Reklama

Reklama

Konkurs

  • Česko Konkurz na smrt (více)
Trailer 2

Kontroverzní japonský režisér Takaši Miike je tvůrcem tohoto znepokojujícího hororového filmu o ovdovělém producentovi, který se rozhodne zorganizovat konkurz na svou potenciální novou manželku. Mezi mnoha uchazečkami zvláště vyčnívá především jedna - rozkošná bývalá baletka oblečená v bílé. Vdovec je jejím záhadným půvabem zcela fascinován a nemůže uvěřit vlastnímu štěstí, dokud se svou budoucí nevěstou nezačne zabývat podrobněji. Detaily z jejího osobního života do sebe tak úplně nezapadají, nohy má zohyzděné řadou ošklivých jizev a Aoyama až příliš pozdě zjistí, že lidé v jejím okolí mají ve zvyku záhadně mizet. Když v jejím obýváku objeví spoutaného muže s uříznutým jazykem a chodidly, usoudí, že ona dívka patrně nebude ženou jeho snů. (Cinemax)

(více)

Recenze (234)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Nudna prehliadka zvrhlosti a uchylaren japonskeho chlivaka Takasi Miikeho. Jo, jo - stale tvrdim : Exploitation/Hixploitation ma len maskovat scenaristicku bezradnost a rezisersku neschopnost. Miikeho neznasam otvorene. 5 % ()

cariada 

všechny recenze uživatele

No tak jsem se tešil na horor a ono 70 minut a nic se nedělo. Ale pak to začalo a nevěřil jsem na co ,že to koukám. Opravdu drsné způsoby mučení. Řezání nohy drátem opravdu brutál. Poněkud nelogické mě přišlo chování chlapce ,když našel tátu doma takhle zohaveného a volal na policii a byl poměrně klidný ani se nesnažil mu nák pomoc. ()

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Odishon je velmi dobrý zástupce svého žánru. Fanoušek asijských hororů ještě navíc musí ocenit koncept, který se dost vzdaluje dnes až moc ohraným dlouhovlasým duchařinám, které mají v Asii tak v oblibě. Některé scény na mě dělaly opravdu děsivý dojem - jako například záběry na Asami v jejím bytě, mrskající se useklý jazyk v temné místnosti či scéna se slepým pianistou... Co je však nezapomenutelné, je závěr. To "Kirii kirii kirii" mi ještě pak dlouho znělo v hlavě:). Herci jsou sympatičtí tak akorát, děj má náležité tempo a ani dlouhá stopáž mi v tomto případě kdovíjak nevadila. Zkrátka není se co divit, že Miike je na Západě považován za jednoho z nejlepších japonských režisérů. ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Zamilovat se je tak krásná věc. Když protějšku dáváte najevo, že ho milujete, čekáte totožnou reakci či chování také od něj. Polibek, pohlazení nebo třeba jen úsměv. Ne však v tomto případě. Pánové jsou skrytí romantici a myslí si, že ženy budou přece ještě více romantické. Někdy se ale může stát, že narazíte na slečnu, která je trochu "jiná". Má jiná kritéria a hodnotí muže jinak, než bývá zvykem. Do poloviny to byl jeden z nejromantičtějších filmů, jaké jsem kdy viděl. Od poloviny se to změnilo na jednu z největších nočních můr. Krásný ženský půvab může skrývat i velmi nebezpečné myšlenky a činy. Šílený obrat, opravdu mě to překvapilo. "Hlouběji, hlouběji, hlouběji..." ()

ad 

všechny recenze uživatele

Dobře natočené, v podstatě celou dobu zábavné a děsivé také, poslední půlhodina je opravdu velmi silnou záležitostí... ale po dvou Miikeho filmech začínám mít dojem, že pan režisér je slušný mizogin nezakrávající svoji nenávist k ženám a že mu naopak dělá velikou radost ujíždět si na bolesti, nejlépe na pomalém zarývání jehliček do bolestivých míst v těle... Takže jedna dolů za pomalý rozjezd a druhá za celkové vyznění... ()

