Reklama

Reklama

Dopis pro krále

(seriál)
  • Nizozemsko The Letter for the King (více)
všechny plakáty
Trailer

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Mladý chlapec musí doručit tajnou zprávu, na které závisí osud celého království. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (49)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Dopis pro krále rozhodně není nic světoborného, pozoruhodného či přelomového ve fantasy žánru. To rozhodně ne. Dalo by se říct, že se jedná v podstatě jen o tuctový žánrový seriál, ale to by taky nebyla tak docela pravda. Předem je nutno říct, že ten seriál naprosto neskutečně vypadá - novozélandské exteriéry a české interiéry je prostě kombinace k nezaplacení. Hlavní postavy jsou sice mimořádně otravné, herci tomu také moc nepomáhají, ale nakonec si je oblíbíte a budete jim fandit. Kromě velkých hvězd ve vedlejších (povětšinou epizodních a hodně malých rolích) celý seriál herecky táhne hlavně dcera Andyho Serkise, která je prostě naprosto skvělá. Pokud jde o děj, první díl je docela nuda, chvíli trvá, než se to rozjede, ale po prvním díle už je to strašně super, to se týká hlavně třetího a pátého dílu. A nebýt obvyklých nesmyslů choré mysli ve stylu multikulti středověku, kde jsou gayové, smíšené páry, otravná číňanka, která střídá strany jako ponožky a vůbec netuší, koho vlastně chce zradit a kde chybí heterosexuální běloši a záporák se zatraceně nevyužitým potenciálem, tak by to bylo ještě lepší. Druhou řadou asi pokračovat netřeba, ale kdyby na ní došlo, vůbec bych se nezlobil, první řada je totiž zatraceně sympatická žánrová oddechovka pro celou rodinu s úchvatnou kamerou a záběry ještě úchvatnější přírody. Tahle sympatická dobrodružná věc díky své délce neztrácí dech a po rozpačitém začátku se na to ve výsledku fakt dobře kouká. Já osobně to slupnul jak malinu a lhal bych, kdybych napsal, že mi to nesedlo. Protože sedlo. 78%. ()

Vyhy 

všechny recenze uživatele

1. série - 50 % Nakonec musím hodnotit méně, než bych si přál. Původní knižní předlohu jsem četl, ale už je tomu tak dávno, že si vůbec nic ze stránek knihy nepamatuji. Ale pochybuji, že je zcela totožná se seriálem. Nicméně, zpět k němu. Celému seriálu dominuje vizuál. Fakt dobře se na to kouká, příroda je dechberoucí, hrady, zámky, vesničky, loď - vše vymazlené. Mladí herci fajn, příběh trochu jednoduchý, ale věřím, že v knize funguje dobře. Možná mě zklamalo finále. Čekal jsem něco trochu vzrušujícího. A nekomentuji scénku u ohně, asi to prostě musí být všude, i takto násilně podané... Je to seriál pro diváky od 7 let, takže se dá čekat, že dalšího Zaklínače neuvidíme. Je to fajn, místy příjemně naivní, dobře se na to dívá. Nic víc, nic míň. ()

Reklama

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Politicky korektné vymývanie detských mozočkov plné feminizmu, matriarchátu, mladých chlapcov ktorí sa radi olizujú a robia si zálusk aj na mladého 13 ročného člena skupiny. Možno som to trochu prehnal ale riadne to preháňa aj Netflix, relatívne solidny nápad nezvládnutý, detský protagonisti sa v príbehu strácajú (čo sa ich vykonov tyka) a ako to bolo spomenuté v inom komentári seriál sa môže pýšiť asi najhoršou poslednou epizódou seriálu vôbec. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Ve výsledku mírné zklamání. Trailer neskutečně vnadící a přesně nabízí, co bych od seriálu z rytířské historie očekával... ale co se nestalo... rázem je to toho dnes tak trapná a moderní záležitost, že svět leží ve skupině naprosto rozdílných teenagerů... Vlna, kterou spustilo dokonalé Stranger Things, se bohužel valí dál a nikdo to nedokáže zastavit... Klady... Efekty perfektní, nádherné exteriéry. Ty lesy, hory, paráda! Ale příběh? Jo, začalo to hodně dobře... troška magie, hrdina si na nic nehrál, to bylo sympatické... ale ostatní mladí xichty celkem nesnesitelné, inteligentní kůň, byť byl sebekrásnější, naprosto sundával úroveň ... smutné, hrozně moc. Protože to bylo drahé. Povedené kostýmy, nijak zvlášť originální příběh, ale měl svoje kouzlo. Ale to vše zašlapala ta dětská naivita až hloupost... a tolik mezer a klišé.... hrozná škoda, protože to mělo potenciál! ()

Ben Nevis 

všechny recenze uživatele

Už přístupnost 7+ hovoří jasně, že se nejedná o temné fantasy plné krve a sexu. Nicméně zpracování je vtipné, hlavní hrdinové nenudí, i když mají často vzhledem k věku pochopitelné sebezpytování smyslu cesty i vlastní existence. Nechybí ani vývoj postav a změna motivací dle aktuálních informací. Plusové body má za naše hrady a krajinu zkombinovanou s Novým Zélandem. Mínus bych dala za uspěchaný závěr s Deus ex machina. Šest dílů bylo málo, anebo měli zkrátit cestu za králem. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (2)

  • Minisérie se natáčela v České republice a na Novém Zélandu. (Yardak)
  • Napříč díly se objevuje řada českých historických památek. Jmenovitě hrady Pernštejn, Bouzov, Zvíkov, Křivoklát a Kost. Kromě toho filmaři natáčeli také hojně v přírodě Středočeského kraje. (DexMASTER094)

Reklama

Reklama