pouze na útoky z pohledu upíra, který svou oběť odnese mimo záběr kamery a divák je tak ochuzen o nějaké ty pikantní záběry. Všechno nám pak ovšem vynahradí velice svižná a průbojná druhá polovina, kdy přijdou na řadu i již zmíněné bitky s upíry a jejich neslavné konce. Několik scén bylo velice pěkně natočených, především pak ta s vanou a přestože se u nich diváci určitě nebudou třást hrůzou, tak se docela solidně zasmějí. A to byl právě režisérův úmysl, protože o tom mají hororové komedie být. Samotné masky sice patří do kategorie spíše těch průměrných, ale se správným podsvícením a načasováním mladší diváky určitě přeběhne mráz po zádech. Samozřejmě nesmím opomenout ani bravurní hudební doprovod, který měl pod patronátem Thomas Newman, ale svůj podíl na něm měli i Danny Gould a Steven Tyler se svými skladbami. 75% ()

Nautila 

všechny recenze uživatele

Hahahah...sakra...cože to mělo být? Protože horror to není ani náhodou, a na komedii tam není nic k zasmátí, všechno je spíš k smíchu. A takhle blbé herecké výkony jsem neviděla ani v Troma filmech....tyhle trumfne snad jen Uwe Boll. Jako samotný film naprostá ztráta času a části mozku. Ale na puštění s kámoši, kdy se chceme něčemu pořádně vysmát a nadávat na směšnost, tak to je jasná volba. Je mi líto. A to mám obvykle tenhle styl ráda a atmosféru to má. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Čím více jsou nezajímaví upíři na motorkách, tím více je zajímavé mladistvé protiupíří komando. Mladšího bráchu jsem si přibývajícíma minutama jednoznačně oblíbil, stejně jako ty dva experty. Jejich scény mě neskutečně bavily. "Ty jsi upír! Můj vlastní bratr je posranej upír. Počkej, až to zjistí máma!" První polovina slabá. Ale přidám nahoru. 70% a docela se bojím chystaného remaku. Tenhle film ho totiž vůbec nepotřeboval. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Je to tak. Ten, kto tento snímok s mladučkým, diabolským a upírskym K. Sutherlandom nevidel v 80. rokoch nikdy nepochopí, prečo má tak vysoké hodnotenie. Celkový dojem filmu po rokoch síce na 4 hviezdy možno nemá, sú aj lepšie teen upírske filmy, ale tu som hodnotil na základe niečoho úplne iného. Atmosféra, herci a celá výprava ma razom preniesli o 25 rokov späť a pripomenuli mi časy mojej rannej mladosti. Snímok je dokonalým stelesnením tohto obdobia, vrátane účesov, skvelej muziky a ďalších mnohých detailov. Vtedy sa mi film hrozne páčil a ja to vďaka spomienkam, ktoré mi pripomenul nemienim meniť. 70/100 ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Navzdory perfektnímu startu, kdy nás film seznamuje s divokým světem jihokalifornských pláží zděděných potomky hipíků, se nakonec přehodí výhybka na Goonies-like historku o dospělých dětech, ve které se producent Richard Donner snaží vymačkat ze svého úspěchu i ten poslední krejcar. Linie s upírskou iniciací dospívajícího chlapce ve zběsilém novém prostředí a linie se srandovními chlapci-mantáky, co se snaží upižlat tátu upíra pomocí komiksů se spolu mlátí do krve a vás to mrzí, protože kdyby to byly normální dva samostatný filmy, mohly by se třeba kamarádit. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (29)

  • Jména bratří Froggů Edgar a Alan jsou odkazem na spisovatele Edgara Allana Poea. Paralelu lze najít i s názvem jeho povídky „Hop-Frog“. (ČSFD.cz)
  • Gerard McMahon zložil titulnú pieseň "Cry Little Sister" len na základe scenára. (beso74)

Související novinky

Remake Ztracených chlapců nabírá obsazení

Remake Ztracených chlapců nabírá obsazení

19.09.2021

Filmový remake upíří klasiky Ztracení chlapci z roku 1987 nabírá obsazení. V novém snímku od studia Warner Bros. si tak v hlavních rolích zahrají Noah Jupe (Tiché místo) a Jaeden Martell (Na nože). V… (více)

Pekelná a prokletá pokračování

Pekelná a prokletá pokračování

05.02.2007

Většina lidí, která tvrdí, že americký film je v krizi, svou tezi argumentují výčtem všemožných adaptací, předělávek a pokračování. Aby měli takoví jedinci na co nadávat a čím argumentovat i v… (více)

Reklama

Reklama