Redík 

všechny recenze uživatele

SPOILER!!! (Ostatně stejně jako všechny jiné komenty. Pokud si človek nechce zkazit požitek z filmu přečetl bych si komentáře až po shlédnutí) Těžko hodnotit tento snímek, jelikož obsahuje dvě absolutně odlišné časti z nichž by si každá zasloužila markantně odlišné hodnocení. Tento film se totiž zpočatku tvaří jako špatná romantická komedie, ale druhá polovina filmu ukáže něco neuvěřitelného. Změní se do horového žánru, který se nebojí ukázat nechutnost, brutalitu a zvrácenost bez obalu a jakéhokoliv zastírání. Člověka tato nečekaná změna přikove do křesla a ten jen s otevřenou pusou kouká co se to tam vlastně děje. Prožitek je o to větší, že divák opravdu netuší, že by se něco podobného mohlo stát. To také svědčí o umění režiséra Takashi Miike, stejně jako scény s hýbajícím se jutovým pytlem, který ve vás celý film hlodá a na konci se vám konečně dostane opravdu nepěkného zjištění. 75% ()

kopfa 

všechny recenze uživatele

Výborné.....Miike dokazuje, že krkolomné průlety napříč žánry mu jdou stejně dobře, jako sugestivní zobrazení explicitního násilí. Snové scény jsou výborné a místy se dostávají až k působivosti samotného Shinyi Tsukamoty, konkrétně jeho snímku Vital. Ačkoliv mi znejasňující pasáže přišly jako způsob, jak co nejefektněji vybruslit z okovů jednoduchého konceptu. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

No tak to mi povězte, jestli tohle někdo pochopil. První dvě třetiny naprosto nekoukatelné a nudné - říkal jsem si, jestli to fakt má být horor nebo jenom sračka ze života. No a pak se cosi stalo, nevím co a najednou se tam začlo porcovat a já nevím, kde a co a proč. A myslím, že nikdo. A myslím, že to tam ani není nijak vysvětlený. Prostě nasypem na diváka totální změť nesmyslnejch událostí a on už si to nějak přebere. A s trochou štěstí to ocení. Já ne. Oceňuju jenom hudbu u závěrečnejch titulků a vcítění se do paralyzovanýho chlapa, kterej je cupován a pak taky byl zajímavej organizmus ten (ta) v tom pytlu. No všechny japonky pro mě vypadají skoro stejně, takže když se tam začly střídat, změť se zamotala ještě víc. ()

Deyw

všechny recenze uživatele

the fak? pulka love napohodu pak konec dobra rezba..ale proc to kurva udelala atd a ty flashbacky wtf co doprdele kurva hajzl? bud totalni picovina nebo moc slozity na me...kdo me to vysvetli pls napiste zpravu..diky :) ()

eye candy 

všechny recenze uživatele

Romanticka pohadka o chrabrem princi Aoyamaovi a tajemne baletce Asami zijici v zajeti bezhlaveho pianisty. Mozna byla chyba cist si komentare k tomuto filmu. Kdyz od zacatku vite kam film bude smerovat a jenom cekate na zde zminovanou explozi nasili, pak jde o celkem nudne drama ktere nema cim prekvapit.. ()

Triple H 

všechny recenze uživatele

Sadlo mi to o niečo viac ako Ichi the Killer. Film má veľmi pomalé tempo a trpezlivo si buduje napätie a atmosféru, aby potom prišiel koniec, ktorý vás zarazí do kresla. Odporúčam si pred pozretím nezisťovať nič o deji (ale som v rebríčku dosť dole, tajže je asi už neskoro :-)) Chcel by som vidieť tvár človeka, ktorý by to pozeral nevediac o deji. ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Dokonalý film. Nečtěte předem o filmu pokud jste ho ještě neviděli!!!! Vykašlete se projednou na názory ostatních a udělejte si názor sami :) V tomto filmu je lepší nevědět co vás čeká nebo naopak nečeká... Pokud jste film už shlédli, tak bych se rád podělil o svůj názor. *****spoilery***** Závěrečná mučící a halucinační část mi nepřijde jako jedinou myšlenkou filmu. Jednak mě bavilo sledovat první "romantickou" část, bylo to takové odpočinkové a přirozené. Podle mě velkým poselstvím filmu je velmi známe tvrzení, že "láska" vám prostě zamotá palici :) Kolega hlavního hrdiny cítil, že Asami prostě není ta pravá a snažil se svého přítele zachránit dokud mohl a rozmluvit mu to. Tak to v životě často bývá, ne? Něco podobného asi zažil nebo zažije každý z nás. Co je na tom teda za "poselství" když je to tak obyčejné? Poselstvím je to, jak tato obvyklá a nevýjimečná situace byla ve filmu vyobrazena. Přes hodinu sledujeme dění očima hlavního hrdiny a je nutné s ním souhlasit, že na první pohled na Asumi nic špatného není... Je prostě ideální dívkou. Totální vystřízlivění nepříchází během mučení, ale už během pádu na zem po vypití "nadrogovaného" drinku. V tu chvíli nejsme svědky halucinacím, ale spíše vyplavení nedávno pohřbených faktů a myšlenek. Slyšíme úryvky rozhovorů o týrání Asami v dětsví, které nám byly původně zatajeny, dozvídáme se o věcech, které hlavní hrdina vytěsnil z mysli, protože byl do Asami tak zamilovaný... Naprosto si ji zidealizoval. Idealizoval i sám sebe. Dozvídáme se o aférce s "hospodyní" a sekretářkou. Dozvídáme se, že byl u Asami doma a spatřil onen podivný pytel... Zde jeho mysl lehce dotvořila obraz z faktů, které se dozvěděl při hledání baru... zmizelý pán z hudební společnosti, přebývající jazyk a ostatní části těla nalezené v baru. Během této snové scény nesledujeme ani tak halucinace, ale dostává se nám odpovědí, které nám láskou zaslepená mysl hlavního hrdina zatajila. Celé je to podané excelentní formou, která podle mě ze všedního námětu dělá něco víc... Násilí a obzvlášť velmi velmi velmi nechutná "krmící scéna" jsou opravdu "šílené", ale potřebné. Tyhle "drobnosti" z té obyčejné myšlenky o nesprávné lásce a zaslepeném lidském chování, kdy člověk vidí na druhém jen to dobré... vás donutí se zamyslet. Možná vám přijde že není nad čím se zamýšlet. Možná se vám bude líbit jen to detabuizované násilí. Možná vás zaujme první - pohodová - část filmu. Možná vás to unudí k smrti... Tak jako tak si myslím, že tento film má co nabídnout. Pro mě... z mnoha důvodů pět hvězd. ()

