Reklama

Reklama

Při malém nedorozumění na palubě letadla se nesmělý podnikatel Dave Buznik (Sandler) dostane mimo kontrolu a musí podstoupit terapii a kurs sebeovládáni u specialisty, Buddy Rydella (Nicholson). Když se ale Buddy v rámci své radikální léčby k němu nastěhuje, Dave ztrácí svůj klid a netradiční péče v jeho životě způsobí plno zmatků. Povedená komedie, u které se zblázníte smíchem! (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (457)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Abych pravdu řekl, tak na úkor toho, kdo se tam proti sobě utká jsem čekal daleko větší zábavu, než průměrnou komedii, bez špetky nápadu, kde Adam Sandler hraje jako obvykle uťápnutýho troubu a Jack Nicholson si to jako správně vyšinutej magor na něm všecko smlsne, tak aby to nakonec mělo smysl a mohlo to na konci skončit tak, jak jsem to už v několika filmech viděl. Každopádně se na to koukat docela dalo, ale že bych se na to podíval znovu s radostí, to už tvrdit rozhodně nemůžu. Jde hlavně o to, že ti dva mě zklamali, to je asi to jediný proč nemůžu dát víc. A tři hvězdičky už jsou řek bych docela dost, na to co tady nakonec předvedli. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Cakal som trosku viac od tejto komedie. Scenar bol sice dost pritiahnuty za vlasy, ale zachranoval to predovsetkym Nicholson so Sandlerom, aj ked by som radsej v ulohe Davea videl vecneho smoliara Bena Stillera. Treba to brat ako lahku blaznivu komediu na pobavenie a nad scenarom sa vobec netreba zamyslat. Vo vedlajsich ulohach ma milo prekvapili John Turturro a Woody Harrelson. Ale kde som videl uz podobny zaver? Aha asi v BLAZNIVEJ STRELE (1988) s Leslie Nielsenom... 20.02.2009 ____ Adam Sandler - (Dave Buznik) +++ Jack Nicholson - (Dr. Buddy Rydell) +++ Marisa Tomei - (Linda) +++ John Turturro - (Chuck) +++ Woody Harrelson - (Galaxia / Ochranka) +++ John C. Reilly - (Arnie Shankman) +++ Luis Guzmán - (Lou) +++ Kurt Fuller - (Frank Head, Daveov šéf) +++ Harry Dean Stanton - (slepý muž) +++ Produkcia: Adam Sandler +++ Hudba: Teddy Castellucci +++ ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Jestli se dá říci, že Adam Sandler natočil něco dobrého, tak je to právě tento typ komedií. A Kurs sebeovládání je jedním z nejlepších kousků. S výstředním psychiatrem Jackem Nicolsonem a Adamem dokázal režiisér Peter Segal připravit obstojnou porci zábavy a vtipných momentů, které se mnohdy nebezpečně přibližují hranici absurdity, ovšem dohromady tvoří celek, který dokáže pobavit...80% ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Jacka Nicholsona řadím k hercům, které jsem schopen akceptovat v podstatě v jakékoliv roli. Musel by hrát neskutečně špatně napsanou postavu ve filmu podřadných kvalit, aby mě štval. Bohužel přesně to platí o jeho úloze v Kursu sebeovládání. Chápu, že si na stará kolena musí přivydělávat, třeba i v naprosto tuctové komedii s Adamem Sandlerem, přesto mě jeho účast v tomto snímku mrzí. Myšlenka filmu mi vadila od prvních minut. Sandler hraje notně zdráhavého debílka, kterého mátě chuť nakopnout, aby se zmohl k nějaké aktivitě (ostatně jako vždy). Být v jeho kůži, po deseti minutách strávených ve společnosti psychopatického Nicholsona bych buď spáchal sebevraždu, nebo vraždu. Celou zápletku tvoří řada nedomyšlených vtipů, které, nenechte se zmást, nejsou o nic sofistikovanější než v kterékoliv jiné „sandlerovce“. Opět zde nechybí zástup „zaručené vtipných“ hereckých čurdařů, z nichž není trapný pouze John Turturro (i když, pravda, vyholený John C. Reily v mnišském rouchu měl taky něco do sebe). Korunu celému tomu chaosu nasazuje pointa, sice snadno „vytušitelná“, nicméně pointa natolik dementní, že jsem se ani neodvažoval brát ji při zvažování možných zakončení v potaz. Nejenže veškeré předchozí dění naráz ztrácí smysl (alespoň v té rovině, ve které jsme jej celou dobu vnímali), ale pokud šlo skutečně celou dobu o tak nepatrnou změnu v hrdinově chování, proč toho bylo dosahováno podobně brutální cestou? 35% Zajímavé komentáře: k0C0UR, Visáč, Jordan, salamandrr ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Jako pohodový zábavný relax ok, ale vzhledem k hvězdnému obsazení i jinak schopnému Peteru Segalovi jedno velké zklamání. Sandlera mám hodně rád a považuji ho za dobrého herce, pokud ho někdo přinutí hrát, Nicholsona zbožňuji a je pro mě nejlepším hercem vůbec, ale tady se věci jaksi nesešly. Oba sice mají hrát svůj standard a také ho předvádí, ale dementní scénář včetně strašidelné pointy sráží jejich zábavný projev do sféry nepříjemné sebeparodie (především tedy v případě Nicholsona). A navíc absentuje nápaditý dialogový humor, který je vytlačen přiblblými emocionálními výlevy nebo lacinější fyzickou srandou, jakkoli je například bitka s pobožným J.C. Reillym výborná. Na jedno zhlédnutí za slušné 3*. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (14)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 75 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Scény odehrávající se v Boston Medical Center se ve skutečnosti točily v Alfred Lerner Hall, studentském centru Columbia University. (ČSFD)
  • Tržby ze severoamerických kin byly 135,6 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových 195,7 mil. (NIRO)

Reklama

Reklama