Doudis19 

všechny recenze uživatele

Předpokládám, že každý kdo zvolí tento film, už předem ví do čeho jde. Tudíš první tři čtvrtiny filmu si můžete klidně dáchnout a o nic důležitého nepříjdete, maximálně tak o to, zda dění v poslední čtvrtině lze považovat za spravedlivé. Každopádně závěrečný koncert brutalit stojí za vidění a utvrdí, že ne všichni Japonci to mají v hlavě v pořádku. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Hodně, ale opravdu hodně, hodně pomalý začátek filmu, který si toto "tempo" drží cca déle jak hodinu a člověk jen čeká, zdali se tam tedy opravdu bude něco dít, jak napovídá už samotná informace, že se jedná o "japonský horor". Závěr, který je dost matoucí i prolínáním různých časových rovin ale diváka nakonci dost překvapí...tedy - no, všichni jsme čekali až se něco stane, ale asi ne to, že to bude podáno takovýmto způsobem...Trvalo mi určitou dobu, než jsem se po shlédnutí snímku mohla najíst...Kvůli tomu závěru má ten film u mě 2 hvězdičky.. :) ()

YumiOkami 

všechny recenze uživatele

aoyama hledal novou ženu. nevinnou, poddajnou, krásnou, mladou. spolu se svým kámošem vymysleli lest - udělali falešný konkurz na falešný film, kde takovou ženu hledali. a našli. asami ale nebyla ta nevinná, poddajná, nýbrž měla temnou minulost; život plný traumatu a bolesti. "I never felt unhappy. Because I have been unhappy all the time." aoyama také nebyl neviňátko. svojí podřízenou využil a odhodil jako kus hadru a celkově o ženách nemá moc dobrý vjem. myslí, že je to jednoduché. nicméně pak potkal asami. vybral si jí. byl zaslepen a neviděl její menší nedokonalosti. "Only pain and suffering will make you realize who you are." — upřímně.. nuda. chápu ten feministický podtext (a miluju ho!), nicméně nebavilo mě to. ani to nebyla dobrá psychárna. takashi miike dělá skvělý filmy. například geniální "ichi the killer", nebo jsem nedávno zhlédla povedený "lesson of the evil", ale tohle byl takový průměr. nechutný, to jo, s rozkošnou psychopatkou, která plivala fakta; jinak nic moc. "Even if I give you my entire self, you'll never give me yours. You're all the same." #girlboss ()

LeG!oN 

všechny recenze uživatele

Zdá se, že japonská a asijská tvorba vůbec je mi zatím pořád cizí. Tohle že má bejt horor? no, po první hodině čekání se dostaví druhá polovina plná zmatků a podivností a já začal věřit nápisu "bude to bolet" na obalu dvd. Ovšem jediné co mě bolelo byl pocit, že jsem ztrávil dvě hodiny sledováním něčeho, co mě během sledování nejdřív uspalo, pak naštvalo a nakonec vytočilo. Suma sumárum po filmu old boy další asijské zklamání. Škoda. ()

Reklama

Reklama